Cildin sağlıklı ve her zaman güzel görünmesi için bakım ürünleri yeterli değildir. Genç bir cilt için kullanılan ürünler dışında, tüketilen besinlere de dikkat etmekte fayda vardır. Fast food, kızartma ya da hamur işi gibi yiyecekleri çok fazla tüketenler, hem sivilce hem de gözenek problemi ile uğraşabilirler. Benzer sorunları yaşamamak adına sebze ve meyve ile beslenmek önemlidir.

Havucun Yatıştırıcı Etkisi 

Cilde iyi gelen besinler söz konusu olduğunda, en çok tercih edilenlerden bir tanesi havuç olarak karşımıza çıkar. A vitamini açısından havuç zengin olduğu için cildin yatışmasına ve ışıltılı görünmesine katkı sağlar. Doğal cilt bakım maskeleri arayışında olanların, günlük yaşamında sıklıkla havuç tüketmesinde fayda vardır.

Cilde İyi Gelen 3 Yararlı Besin | 1

Domates İle Aydınlık Bir Cilt

Domates maskeleri son dönemde cilt için en çok tercih edilen doğal yöntemlerden bir tanesidir. Ancak domates gün içerisinde tüketildiğinde de cilt görünümünün düzelmesine, renk eşitsizliklerinin ortadan kalkmasına yardımcı olur.

  • Aynı zamanda likopen içerdiği için antioksidan özelliklere sahiptir.
  • Cildin zararlı ışınlardan ve güneşten korunmasına destek verir. Cilt üzerinde ince bir tabaka oluşturur.
  • Leke ve kırışıklıkların tedavisinde de domates en çok kullanılan besinlerden bir tanesidir.

Bu tür doğal ürünler, hem vücut hem de cilt sağlığı açısından avantajlıdır. Cildin ferahlaması için düzenli olarak tüketmek gerekir.

Ceviz Hücre Yapısının Korunmasına Yardımcı

Ceviz ve badem gibi kuruyemişler ise cildin hücre yapısının korunmasına katkı sağlar. Doğal kolay cilt bakımı bazen tek başına yeterli olmaz. Ancak sıklıkla ceviz, fıstık ya da badem tüketilmesi, cildin yıpranan dokularının onarılmasına katkı sağlar. Ünlülerin güzellik sırları arasında, yaptırdıkları bakımların yanında, bolca badem ve ceviz tüketmeleri yer alır.

Cildi Onaran ve Yenileyen Havuç Maskesi için Tıklayın !

Cilt beyazlatmak için domates maskesi Tıklayın !

Lekeler İçin Domates Maskesi Tıklayın !

Cilt Güzelleştiren 10 Besin Tıklayın !

Cilt için beslenme nasıl olmalı? Tıklayın !