Feng Shui; hayatımıza başarı, sağlık, zenginlik, mutluluk getiren, pozitif şansı ve enerjiyi kendimize çekmemize yardımcı olan bir uygulama sanatıdır. Feng Shui; kişinin yaşamında açmak istediği kapıların anahtarıdır.

Feng Shui’yi uzmanların rehberliğinde hayatınıza sokarak dünya ve içerisindeki her şeyle uyum içinde yaşayabiliriz, enerjilerin bizim tarafımızda olmasını sağlayabiliriz. Feng Shui’de anahtar kelime “UYUM“dur. Bu nedenle çevre ile uyumumuza Feng Shui’nin büyük katkısı vardır.

Örneğin; günlük yaşantınızda bir mağaza, ofis veya ev de farkında olmadan, sıkılmadan saatler geçiriyorsunuz. Fakat bazı mekanlara girdiğinizde; “Ben buradan bir an önce çıkmalıyım!” hissine kapılırsınız. Peki mekanlar arasında bu kadar büyük bir fark nasıl oluşuyor hiç düşündünüz mü? Neden bir mağaza da saatlerce alış veriş yapma hissine kapılırken, diğer bir mağaza ya girmeniz ile çıkmanız bir oluyor?

feng_shui_ev_dekoru

feng shui ev dekorasyonu

İşte Feng Shui tam bu noktada devreye giriyor. Doğru düzenlemelerle yönlendirilmiş mekanlar, doğru titreşimlerle beslenir, istenilen hedefe ulaşır. Ama yanlış seçimlerle dekore edilmiş, hatalı düzenlemelere sahip mekanlar negatif yıkıcı döngünün esiri olur. Olumsuz konumlama nedeniyle azalarak yok olmaya mahkumdurlar.

Uygulamalar esnasında; mekan içinde yaşayan insanların elementleri, pusula yönlerinin elementleri göz önüne alınarak dekorasyon şeması oluşturulur. Genel pusula yönlerini aktive ederken, kişilerinde bireysel Kua’larına uygun olarak gerekli alanlarda düzenleme yapılır. Olumsuzluklar bastırılarak, eksik pusula yönleri tanımlanarak Feng Shui çözümlemeleri mekana uygulanır.

Renklerin yaşamımızda önemli etkileri vardır. Feng Shui’ye göre evimizde, iş yerimizde düzenleme yaparken pusula alanlarının elementlerine bakarak renklerle destekleyebiliriz.

Örnegin; şan-şöhret alanına kırmızı bir koltuk veya bir kitaplık, sağlık alanına ahşap, sağlam bir masa. Veya aşk bölgesine; aşkı, çifti, tasvir eden pembe ve beyaz renklerde biblo vs…

Yaratıcı ve çocukların olduğu alanda ise metal elementi ile doğru orantılı bu yüzden toprak tonlarını katabiliyoruz fakat çocuk odaları da renk seçimi serbesttir; istenilen renkler kullanılabilir. Aile ve sağlık köşenizde ağaç elementi kullanabilirsiniz.  Evinizin köşesinde akvaryum kullanmanı çok önemlidir. Bu evin dinginliğini sağlar.  Eğer böyle bir alana sahip değilseniz bunu küçük suya atılan bir şeylerle tamamlayabilirisiniz.

feng shui ev dekorasyonu

feng shui ev dekorasyonu

Ev dekorasyonun da feng shui uygularken dikkatli ve mantıklı seçimleri yapmak önemlidir. Hatalı yön, seçim ve renk kullanılır ise evinize enerji verecek sağlıklı ortam oluşturulamaz. Evdeki yaşam alanınıza ne kadar özen gösterirseniz o kadar huzur ve mutluluk içinde oturursunuz. Doğru yönlere doğru renkler doğru dizayn ile bunları tasarlamanız önemlidir. Eğer konuya hakim değilseniz dışardan yardım almanız işinizi kolaylaştırır.

Pusula Yönlerine Göre Renkler

Refah ve başarı: Mavi, mor ve kırmızı

Aile ve sağlık: Mavi ve yeşil

Şan, şöhret ve ün: Kırmızı, pembe, turuncu ve parlak sarı

Aşk ve evlilik: Pembe, kırmızı ve beyaz

Çocukların şansı: Beyaz, gri, metalik renkler ve pastel renkler

Yardımcı insanlar: Beyaz, gri ve lacivert

Kariyer: Siyah

Bilgi ve kişisel gelişim: Turkuaz, bej, krem ve koyu sarı

Merkez: Toprak renkleri ve sarı