Keşke uzun ilişkilerin hepsi flört zamanındaki kadar heyecan verici olsa. Ama yıllar geçtikçe ister istemez ilişki de monotonluğun pençesine düşüyor ve evlilikler bir süre sonra bitiyor.

Boşanmaların ne kadar artığına dikkat çeken araştırmacılar evliliği kurtarmanın 9 kuralını biz ömürlük aşka inanlar için açıkladılar:

HER ZAMAN BİRBİRİNİZE ŞEFKAT GÖSTERİN

Eşiniz eve geldiğinde ya da siz ondan önce eve geldiyseniz “hoş geldin” demekten, yanağına bir öpücük kondurmaktan çekinmeyin.

Bu söylediğimiz şey size klişe gelmesin. Evliliğiniz kötü gidiyor ve siz endişe duyuyorsanız denemekten asla bir şey kaybetmezsiniz.

DESTEK OLUN

Erkeklerin amigo ruhunu göz önünde bulundurun. Erkekler aslında onları teşvik eden ve destekleyen birini istiyor.

Yaptıkları ne varsa (anlamsız gelse bile) her zaman destek olmaya çalışın.

BİRBİRİNİZE İLGİ GÖSTERİN

Kavga etmek yerine eşinizin gerginliğini almak ona biraz masaj yapmayı hiç denediniz mi? İnanın, hem sizin için hem de ilişkiniz için en akıllıca karar olur.

Eşiniz oturduğunda yavaşça masaj yapmaya başlayın. Her zaman her problemi sakince çözebileceğinizi bilsin. Hem evlilikte kavgaların en güzel tarafı ardından gelen sevişme değil midir?

BİRAZ DA SEKS HAKKINDA KONUŞALIM

Madem konusu açıldı o zaman biraz da cinsellik hakkında konuşalım. Eğer seks hayatınız düzenli olmaktan çıkmışsa o zaman bu problemi çözmek şart!  Unutmayın seks bir talep değil ihtiyaçtır.

TEŞEKKÜR ET

Sabah kahvesi, kahvaltı, akşam yemeği… Yıllardır aynı kahveyi içiyor, aynı yemekleri yiyor olabilirsiniz ama atladığınız şey “Teşekkür etmek” Çok mu zor? HAYIR! “Bunca yıldan sonra teşekkür mü edeceğiz?” demeyin, aradan kaç sene de geçse karşı taraf her zaman bir takdiri hak eder.

KİBAR OLUN

Araştırma sonuçlarını göre çiftler boşanma davalarında en çok birbirine taktığı lakaplardan dolayı soluğu mahkemede aldıklarını belirtiyor. Kavganın sonu koltukta yatmak bile olsa geri alamayacağınız cümleleri kurmaktan vazgeçin.

ÖZEL MESAJLAR ATIN

Evlenmeden önce flört döneminizi hatırlıyor musunuz? Ansızın gelen bir sevgi mesajı ne kadar da mutlu ederdi değil mi? Peki yıllar içinde değişen ne oldu? Hadi, kıvılcımı canlı tutmak için arada sırada eşinize aşk dolu ya da cinsel içerikli mesaj atabilirsiniz. Güzel bir sürpriz olacaktır.

DUYGULARINIZI GİZLEMEYİN

İlişkilerin bitmesinin en büyük sebebi “iletişim bozukluğu”dur. Mutluysanız mutlu olduğunuzu, kızgınsanız kızgın olduğunuz, mutsuzsanız da mutsuz olduğunu karşı tarafa belirtin. Siz aksini düşünseniz de eşiniz size nasıl yardımcı olacağını düşünüyordur hatta daha da ileriye gidip hiç alakası olmasa bile mutsuzluğunuzun sebebinin kendileri olduğunu bile düşünebilir. Eğer böyle bir yanlış anlaşılma yaşamak istemiyorsanız duygularını birbirinizden asla gizlemeyin.