Saçları daha gür göstermek için bin bir çeşit yol arıyoruz. Bunun için suyla saç gürleştirme son trend. İnce telli ve sönük saçlar için harika bir yol. Üstelik kimyasaldan uzak sadece izlemeniz gereken birkaç yöntemi var.

Suyla Saç Gürleştirme Nasıl yapılır?

Gür, canlı ve parlak saçlara kavuşabilmek kimyasal yada doğal bir çok yol deniyoruz. Son günlerde sadece su kullanımını ele alan bir uygulama var. Suyla saç gürleştirme suyun ısı ayarı, klor seviyesi ve temizleme gibi bir çok maddeden oluşan listemiz karşınızda.

Suyla Saç Gürleştirme Nasıl yapılır? | 1

Saçları canlandırmak için su nasıl kullanılmalıdır?

Saçınızda manyetik ve elektrik akımı sağlamanız gerekir. Bu işleme hidroliz denir. Yani saçınızın çok daha gür durması için sağlıklı suya ihtiyacınız vardır.

İnsan yapısının büyük bir kısmı su olduğu için su ve saç yapınız doğru su uygulandığında tamamen bütünleşir. Ve saçınıza sağlık katar. İçtiğimiz suyun ph seviyesine çok dikkat ediyoruz. Peki ya banyo suyumuz saçlarımız ideal olan saç yıkama suyu çok sert yada yumuşak olmayandır. Banyoda kullanılan su saçın tüm yapısının değiştirebilir.

Duşta kesinlikle sıcak su kullanmayın. Saçınızı özellikle havalar ısınmaya başladıktan sonra dayanabildiğiniz kadar soğuk su ile yıkayın. Bunun sebebi ise sıcak su saçın öz yağını alır ve inceltir. Soğuk su ile saç kendini korumaya alacağı için çok daha parlak ve gür duracaktır.

Saçınızı ortalama olarak 5 dakika suda tutmanız yeterli olur. O arada bizim ihtiyacımız olan nemi alacaktır. Daha fazlası saçı yorar ve yıpranmalara neden olur.

Bu arada saçlarınız dökülüyorsa bir önceki makalemiz İnce Saçları Gürleştiren Tarifler tavsiye ederiz…

Çok yüksek olmadan basınç su ile saçınızı basınçlı su ile yıkayabilirsiniz. Artan kan basıncı saçınızı çok daha gür gösterecekir.

Saçınızı duşta ileri ve geri olarak tarayın. Bunun sebebi tüm saça soğuk suyun daha fazla nüfuz etmesini sağlamaktır.

Suyun en zararsız ve doğal temizleyici olduğunu unutmayın. Bırakın su saç köklerinize iyice girsin duşta saçınıza hafifçe masaj yapmayı unutmayın.