Evde gıda boyası nasıl yapılır ? Evde besinlerle gıda boyası. Organik gıda boyası… Evde organik gıda boyası…

Pembe ve Kırmızı Organik Boyayı nasıl elde ederiz ?

Bu organik renkleri elde etmek için pancar en iyi seçenektir. Konserve pancarı veya doğal pancarı kaynatarak elde eceğiniz kırmızı renk doğal ve organik bir kırmızı renk olacaktır. Pancar suyu bir çok yemeğe farklı bir aroma katmaktadır.

Alternatif olarak, aynı zamanda ahududu, nar veya herhangi bir kırmızı meyve kullanabilirsiniz. Kullandığınız bu kırmızı organik ürünlerde sadece tat değişimi olacaktır. Bu sebeple hazırlayacağınız yemeğe veya tatlıya yakışan tadı yakalamak sizin damak zevkinize bağlıdır.

Bu rengi elde etmek için bir mutfak robotu veya blender ile ezerek sonrasında elek veya tülbent kullanarak renkli sıvı dışarı süzerek en yalın halde elde edebilirsiniz.

Elde ettiğiniz kırmızı organik boyaya yapacağınız ürüne göre süt veya benzer bir renk açıcı kullanarak rengini de açmanız yani pembe bir renk elde etmeniz mümkündür.

Turuncu

Havuç bu konuda şeftali ile mikserden çekilerek turuncu tonunu elde edebileceğiniz ve tatlılarda kullanabileceğiniz en iyi alternatifdir. Tadı ve rengi konusunda hiç şüpheniz olmasın.

Sarı

Sarı için baharat kullanmak en pratik yöntem. Safran çiçeği ve zerdeçal tozu hem farklı bir aroma hemde çok güzel bir renk oluşturur. Fakat bu baharatların yoğun olması sebebi ile biraz zahmetli bir çalışmadır. Safranı dondurulmuş krema ile mixerden geçirip elde edeceğiniz renge inanamayacaksınız. Yoğunluğa ve renge göre karışım tamamen sizin insiyatifinizde olmalıdır.

Tumeric(zerdeçal) hafif bir hint baharatıdır ve bilimsel olarak inflamasyon ve kansere karşı koruyucu, mide ülseri iyileştirici ve iltihap olan hastalarda oksidatif özelliği aynı zamanda çayınında rahatlatıcı bir özelliği vardır.


Yeşil

Sürekli çocuklara yeşil sebze takviyesi verme yollarını arıyoruz. Bu hazırlayacağınız karışım gene yukarıda paylaştığımız gibi dondurulmuş krema ve taze ıspanağı mixer yardımı ile karıştırıp muhteşem yeşil bir organik yeşil elde edebilirsiniz.

Mavi ve Mor

Ve son olarak, bu zor ikili. Mavi ve mor biraz zor olabilir ama kesinlikle mümkündür. Pembe ve kırmızı başlığı altında tarif edildiği gibi, yaban mersini ve böğürtlen, aynı işlemde kullanılabilir.

Mor organik gıda boyası için en ideal sebze lahanadır. Kırmızı lahana, mor ve mavi hem de gıda boyası yapmak için kullanılabilir. Lahanayı kesmeden uzun süre kaynatırsanız ortaya çıkacak mor renge inanamazsınız.

Bir alternatif kaynatma ise yavaş yavaş kabartma tozu ile karıştırarak kaynatma şeklidir.

Yukarıda saydığım organik renklere ulaşma yöntemlerinde elde edeceğiniz organik gıda boyalarını hem tatlı hem de tuzlu hazırlayacağınız gıdalarda kullanabilirsiniz.