Vajina kaşıntısı nedenleri arasında mantar enfeksiyonları, idrar yolu enfeksiyonu ve hamileliğin vücutta oluşturduğu değişimler sayılabilmektedir. Hamilelikte vajinada kaşıntı ve akıntı sık rastlanılan semptomlardır ve bebeğe zarar verme olasılığı bulunan nedenlere sahip olabilmektedir. Bu nedenle önlem alınması ve mutlaka doktor kontrolüne gidilmesi gerekmektedir. Hamilelikte vajinal kaşıntının azaltılabilmesi için evde uygulanabilecek bazı yöntemler ve bitkisel çözümlerde bulunmaktadır.

Hamilelikte Vajinal Kaşıntıyı Geçirmek İçin Evde Uygulanabilecek Yöntemler

Hamilelikte vajinada kaşıntıya ne iyi gelir sorusunun cevabı soğuk kompres olarak verilebilmektedir. Vajinada oluşan kaşıntıdan hızlı bir şekilde kurtulmayı sağlayan bu yöntem için yapılması gerekenler şu şekildedir;

  • Birkaç adet buzu uygun bir havlu içerisine koymanız gerekmektedir.
  • Hazırladığınız havluyu vajina bölgenizde birkaç dakika kadar bekletmelisiniz.
  • 30’ar saniye aralıklarla kaşıntı geçene kadar uygulamayı sürdürmelisiniz.

Vajinal kaşıntı oldukça etkili bir yöntem olan soğuk kompres, anlık olarak rahatlamayı sağlamaktadır. Vajinal kaşıntının nedenini öğrenebilmek ve gerekli tedaviyi alabilmek için mutlaka uzman bir doktora gidilmelidir.

Hamilelikte Vajinal Kaşıntı İçin Bitkisel Yöntemler Hangileridir? | 1

Hamilelikte Vajinal Kaşıntı İçin Bitkisel Yöntemler Hangileridir?

Vajinal kaşıntı için bitkisel tedavilere başvurulmadan önce bebeğin sağlığı açısından mutlaka bir doktora başvurulması gerekmektedir. Vajinada kaşıntı bitkisel tedavisi için kullanılabilecek yöntemler şu şekilde sıralanabilmektedir;

  • Elma Sirkesi: Sirke içeriğinde bulunan anti bakteriyel ve mantar önleyici maddelerle kaşıntıya çok iyi gelmektedir. 2 yemek kaşığı sirkeyi bir bardak suyun içerisinde ekleyerek, birkaç gün vajina bölgenizi bu su ile yıkayabilirsiniz.
  • Yoğurt: Vajina bölgenize sürüp 2 saat bekledikten sonra durulayacağınız yoğurt, kaşıntıya iyi gelecektir.
  • Sarımsak: İçeriğinde bulunan anti bakteriyel özellik sayesinde vajinal kaşıntının altında yatan Enfeksiyonel nedenlere iyi gelmektedir. Birkaç damla kadar sarımsak yağı ile bir tatlı kaşığı E vitaminini karıştırmanız ve vajinal bölgenize uygulamanız gerekmektedir. 10 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulamalısınız. İki hafta süresince günde 2 defa olmak üzere uygulayabilirsiniz.

Hamilelikte Vajinal Kaşıntı Bebeğe Zarar Verir Mi? Tıklayın !

Hamilelikte Vajina Temizliği Nasıl Yapılır? Tıklayın !

Vulva’da (Rahimde) Kaşıntı Tıklayın !

Vajinadaki Kötü Koku Nasıl Giderilir? Tıklayın !

Genital Bölgedeki İstenmeyen Tüylerden Kurtulma Yöntemleri Tıklayın !