Eyeliner sürmek daha çok genç yaşlarda güzel görünür. Nedeni ise göz kapaklarının daha formda olması ve deri dokusunun pütürlü olmamasıdır. İleri yaşlarda eyeliner yerine ıslak far ya da göz kalemi tercih edilmelidir.

Göz yapısı, eyeliner sürme şeklini belirler. Göz yapısı küçük olanlar kalın çizgiler kullanabilir, gözleri büyük olanlar, küt çizim yapabilirler. Mat veya parlak eyeliner seçimine, rengine ve fırça özelliklerine göre sürüş tekniği belirlenir.

Eyeliner Nasıl Sürülür?

Kusursuz şekilde çizilmesi önemlidir. Eğri olmaması ve düz bir hattan sunulması, bakışların orantılı sunulmasını sağlar.

İmzalı Bakışlar İçin Doğru Eyeliner Sürme Teknikleri | 1

  • Göz kapakları genişse, kenar kısımlar ince orta bölüm kalın olacak şekilde, kuyruksuz çizilmelidir.
  • Göz yapısı küçükse, daha geniş göstermek için aynı kalınlıkta ve kuyruklu çizilmelidir.
  • Göz yapısı büyükse, kuyruk yapılmadan, kenar kısımlara kesik çizgi oluşturacak şekilde ince çizilmelidir.
  • Çok yuvarlak göz yapılarında sadece göz kapaklarının tam orta kısmına, göz bebeği genişliğinde sürülmeli, kenarlarına göz kalemi ile flu görüntü verilmelidir. Bu daha geometrik bir orantı verir.

Eyeliner sürerken fırçaya alınan boyanın damla olmaması ve fırçanın tamamının eşit oranda ıslanması gereklidir. Eyeliner altına far sürdüğünüzde, allık fırçası ile fazla tozların gitmesini sağlayın, fazla far olduğunda eyeliner çizgisinin eğri olmasına neden olabilir.

İmzalı Bakışlar İçin Doğru Eyeliner Sürme Teknikleri | 2

Düzgün Eyeliner Sürmek İçin

Kalem eyeliner kullanmak, daha düzgün çizmenizi sağlar. Pek çok kişi şeffaf bant yapıştırarak düzgün eyeliner çizme teknikleri uygular. Fakat bu göz kapakları üzerindeki minik tüylerin alınmasına neden olabilir. Hassas derisi zamanla tahriş olabilir.

Parmağınızla göz kapağını gerdirerek çizmek, zamanla daha kolay uygulamanıza olanak sunar. Kozmetik mağazalarında satılan karton eyeliner sürme aparatlarını alarak, mükemmel şekilde çizebilirsiniz. Bu kartonlarda farklı eyeliner sürme stilleri seçenekli olarak sunuluyor. Dilediğiniz gibi sürebilirsiniz.

Göz kalemi ve eyeliner kullanımı Tıklayın !

Kolay Kuyruklu Eyeliner Nasıl Yapılır? Tıklayın !

Eyeliner sürmenin püf noktaları Tıklayın !

Beyaz eyeliner nasıl sürülür ? Tıklayın !