Doğum sonrası cinsellik ne zaman başlamalı diye merak ediyorsanız, cinsel ilişkiye doğum sonrası başlangıç zamanı çoğu çift için 6 haftadan sonrasıdır.

Genel anlamda bu süre, annenin biyolojik ve duygusal olarak kendini hazır hissetme durumuna göre belirlense de, ilk 1 ayda cinsel ilişki yaşayabilen çift sayısı çok azdır. Üç aya kadar çoğu çift cinsel ilişki denemesi yapar ancak doğumdan sonra ilişki için 6 aya kadar beklemeyi tercih etmiş çiftler de vardır.

Normal Doğum Sonrası Cinsel İlişki

Normal doğum sonrası meydana gelen lohusalık döneminin bitişine kadar cinsel ilişkiye girmemek en doğrusu olacaktır. Bunun nedeni doğumda çıkan plasentanın yarasının halen kapanmamış olmasıdır.

Doğum sonrası cinsel ilişki
Doğum sonrası cinsel ilişki

Kanama ve akıntı durmadan ilişkiye girmek, enfeksiyon, acı, ağrı riskini arttırır. Düzenli jinekolog muayenesi ile yaranın durumunu öğrenmek faydalı olacaktır. Bunun yanında normal doğumdan sonra cinsel ilişki sonrası kanama görülebilir. Kanamanın aşırı olması durumunda mutlaka doktora başvurulmalıdır. Doğum sonrası ilk cinsel ilişki Tıklayın !

Sezaryen Doğum Sonrası Cinsel İlişki

Sezaryenden sonra lohusalıkta cinsel ilişki,normal doğuma göre daha zordur. Resmi bir ameliyat olan sezaryen, annenin karnında kesiye neden olacağından ilişki sırasında şiddetli sancılara ve ağrıya neden olur.

Doğum Sonrası Cinsellik Ne Zaman Başlamalıdır? | 1

Sezaryen doğum yapıldıysa mutlaka en az 6 hafta beklenmelidir, ancak süre daha da uzayabilir. Doğum sonrası yalnız yara değil, yorgunluk, stres ve bebeğe alışma süreci de olduğundan annenin cinsel ilişki konusunda sıkıştırılması, cinsel ilişkiden soğumaya neden olabilir. Doğumdan Sonra Seks İçin Öneriler yazımıza göz atabilirsiniz.