Özellikle yüz, cilt gözeneklerinin en çok kirlendiği bölgelerden biridir. Sebum adı verilen yağ tabakasının cilt yüzeyine salınımı ile temizlenmeyen ciltlerde oluşan cilt sorunları, genellikle sivilce oluşumuna neden olur.

Doğal şekilde cilt gözeneklerini temizlemek için limon, en faydalı ve hızlı sonuç veren yöntemlerden biridir.

  • 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi suyu
  • 6-7 damla limonun suyu

Karıştırılır ve pamuk yardımı ile göz çevresi hariç, tüm yüze uygulanır. Cilt yüzeyinin emmesi için hafif masaj yapılarak uygulanır. 15 dakika bekletilir ve ılık su ile durulanır. Bu maske her gün uygulanır ve günlük cilt temizliği için kullanılabilir.

Cilt Gözenekleri Temizlemek İçin Limon | 1

Lekesiz Işıltılı Bir Ten

Limon, cilt lekelerinin giderilmesi için de kullanılır. Güneş lekeleri, çiller ve ton farklılıkları oluşturan çeşitli lekeler, limon maskesi ile düzenli uygulamalar sonrasında tamamen geçirilir.

Cilt lekelerini geçirmek için; dilimlenen limonu cilt lekesinin üzerine sürün. 5 dakika sonra ılık suyla durulayın. Düzenli uygulamalar sonra cilt lekesinin, kahverengi lekelerin geçtiğini fark edeceksiniz. Tek başına uygulanabileceği gibi gül suyu ile karıştırılarak da kullanılır.

Cilt rengindeki ton farklılıklarının geçirilmesi için de limon idealdir. Yüzü beyazlatmak için limon sıkılarak pamuk yardımı ile tüm yüze sürülür. Sadece göz çevresine sürülmemesi gereklidir. Maksimum 5 dakika bekletilmeli ve ardından ılık su ile durulanmalıdır.

Limon asitli olduğu için yağ dokularının kurumasına neden olabilir. Dolayısıyla düzenli şekilde 5 dakikalık uygulamalar yapabilirsiniz.

Gözenek Sıkılaştırıcı 9 Doğal Çare Tıklayın !

Cilt Sıkılaştıran Doğal Maske Tarifi Tıklayın !

Gözenek Temizleyici Maske Tıklayın !

Vakumlu Siyah Nokta Temizleyiciler İşe Yarar mı? Tıklayın !