Hayatı boyunca hiç adet görmeyen kadınların hamile kalma ihtimali vardır. Her ne kadar bazı doktorlar size bu durumlar ilgili çocuğunuzun olmayacağını söylese de ümidinizi kaybetmemelisiniz. Çünkü bu durumu yaşanan ilk siz değilsiniz. Çocuk isteyen ve adet görmeyen kadın ne yapmalı sorusun cevabı ise en başta uzman bir doktora başvurmalı.

Hiç Adet Görmeyen Kadın Hamile Kalır Mı?

Hiçbir çekinme ve utanma olmadan yaşanılan durum anlatılmalı ve gerekli tedaviye başlanmalı. Şu ana kadar hayatı boyunca adet olmamış kadın ancak yapılan doğru tedavilerle çocuk sahibi olabilen birçok insan bulunmaktadır.

Hiç Adet Görmeyen Kadın Hamile Kalır Mı? | 1
Hiç Adet Görmeyen Kadın Hamile Kalır Mı?

Adet Görmemeye veya Adet Gecikmesine Ne Neden Olur?

Adet düzensizliği veya hiç adet görmemenin birçok nedeni olabileceği gibi bu nedenlerden bazıları ciddi sağlık problemleridir. Adet aralıklarınız 21 gün ile 35 gün arası ise bu durum normal olarak kabul edilmektedir. Eğer adet süreniz belirttiğimiz bu sürelerden kısa veya uzunsa buna çeşitli sorunlar neden olabilir. Bu nedenlerden en yaygını belki de strestir. Adet dönemi beynin hipotalamus bölgesinden düzenlenir. Stres nedeniyle beynin bu bölgesi etkilenir ve adette gecikme veya hiç yaşanmama olabilir. Düşük vücut ağırlığı da adeti etkileyen unsurlardandır. Eğer vücut ağılığınız vücut kitle indeksi için belirlenen oranın %10 altındaysa bu durum yaşanabilir. Tam tersi olan aşırı kilo ve obezite de adeti etkileyen unsurlardandır. Bir yıldan fazla süren kronik şekilde dönüşmüş hastalıklarda adet süresini ve dönemini etkiler.

Hiç adet görmeyen kadın ne yapmalı sorusuna gelecek olursak kesinlikle ilk yapması gereken uzman bir hekime başvurmaktır. Genellikle genetik olan bu durum çeşitli hormon tedavileriyle çözüme kavuşturulmaktadır.

Adet Görmeden Hamile Kalan Var Mı?

Hiç adet görmeyenler amenore kesinlikle umutlarını yitirmemelidir. Buna en güzel örnek Güler Çakır’dır. Konya’da yaşayan Güler Çakır genç kızlığından beridir adet görmemiştir. Evlendikten sonra ise doktorlardan yumurtalıkları gelişmediği için çocuk sahibi olamayacağı cevabını almış. Ancak pes etmeyen Çakır gittikleri özel tıp merkezinde tüp bebek tedavisine başlamışlar. Uygulanan tedavi sonucu hamile kalmayı başaran Güler Çakır 7 aylık hamile ve bir kız çocuğu bekliyor. 5 yıllık evliliği boyunca ümidini hiç yitirmeyen Güler Çakır bebeğini kucağına alacağı günü sabırsızlıkla çekiyor.

İlgili Konular;