Saç Uzatan Guava Maskesi Saçlarınızın hızlı uzaması için guava yaprağı suyunu kullanabilirsiniz. Guava suyu ile saç uzatma maskesi nasıl hazırlanır? Hızlı ve sağlıklı saç uzatmak isteyenler guava yaprakları ile hazırlanan bu tarifi uygulayabilirler.

Guava suyu ile saç uzatma

Saç uzatma konusunda sıkça kullanılan doğal yöntemlerden biri de guava bitkisinin yapraklarıdır. Saçın dökülmesinin durdurulması, hızlı uzaması ve kepek gibi sorunlar ile başa çıkmada mucizevi bir bitki olan guavayı kullanabilirsiniz.Guava yaprakları analjezik, anti-inflamatuar, antimikrobiyal ve antioksidan özelliklere sahiptir ve bu da saç derisinin sağlığının korunmasını sağlar.

Guava saç uzatma

Guava saç uzatma

Guava yaprakları sadece saç uzamasını sağlamaz. Daha hacimli ve parlak saçlara sahip olursunuz. Basit bir tarif ile daha sağlıklı saçlara sahip olabilirsiniz.

Saç Uzatan Guava Maskesi

Malzemeler
Bir avuç guava yaprağı.
1 litre su
Kaynatmak için bir kap.
Süzgeç

Hazırlanışı
Suyu kaynattıktan sonra içerisine guava yapraklarını ekleyin. Tekrar 20 dakika kaynatın. Ocağın altını kapattıktan sonra süzün ve bekletin.
Uygulanışı
Saçınıza 10 dakika boyunca masaj yaparak uygulayın. Ortalama 2 saat kadar saçınızda kalması yeterli olacaktır. Sonrasında saçınızı şampuan ile yıkayabilirsiniz. Bu maskeyi haftada 1 yada 2 defa uygulayabilirsiniz.