Aloe Vera’nın cilt lekelerini iyileştirici etkisi cilde sunduğu faydalardan sadece bir tanesi olarak cilt lekelerinden kurtulmak isteyen pek çok kişi tarafından uygulanmaktadır. Aloe Vera’nın özellikle cilde olan bu etkilerinin bilincinde olan kozmetik sektörü de Aloe Vera içeren pek çok ürününü piyasaya sürerek önemli satış gelirleri elde etmektedir. Farklı kimyasalların da yer aldığı kozmetik ürünler yerine doğrudan Aloe Vera’dan elde ettiğiniz jeli kullanarak cilt lekelerinizden tamamen kurtulabilir, sağlıklı bir cilde sahip olarak erken yaşlanma etkileriyle başa çıkabilirsiniz.

Aloe Vera Cilt Lekelerine İyi Gelir Mi? | 1

Aloe Vera’nın Cilde Faydaları Nelerdir?

Aloe Vera leke giderici etkisinin yanı sıra cilde bilinen pek çok faydası nedeniyle gözde bir şifalı bitkidir. C ve E vitamini açısından zengin olan Aloe Vera yaprağından elde edilen jelin tek başına bile kullanıldığında cilde;

  • Beslediği,
  • Pürüzsüzleştirdiği,
  • İltihabı giderdiği,
  • Yeni hücre üretimini desteklediği,
  • Esneklik kazandırdığı

Ve aynı zamanda sivilcelerin ve yaraların çabuk iyileşmesine katkı sağladığı bilinmektedir.

Aloe Vera Cilt Lekelerine İyi Gelir Mi? | 2

Cilt Lekeleri İçin Aloe Vera Nasıl Kullanılır?

Aloe Vera’nın yüz lekelerine kesin çözüm sunan yönünden yararlanmak için tek başına veya farklı içeriklerle hazırlanan tariflerden yararlanmak gereklidir. Aloe Vera cilt lekeleri için nasıl kullanılır sorusuna ünlü şifalı bitki uzmanlarının verdiği maske önerileriyle cevap bulmak mümkündür.

  • Aloe Vera yaprağından elde ettiğiniz jeli cildinize 20 dakika kalması suretiyle sürün ve bu süre sonunda ılık suyla yıkayın. Cilt lekelerinin yanı sıra cildinizi besleyerek sıkılaşmasına yardımcı olur. Haftada 3 kez bu uygulamayı tekrarlayabilirsiniz.
  • 4 yemek kaşığı Aloe Vera jelini blenderden geçirdikten sonra 1 yemek kaşığı 20 dakika demletilmiş yeşil çay ile karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı yüzünüze sürerek 20 dakika bekletin ve ardından ılık su ile yıkayın. Haftada 3 kez bu maskenin tekrarlanması yeterlidir.
  • Bir Aloe Vera yaprağından elde ettiğiniz jel ile 2 tatlı kaşığı sıkılmış limon suyu ile karıştırın. Dilerseniz karışıma 1 tatlı kaşığı bal ilave edebilirsiniz. Bu karışımı yüzünüze sürmenin ardından 20 dakika bekleterek ılık su ile yıkayarak temizleyin. Haftada 2 ila 3 defa bu maskeyi uygulayarak cilt lekelerinin yanı sıra siyah noktalardan kurtulabilirsiniz.

Yaz Sonrası Güneş Lekeleri İçin Aloe Vera Maskesi Tarifi Tıklayın !

Aloe Vera İle Saç ve Cilt Maskesi Tıklayın !

Cilt Beyazlatmak İçin Kolay Yöntemler Tıklayın !

Suna Dumankaya En Popüler Cilt Maskeleri Tarifleri Tıklayın !