Nar suyu vücudunuz için inanılmaz yararlı besin ve antioksidanlar içerir. Nar zayıflatır mı, inceltir mi? makalemizde bu meyvenin kilo vermeye olan etkilerinden bahsettik.  Kola, gazoz, enerji içecekleri gibi faydasız hatta zararlı içecekler yerine nar suyu içmek kısa sürede zayıflamanıza yardımcı olur, sağlıklı bir içecek alternatifidir.
Livestrong web sitesine göre nar suyu obezite tedavisinde ve kilo kaybına yardımcı olmak için kullanılabilir.
Nar antioksidan ve polifenol deposu bir meyvedir. Haziran 2012 ” Beslenme” dergisinde yayınlanan makaleye göre, narın anti-obezite etkilerinden sorumlu olmasının, yani zayıflatıcı etkisinin nedeni bu bileşiklerdir.

Nar dünyanın birçok yerinde yetiştirilebilen bir meyvedir. Afganistan, Cezayir, Ermenistan, Azerbaycan, Hindistan, Irak Narın en önemli üreticileridir. Meyve Eylül-Şubat arası aylarda bulunur. Nar meyvesinde, Vitamin B5 ve C vitamini oranı yüksektir.Ayrıca polifenoller, tanenler ve antosiyanin gibi yararlı antioksidanlar da içerir. A vitamini zengin bir kaynağı olan beta-karoten gibi fitokimyasallar da narda bulunur. Nar bağışıklığı güçlendirerek, sağlıklı bir ömür sürmenizi sağlar.

Nar suyunun diğer faydaları
Nar suyu, kalp ve kan damarlarını korur, kolesterol oluşumunu yavaşlatır ve hücreleri tahrip eden serbest radikallere karşı vücudu korumaya yardımcı antioksidanlar içerir.

Narın kilo verme etkisinden yararlanmak için her gün 1 bardak nar suyu içmeye devam etmelidir. 1 bardak nar suyundaki kalori miktarı 77’dir.
Lifli yiyecekler ve içecekler kişinin uzun süre tok durmasını sağlayarak açlığı önlerler.
Nar ise tam bir lif deposudur. 100 gram nar 4 gram lif içerir, ki günlük almamız gereken lif miktarının 25 olduğunu düşündüğümüzde bu gayet iyi bir rakamdır.

Nar nasıl tüketilebilir?
Narın suyunu sıkıp içebilir, salatalarınıza katabilir yahut meyve olarak yiyebilirsiniz, her seçenekte de narın zayıflama etkisinden yararlanabilirsiniz.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.