Kilo vermeye kararlı olan kişiler çeşitli diyet programları ve yeme/içme düzenindeki miktarlarını değiştirerek uğraş vermektedirler. Bu plan içerisinde kişi aldığı fazla kalorileri azaltarak yağlı yiyeceklerin tüketiminden uzak durmaktadır.

Fakat birçok kişinin yanlış bildiği sadece yemek seçmek veya yemek miktarını azaltmak kilo verme sürecini devam ettirmiyor. Bununla birlikte kilo vermek için yapılması gerekenler arasında ilk sırada günlük rutin hayatınızdaki bir takım alışkanlıklarınızı da gözden geçirilmesi gerekli olmaktadır.

KİLO ALMAYA SEBEP OLAN 5 SABAH ALIŞKANLIĞI

Sabah kahvaltısında tüketilen besinler veya içeceklerden tutun uyku düzeninize ve daha birçok farklı günlük alışkanlıklarınızı göz ardı ederek kilo verebilirsiniz. Günlük alınan kalori miktarı ve tüketilen besinlerin büyük bir etkisi bu alışkanlıklara bağlı olmaktadır.

Fazla veya Az Uyku

Uyku düzensizliği kilo almaya yarayan önemli bir etkendir. Gerekilen öneriler kapsamındaki az veya fazla uyuma standartlarını aştığınız takdirde kilo problemleri ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Sağlık bir şekilde kilo vermek veya beslenme düzeninize ek olarak kontrollü bir yaşam sağlayabilmek adına günlük bazda önerilen uyku saati 8 saat olmaktadır.

Gün Işığı

İnsan vücudunun sağlığı için sabah uyandıktan hemen sonra gün ışığına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu durum özelliklede beyin ve vücut sistemi için oldukça büyük bir önem taşımaktadır. Temiz hava ve gün ışığı metabolizmayı olum yönde etkilemektedir. Aynı zaman’da bağışıklık sistemini de olumlu yönde etkileyen bir husus olmaktadır.

Düzensiz Kahvaltı

Her sabah yapılan düzenli kahvaltı seansı ile birlikte güne zihinde başlanılmaktadır. Düzenli bir şekilde yapacağınız bir kahvaltı öğünü sayesinde gün içerisinde alacağınız besinlere dayalı olarak kalori ve sindirim sistemindeki etkileri yüksek tutmaktadır.

Kilo Almaya Sebep Olan 5 Sabah Alışkanlığı | 1

Kilo Kontrolü

Sabah uyanır uyanmaz kahvaltıdan evvel ilk olarak kilo kontrolünüzü yapmalısınız. Tartılarak alacağınız sonuç neticesinde gün içerisinde bilinçli veya bilinçsizce tüketim yapmanız halinde gün sonuna dayalı olarak net bir tartılma doğrultusunda takip altında tutabilirsiniz. Kilonuzu doğru bir şekilde bilmeniz oldukça önemli olmaktadır.

Yeteri Kadar Sıvı Tüketimi

Güne başlarken kahvaltıdan hemen önce birkaç bardak su tüketimi metabolizmayı hızlandırarak sindirim sistemini güçlü tutmaktadır. Bu yol aynı zaman’da böbrek sağlığı içinde oldukça önemlidir.

İlgili Konular;

Kilo Aldıran Hastalıklar Nelerdir? Tıklayın !

En Çok Kilo Aldıran Yiyecekler Nelerdir? Tıklayın !

Alkol kilo aldırır mı? Tıklayın !