Kafa derisi kokusunu uzaklaştırmak için doğal yollar önerebiliriz. Saç tepesi kokusu genel olarak insanları rahatsız eder. Saç derisi kokusu için şampuan ve sprey çeşitleri imal edilmekle birlikte bunlar doğal olmadığı için kuşku ile yaklaşabiliriz. Bazen herkes, ne kadar şampuan kullanırsa kullansın ya da ne kadar durulama yaparsa yapsın, kafadan gelen o kötü kokunun uzaklaşmadığını hissedebilir.  Oysaki hepimiz etrafa güzel saç kokusu yaymak isteriz.

Uzmanların görüşüne göre saç derisi kokusu kirli saçlara sahip olmakla ilgili bir durum değildir. Hatta saç sık yıkandıkça problem daha da gelişebilir. Saç derisi kokusunun nedenleri hakkında çeşitli teoriler bulunuyor. Tam olarak hiçbirisi kanıtlanmış değildir. Saç derisi kokusunu geçirmek için evde uygulayabileceğiniz bazı doğal yollar vardır.

Saç Derisi Kokusu Nasıl Geçer Doğal Çözümleri | 1

Karbonat

Karbonat kafa derinizde hissettiğiniz kötü kokuyu gidermek ve saçların yağlanmasını azaltmak için en yaygın kullanılan ev ilaçlarından biridir. Bir ölçü karbonatı, 3 ölçü su ile karıştırın. Saçlarınızı duru suyla nemlendirdikten sonra kabartma tozu karışımını saçınıza uygulayın. 5 Dakika kadar bekledikten sonra durulayın. Bu işlemi haftada bir kez tekrarlamanızı öneriyoruz.

Elma Sirkesi

Elma sirkesi her zaman doğal bir saç temizleyici olarak çalışır. Kokan saç derisine katkıda bulunabilecek ürünlerin kafa derisinde birikimini önler. Ayrıca saçlarınızın normal PH’ını geri kazanmasına yardımcı olur. Saçınızı parlatarak, kabarmasını önler.

2 Bardak damıtılmış suya, yarım bardak elma sirkesi ilave edin. Daha sonra 3 damla uçucu yağ (lavanta, gül ya da sevdiğiniz herhangi bir uçucu yağ) karıştırın. Çözeltiyi saçınıza püskürtün ve birkaç dakika bekleyin. En son olarak saçınızı soğuk suyla durulayın.

Limon Suyu

Limon suyu sadece cildinizde değil, aynı zamanda saçlarınızda da harikalar yaratır. Bir bardak suya 2 adet limonun suyunu sıkın. Temiz saçınıza ve saç derinize bu solüsyonu sürün. Durulamadan önce birkaç dakika bekleyin. Bu işlemi, haftada 1-2 kere tekrar ederseniz çok faydasını görürsünüz.

Şampuansız Saç Nasıl Yıkanır? No Poo Yöntemi Tıklayın !

Saç Derisindeki Kötü Kokuyu Gidermek İçin Tıklayın !

Saçlarda Oluşan Koku Için Ne Yapmalı? Tıklayın !

Pirinç Suyu Nasıl Yapılır? Saça Faydaları Nelerdir? Tıklayın !

Bakımlı saçlar için doğal yağlar Tıklayın !

Sarımsak Yağının Saça Faydaları Nelerdir? Saç Dökülmesini Durdurur Mu? Tıklayın !