Makyaj sabitleyici sprey yapmak evde doğal yöntemlerle yapılabilen ve gün boyu bozulan makyaj yüzünden duyulan tedirginliği ortadan kaldıran bir uygulamadır. Kozmetik markalarının kimyasal içerikleriyle makyaj sabitleyerek cilde zararlı uygulamalar kendi doğal formüllerini kullanmak isteyen milyonlarca kadın için herhangi bir yan etkisi bulunmayan sabitleyici spreyler kolay temin edilebilen birkaç malzeme ile yapılabilmektedir.

  • Makyajınızın gün boyu cildinizde sabit kalmasını istiyor,
  • Abartılı olduğunu düşündüğünüz makyaj uygulamalarının etkilerini azaltmak istiyorsanız

Makyaj sabitleyici yüz spreyi nasıl yapılır tariflerini uygulamak için gereken malzemeleri temin etmeye başlayabilirsiniz.

Makyajın Sabit Kalması İçin Gliserinli Sprey Yapımı

Doğal yollarla makyajın sabit kalması için yapacağınız bu spreyi kullanarak aynı zamanda gözeneklerini açabilir ve sivilcelerinizden kurtulabilirsiniz. Sprey yapımı için;

  • 1 yemek kaşığı gliserin,
  • Yarım su bardağı gül suyu

Boş bir şişede karıştırarak spreyinizi hazır hale getirebilirsiniz. Hazır hale gelen spreyinizi kullanırken yüzünüze 30 ila 50 cm uzaklıktan sıkarak kullanmanız tavsiye edilmektedir.

Makyaj Sabitleyici Sprey Nasıl Yapılır? | 1

Evde Gliserinsiz Makyaj Sabitleyici Yapımı

Eczaneden satın alınacak gliserini kullanmadan makyaj sabitleyici sprey yapmak isteyen hanımlar için iki adet doğal tarifimiz mevcut. Evde makyaj sabitleyici gliserinsiz bu iki tarifle aynı zamanda cildinizi besleyebilir, yaşlanma etkilerini ortadan kaldırabilirsiniz.

  • 2 su bardağı sıcak saf su ile 1 su bardağı Aloe Vera jelini karıştırarak hazırladığınız Aloe Vera makyaj sabitleyici sprey tarifinde karışımı soğuyana kadar bekledikten sonra kullanabilirsiniz.
  • Besleyici ve cildi yaşlanma karşı etkilere karşı koruyucu yeşil çay ile yapılan makyaj sabitleme spreyi için E vitamini yağı ve yeşil çay ile doğal yollardan spreyinizi evde kolayca yapabilirsiniz. Yaklaşık 20 dakika demleteceğiniz 1 fincan organik yeşil çay ile 5 damla E vitamini yağını karıştırarak spreyi kolayca hazırlayabilirsiniz.

Evde Yapılan Makyaj Sabitleyici Spreylere Farklı İşlevler Nasıl Kazandırılır?

Cilde olan yararları bilinen şifalı bitkilerle hazırlanan bu tariflere yapacağınız ufak dokunuşlar makyajınızı sabit tutmanızın yanı sıra cildinize farklı yararları ile hizmet ederek spreyden maksimum etki almanıza yardımcı olacaktır.

  • Cildinizin gün boyu canlı görünmesini sağlamak için spreyler içerisine 2 damla argan yağı eklemek,
  • Spreyinizin güzel kokmasını sağlamak için iki damla lavanta yağı eklemek

Tariflerinizin değerini artıracaktır.

Çok Terleyen Yağlı Cilt İçin Makyaj Sabitleyici Önerileri Tıklayın !

Makyajı Uzun Süre Korumak İçin Öneriler Tıklayın !

Göz Makyajının Akmaması İçin Ne Yapılır? Tıklayın !