Diyet uygulayıp başarılı olamadınız mı? Üzülmeyin hanımlar! Sizler için hazırladığımız yaşa göre diyet önerileriyle istediğiniz kiloya sahip olabilirsiniz.

Fit bir vücut her kadının hayali. Ancak her uyguladığınız diyetten istediğiniz sonucu alamayabilirsiniz. Sağlıklı ve etkili bir diyet istiyorsanız yaşa göre diyet listesi önerilerimize göz atmanızda fayda var.

Kalıcı bir diyet uygulamak istiyorsanız önce beslenmenize dikkat etmeniz gerekir. Kısa sürede şok diyetler uygulayarak istediğiniz etkiyi alamayabilirsiniz.
Yaşa Göre Diyet Listesi | 1

İşte yaşa göre diyet listesi

20’li yaşlarda diyet

Bu dönemde metabolizmanız hızlı çalıştığından dolayı uzun dönemli diyetler en doğru olanı. Bu dönemde kilo alıp vermeler çok çabuk olduğundan şok diyetler uygulamanız sakıncalı olabilir.

30’lu yaşlarda diyet

Bu dönemde bilinçli bir diyet uygulamanız gerekir. Kalsiyum ağırlıklı olacak ancak yağ ve şeker tüketimi en aza inecek. Balık tüketimi ve K vitamini olan diyetlere ağırlık verin.

40’lı yaşlarda diyet

Metabolizmanın artık büyük oranda yavaşladığı bir dönem. Bu nedenle yediklerinize içtiklerinize dikkat etmeniz gerekir. Fiziksel hareketliliğinizi arttırmalı yağdan ise uzak durmalısınız.

50’li yaşlarda diyet

Beslenmenin son derece önemli olduğu bir dönem. Hareketliliği sürdürmelisiniz ve düşük kalorili yiyeceklere yönelmelisiniz. Kızartmaların ve tatlılardan mümkün olduğunca uzak durun.

Sizin önerileriniz neler?