Her kadın saçlarına fazlasıyla önem verir ve en güzel şekilde olmasını ister. Ancak bazı nedenlerden dolayı saçlarda istenmeyen durumlar olabilir. Saçlarda dökülme, yağlanma, kırık saçlar, yıpranmış saçlar vb. durumlar kadınlar için can sıkıcı bir durumdur. Fakat bu sorunların basit çözümleri vardır. Saçlarda görülen bir diğer sorunda yağlanmadır. Yağlı saçlar görünüm açısından pek hoş durmuyor.

Her sorunun bir nedeni olduğu gibi saçlarda yağlanmanın da nedenleri vardır. Saçlarınızı çok fazla yıkamak ya da gereğinden az yıkamak hem saçlarda dökülmeye hem de saçlarda yağlanmaya neden olur. Saçlarınızı yıkarken çok fazla çekiştirmeden, ovalayarak yıkamak gerekir.

Saçları iyice durulamak ve saçlarınızı doğal şekilde kurutmak gerekir. Ayrıca saçlar için bakım maskeleri yapmakta da fayda vardır. Vücutta oluşan çoğu sorun beslenmeyle ilgilidir. Bu durumda çabuk yağlanan saçlar da beslenmeye bağlıdır. Aşırı yağlı yiyecekler saçlarda yağlanmaya neden olur.

Yağlı saçlar için bitkisel çözümler

Yağlı saçlara bitkisel çözüm önerilerimizin ilki elma sirkesi… 1 kahve fincanı elma sirkesi, 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kekik suyu ve 1 bardak suyu karıştırın. Ardından karışımı saç diplerine masaj yapın. Nemli ve sıcak bir havluyu saçlarınıza sararak 2 saat bekletin.

Yağlı saçlar için diğer bir maske tarifimiz de şöyle: 1 kahve fincanı elma sirkesi, 1 kahve fincanı üzüm sirkesi, 1 çorba kaşığı defne tohum yağı, 1 çorba kaşığı adaçayı9 yağı ve 1 tatlı kaşığı lavanta karıştırılarak saçlara uygulanır. Bir süre beklendikten sonra durulanır.

Saçlarınız çabuk yağlanıyorsa biberiye bitkisi ve 1 tatlı kaşığı kekik bir buçuk su bardağı kaynar suda demlenir. Karışım bir süre bekletilir ve ardından saç diplerine iyice yedirilir.

Hazırlayacağınız bitkisel şampuanlarla yağlanmayı önleyebilirsiniz. Bir litre suya iki tutam sarı kantaron yaprak ve ezilmiş kökü, iki tutam ısırgan otu yaprağı karıştırılarak saçlara uygulanır.

4 tane yumurta çırpılarak saçlara hafif masaj yapılır. Bu şekilde 15 dakika bekletilir. Sonra iyice durulanır. İsteğe göre bir bardak konyak ile bir bardak gül suyu karıştırılarak durulanır.

Elma sirkesi saçlara fazlaca etki yapar. Saç sorunlarına en iyi çözüm elma sirkesidir. Saçlardaki yağlanmayı gidermek için; saçlarınızı yıkadıktan sonra son durulama suyuna bir çay bardağı elma sirkesi katarak durulayın.

İki tutam öküzgözü yaprak ve çiçeği bir litre su ile karıştırılır. Ardından saç diplerine masaj yaparak uygulanır.

İki tutam biberiye yaprak ve çiçeği bir litre su ile karıştırılarak saçlara uygulanır.

İlgili Konular ;
Yağlı saçlar için şampuan önerileriniz?
Doğal Yollarla Hızlı Saç Uzatma Formülü
Seyrelen Saçlara Bitkisel Çözüm
Saçlarınızı Daha Güzel Yapmanın Yolları
Saçlar köpükle boyanıyor
Saç Bakımı | Saç Rengi | Saç Renkleri | Saç Modelleri | Saç Şekilleri