Kistik, iltihaplı sivilceler cilt görünümünde daha iri ve kırmızı görünümleriyle, cilt yapısını bozar. Tedavi edilmediğinde cilt sorunlarına neden olabilir ve cilt gözeneklerinin aşırı geniş olmasına, cilt yüzeyinin daha problemli olmasına neden olur. Kistik sivilcelerin geçirilmesi için olumlu sonuç elde edilen yöntemlerden biri;

  • Kil Maskesi

Kil maskesi ile doğal yöntemlerle, kistik sivilcelerden kurtulabilirsiniz. Cildin derinlemesine temizlenmesi, ölü hücrelerin atılması ve yağ dengesinin sağlanması için ideal olan kil maskesi, kistli sivilceler için de etkili bir çözümdür.

Kistik Sivilcelerin Çözümü Nasıl Geçer? | 1

Peeling etkisi ile cildin arınmasını sağlayan kil maskesini hazırladıktan sonra, macun kıvamına gelince kistik sivilceler üzerine doğrudan uygulayın. Maske uygulandıktan yaklaşık 10- 15 dakika sonra kuruyacaktır. Kuruduktan sonra su ile durulayınız. Cildin kurumaması için ardından nemlendirici uygulanabilir. Haftada birkaç kez uygulanabilir.

  • Hindistan Cevizi Yağı

Kistik sivilcelerin tedavisi için alternatif yöntemlerden biri de Hindistan cevizi yağıdır. Cildi kurutmadan derinlemesine temizleyen Hindistan cevizi yapı, anti bakteriyel özelliği ile bakterilerin temizlenmesine, iltihaplı sivilcelerin yok edilmesine olanak sunar.

Kistik Sivilcelerin Çözümü Nasıl Geçer? | 2

 

Sebum artışını önlerken, cildin pH ve nem dengesini sağlar, düzenli kullanımlar ile cildinizin ışıltıyla parlamasına olanak sunar. Sivilcenin kurutulması için pamuk üzerine 2-3 damla Hindistan cevizi yağı damlatın

Kistik sivilceler üzerine uygulayın ve üzerine sürün. Özellikle gece uyumadan önce sürerseniz, sabaha kadar bekletin ve sabah yıkayın. Kistik sivilce iyileşene kadar her gün deneyebilirsiniz.

  • Yumurta

Cilt bakımı için sıklıkla kullanılan yumurta akı, kistik sivilcelerin tedavisinde de kullanılır. Cildin beslenmesi ve derinlemesine temizlenmesi için oldukça idealdir. Zengin protein yapısı ile pürüzsüz bir cilt elde etmenizi sağlar.

Iltihaplı sivilceler üzerine doğrudan sürün ve 10 dk kadar bekletin. Ardından ılık su ile durulayın. Günlük olarak uygulayabilir, kistli sivilceler geçene kadar sürebilirsiniz. Şayet cildiniz hassas ve kuru ise uygulamadan sonra, nemlendirici uygulayabilirsiniz.

Kistik Sivilcelerin Çözümü Nasıl Geçer? | 3

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri İçin Tıklayın !

Doğal Yöntemlerle Kistik Sivilceleri Yok Etmek İçin Tıklayın !

İltihaplı sivilcelere çözüm Tıklayın !

Sivilce Nasıl Geçer, Ne Yapmalı? Tıklayın !

Yüzdeki Leke Ve Sivilce İzleri Nasıl Geçer? Tıklayın !