Uyuyan güzel diyeti 70’lerde popüler olan bir diyetti.
Diyet Elvis Presleyle ünlü oldu. Elvis Presley tarafından uygulandığı söylenilen bu diyetin prensibi adı üstünde uyumaya dayalı.
Şayet uyuyorsanız yemekte yiyemeyeceksiniz.
Uyku ilaçlarıyla, sakinleştiricilerle sürekli uyumak ve yemeklerden uzak durmak, olabilecek en tehlikeli diyetlerden olan bu beslenme programı kişiyi zayıflatmasına zayıflatıyor, fakat psikolojik ve fiziksel olarakta çökertiyor.
Günler boyu uyumak vücudu aç bıraktığı gibi, uzun süre hareketsiz kalmak kas kaybına da yol açıyor.

Bazı sıradışı araştırmacılar bu diyetin çok sağlıksız olmasına rağmen uygulanabilir bir diyet olduğu görüşünde.
Onlara göre uyku süremiz ve kalitesi, hem kortisol seviyemizi etkiliyor hem de iştahımızı tetikleyen Leptin ve Ghrelin hormonlarıyla oynuyor.
Leptin de Ghrelin de iştahımızı ve bu hormonların üretimini etkiliyor ve bunlar da uykumuzun uzunluğuyla kalitesinden etkileniyor.

Uyuyan güzel diyetini kimler uygulayabilir peki, bu diyetin sağlıksız olduğunu hatta ölüme kadar götürebileceğini kabul edenler, bolca uyuyacak kadar vakti olanlar ve tabiki uykuyu çok sevenler.
İsmi diyet listesinde yeralmasına rağmen bu bir diyet değil, bir uygulama tarzıdır aslında.
Uyuyan güzel diyeti ile kilo verenler var, fakat bu diyeti uzmanlar büyük bir çılgınlık olarak tanımlıyor.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.