Çörek otu yağı saçların uzamasına ve doğal rengini korumasına yardımcı olur. Saç dökülmesi herkes için korkulu bir rüyadır. Üstelik de saç dökülmesine neden olan binlerce faktör vardır. Unutmayın günde 50-100 tel saç dökülmesi tamamen normaldir. Ancak bundan fazlası olduğunda bir doktora görünmenizde yarar vardır.

Çörek Otu Yağı Saç Çıkartır Mı Saç Beyazlamasını Önler Mi ?

Çörek otu yağı ve tohumu çok eski zamanlardan bu yana alerji, astım, diyabet, baş ağrısı, kilo kaybı, artrit ve barsak solucanları için kullanılır. Fakat günümüzde  çörek otu yağı, güzellik endüstrisinde özellikle de saç bakımı ürünlerinde kullanılıyor.

Çörek Otu Yağı Bileşenleri

Çörek otu yağı içerdiği maddeler sayesinde cilde ve saçlara olumlu etkide bulunur. Bu maddeler şunlardır:

  • Hem antioksidan hem de anti enflamatuvar etkili bir bileşik olan timokinon bakteri ve mantarların neden olduğu cilt hastalıkları ile mücadele eder. Timokinon saç uzamasını destekleyen ve hücrelerin yaşlanma sürecini yavaşlatan ve böylece saçalrın incelmesini engelleyen proteinleri, alkoloidler ve saponinleri içerir. Saç köklerinin iltihaplanmasına bağlı saç dökülmesini azaltır.
  • Çörek otu içerdiği linoleik asit sayesinde foliküllerdeki pigment tükenmesini önler.
Çörek Otu Yağı Saç Çıkartır Mı Saç Beyazlamasını Önler Mi ? | 1

Çörek Otu Yağının Saça Faydaları

Çörek otu yağının saça yararları şunlardır:

  • Çörek otu yağı dengesiz saç büyüme döngüsünü düzenler ve saç köklerini aktive eder.
  • Saçınızı besler. Saç köklerini aktive eder. Böylece saçınız beslenir vesaç derisinin kuruması önlenir.
  • Şampuanlara yağlara ve ev yapımı saç balım ürünlerine sürekli kullanımla saç dökülmesini önlediği için çörek otu yağı eklenir.

Çörek Otu Yağının Saç Beyazlamasına Etkisi

Çörek otu saç yağı saç beyazlaması şikayetlerine olumlu yönde etkilidir. Grileşmeyi önleme ve tersine çevirme etkisine sahip bir bileşendir. Çörek otu yağı ve zeytinyağı karışımı ya da çörek otu yağı ve sarımsak karışımı, tek başına kullanmaya oranla, daha da etkili saç maskeleridir.

İlgili Konular;