Siyah noktalarla savaşın! Siyah noktalar için limonun doğal asitleri ve antibakteriyel özellikleri ile temiz, arınmış bir cilde kavuşun. Pratik çözüm!

Siyah noktalar cildimizin en büyük düşmanlarından biridir, değil mi? Neyse ki, doğanın bize sunduğu harika çözümler var! İşte siyah noktalarla savaşmak için limonun mucizevi gücünden faydalanmanın yolları! Limon, doğal asit içeriği sayesinde cildi temizler ve gözenekleri derinlemesine arındırır. Bununla birlikte, limonun antibakteriyel özellikleri sayesinde cildi mikroplardan korur. Üstelik, limonun cilt tonunu dengeleyici etkisi sayesinde, siyah noktaların oluşumunu engellemek için harika bir seçenektir. Şimdi, limonun siyah noktalarla savaşan doğal bir kahraman olduğunu keşfetmeye hazır mısınız?

Siyah Noktalar İçin Limon Maskesi

Doğal yöntemlerle siyah noktaları temizlemek için limon kullanmak yeterlidir. Cilt gözeneklerinin açılmasına, içlerinin temizlenmesine ve bakterilerin arınmasına olanak sunan limon;

  • 1 tatlı kaşığı doğal bal
  • 3-4 damla limonun suyu

Şeklinde karışım hazırlanır ve siyah noktaların üzerine sürülür. Maske cilt yüzeyinde 5 dakika bekletilir ve ardında ılık su ile yıkanır. Sonrasında soğuk su ile yıkamak, açılan gözeneklerin büzüşerek, sıkılaşmasını sağlar.

Hafta 1 kez olmak şartıyla, iki hafta içerisinde siyah noktaları tamamen geçirebilirsiniz.

Siyah Noktalar İçin Limon

Siyah Noktalar İçin Limon

Sivilcelerin Yok Edilmesi İçin Limon

Limon, bakterileri etkili biçimde temizleyen ve aynı zamanda cildi besleyen meyvelerden biridir. C vitamini bakımından zengin olan limon, cilt gözenekleri içerisindeki bakterileri temizleyerek, sivilce oluşumunu önler.

Dilimlenmiş taze limonu sivilceli bölgeye direkt olarak sürebilirsiniz. 10- 15 dakika beklettikten sonra ılık su ile durulayınız. Asidik yapısıyla cildin kurumasına neden olabilir. Ayrıca;

  • 1 çay kaşığı limonun suyu
  • 1 çay kaşığı doğal gül suyu

Karışımı hazırlayarak, temizlenmiş cilt yüzeyine uygulayın. 15 dk beklettikten sonra önce ılık su ile ardından soğuk su ile yıkayın. Bu maske günlük olarak uygulanabilir. Kısa süre sonra sivilceler geçer ve cilt gözenekleri sıkılaşarak daha genç ve dinamik bir görünüm sunar.

Sivilcelerin yok edilmesi için uygulanan doğal yöntemler arasında olan limon maskesi, gül suyunun cilt yapısına ışıltı katması ve yeni hücre oluşumunu desteklemesiyle kısa sürede olumlu sonuçlar verir.

İlgili Konular;

Siyah Noktalara Kesin Çözüm Yöntemleri Tıklayın !

Burun Üstündeki ve T Bölgesindeki Siyah Noktalar İçin Maske Tarifi Tıklayın !

Siyah Noktalara Tarçın Maskesi Ve Diş Macunu Maskesi Tarifi Tıklayın !

Evde Kömür Maskesi Nasıl Yapılır? Siyah Nokta ve Kırışıklık Maskesi Tıklayın !

Yaprak Jelatinden Yüz Temizleme Bandı Nasıl Yapılır? Tıklayın !