Son zamanlarda tarafımıza yöneltilen sorulardan biri de Ramazan ayında Dukan Diyeti’nin nasıl uygulanacağı.

Bu konuyla ilgili tavsiye ve yorumlarımız aşağıdaki gibi;

Ramazan ayında 1 ay boyunca Pierre Dukan’ın da belirttiği üzere her gün Sebze + Protein şeklinde diyetinize devam edebilirsiniz.

Günlük yulaf kepeği hakkınızı olabildiğince doyurucu seçeneklerle değerlendirmelisiniz.

Günlük tüketmeniz gereken sıvı miktarını iftarla sahur arası mutlaka ihmal etmeden içmelisiniz.

Gün içinde halsiz ve yorgun olunabileceğini gözönüne alırsak iftardan sonra mutlaka 1 saatlik orta tempoda bir yürüyüş veya yarım saatlik hızlı egzersizinizi mutlaka yapmalısınız.

İftar menünüzü elinizden geldiğince Dukan Diyeti’ne uygun şekilde çeşitlendirmelisiniz. (Çorbadan tatlıya kadar)

İftara davetli olduğunuz akşamlarda mutlaka bir et ve sebze yemeği olacaktır, eğer çorba diyetinize uygun değilse pas geçerek yemeklerin en yağsız kısımlardan yemeye gayret etmelisiniz, eliniz boş gitmemek adına da gerekirse Dukan Diyeti’ne uygun bir tatlı yaparak yanınızda götürebilirsiniz. Böylelikle hem siz kaçamak yapmamış olursunuz, hem de çevrenizdekiler daha sağlıklı bir tatlı yemiş olurlar.

Bir restoranta gidiyorsanız çorba olarak sebzeli ya da tavuklu çorbaları tercih edip, ana yemek olarak da ızgara tüketebilirsiniz, tatlı niyetine ise light dondurma yiyebilirsiniz.

Gün içinde ağızda oluşabilecek tat ve susatabileceği düşünülürse sahurda mümkün olduğunca tatlandırıcılı şeyler yememeye çalışmalısınız.

Yulaf kepeğinin tok tutucu özelliğini gözönünde tutarsak ağırlıklı olarak sahurda tüketmeye çalışmalısınız.
Eğer diyetinizi kaçamaksız ve başarılı bir şekilde devam ettiriyorsanız haftada 1 iftar öğününde kendinize ödül verebilirsiniz.

Dukan Diyeti’nde sınırlama olmaması sebebiyle iftarda da sahurda da olabildiğince karnınızı da gözünüzü de doyurmaya çalışmalısınız.

Eğer yukarıda belirtilen seçenekler sizin için yetersizse fakat yine de Dukan Diyeti’nden kopmak istemiyorsanız 1 ay boyunca saf protein günlerini yapmayarak diyetinizi güçlendirme evresi gibi geçirebilirsiniz fakat 1 ay sonunda tartıda görebileceğiniz eksilme 1-2 kiloyu geçmeyecektir, Ramazan ayı biter bitmez tekrar seyir evrenize geri dönerek kilo vermeye devam edebilirsiniz.

İlgili Konular ;
Ramazanda Dukan Diyeti
Ramazan Menüsüyle Kilo Verme Yöntemi
Ramazan Diyeti
Karatay Diyeti Deneyimlerimiz – Canan Karatay
Dukan Diyeti
Anti Selülit Diyeti
Atkins Diyeti
Akdeniz Diyeti
İsveç Diyeti
Glisemik indeks Diyeti nedir?
Hipotiroid Diyeti
Bikini Diyeti
Simit Diyeti, Simit Kaç Kalori
Fast Food Diyeti Listesi
Kaynak Dukan Diyeti