Ramazan ayında dukan diyeti yapmanın avantajları ve dezavantajları mevcut.

İftar ve Sahur

İftarda dukan diyeti’ne uygun yemekleri yaparak iftarınızı yapabilirsiniz. Yine sahurda da aynı şekilde diyete uygun yemeklerle sahurunuzu yapmanız mümkün. Bütün gün su içemeyeceğiniz için sahura kadar içeceğiniz su miktarını dengelemeye çalışın, yine iftardan sonra da gün içinde kaybettiğiniz su miktarını korumaya özen gösterin. Ramazan ayında diyete başlayacak arkadaşlarımız yani atak evresi yapacak olanlar, biraz daha zorlanabilir. Onun dışında seyire 1+1 (her gün) ile devam etmeniz öneriliyor, gerçekten de bu yöntem diyeti çok daha rahat yapmanızı sağlayacaktır. Eğer seyir evresindeyseniz ve ramazan ayı boyunca yapamayacağınızı düşünüyorsanız, diyeti bırakmaktansa güçlendirme evresi uyguluyor gibi devam etmeniz daha iyi olacaktır. Ramazandan sonra tekrar seyir evresine devam edebilirsiniz.
Peki ramazan ayı süresinde Dukan Diyeti yapmanın avantaj ve dezavantajları ne olur?

Dukan diyeti bildiğiniz gibi bir protein diyetidir. Ayrıca yulaf kepeğini sık sık kullandığımız için iftara kadar daha tok kalma şansınız var. Dukan diyeti’nde izinli gıdaların tüketilmesinde bir sınırlama olmadığı için, büyük porsiyonlarla sahurunuzu ve iftarınızı yapabilirsiniz. Zaten dukan diyeti uyguluyorsanız, abur cubur ve zararlı yiyecekleri bıraktığınız için sahurdan iftara kadar geçen süre diyeti yapmayanlara nazaran daha kolay gelebilir.

Ramazan ayında kesinlikle anahtar gıda yulaf kepeği olacaktır.

Yulaf kepeği

Yulaf sağlıklı miktarda E vitamini, birkaç B vitamini, kalsiyum, magnezyum ve potasyum gibi mineraller ve az miktarda selenyum, bakır, çinko, demir ve manganez gibi mineraller içermektedir. Fotokimyasallar l, beta glikon 3 ve avenanthramides bakımından zenginlerdir. Yulaflar hem çözünebilir hem de çözünemez liflere katkıda bulunmaktadır. Çözünemez lifler sindirim sistemine yararlıdır. Yulafın içinde bulunan çözünebilen lif kolesterolün arkasından giden sünger gibi iş görmektedir ve arterleri tıkayıp kalp hastalıklarına neden olmadan önce onu yok etmektedir.

Özetle yulaf kepeği hem vitamin, kalsiyum ve mineraller içerir, hem de sizi tok tutarak sindirim sisteminize faydalı olur.

En büyük problem su tüketimi olacaktır. Bu sıcaklarda oruç tutmak zaten zor bir hal alırken, bir de belirli saatler aralığında içebileceğiniz su tüketimi vücutta şişliğe sebebiyet verebilir. Yine geçtiğimiz yıllarda ramazan ayı içerisinde dukan diyeti uygulayan arkadaşlarımız duraklama dönemine girdikleri ile ilgili bir takım tecrübelerini bizlerle paylaştılar.

Ramazan ayının kuşkusuz leziz sofraları, yemek davetleri sizleri zorlayacak problemlerden birisi. Eğer yemeğe davetliyseniz elinizden geldiği kadarıyla diyete uygun yiyecekler var ise onları tüketmeye çalışın, eğer daveti veren kişiye yemeği dukan diyetine uygun bir şekilde hazırlatabilme şansınız var ise sizin için bu davetler daha rahat geçecektir.

Sahurda neler yapmalı?

Dukan diyeti’nde porsiyon sınırlaması yok ama sahurda yemek yedikten sonra tekrar uykuya dönüldüğü için sizi çok fazla şişirecek, rahatsız edecek yemeklerden uzak durmaya çalışın. Sahur zamanında yulaf kepeği, yumurta, süt ürünleri ve tavuk eti ile farklı tarifler deneyebilirsiniz. Mümkün olduğunca etleri haşlama ve fırında pişirmeye özen gösterin. Eğer kolesterol probleminiz var ise yumurtanın sarısını değil de sadece beyazını kullanabilirsiniz. Yine yulaf kepeğinden ekmek yaparak, yulaf kepeğini o şekilde de tüketebilirsiniz.

Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

İlgili Konular ;
Ramazan ve Dukan Diyeti Önerileri
Ramazan Menüsüyle Kilo Verme Yöntemi
Ramazan Diyeti
Karatay Diyeti Deneyimlerimiz – Canan Karatay
Dukan Diyeti
Anti Selülit Diyeti
Atkins Diyeti
Akdeniz Diyeti
İsveç Diyeti
Glisemik indeks Diyeti nedir?
Hipotiroid Diyeti
Bikini Diyeti
Simit Diyeti, Simit Kaç Kalori
Fast Food Diyeti Listesi