Periyod döneminin zorluklarını yaşamayan kadın yoktur. Öğreneceğiniz bazı yöntemler ile daha rahat regl dönemi geçirmek istiyorsanız. Adet dönemini kolay atlatmak için bunları uygulayabilirsiniz.

Adet dönemini kolay atlatmak için

Kadınlarda ortalama 28 günde bir tekrar eden ve yumurtlayı sağlayan adet döngüsü hormonel değişimler ve rahmin çalışmasını sağladığı için bir çok kadın için sancılı bir süreçtir. Bu yöntemleri bilerek çok daha kolay regl dönemlerinizi atlatabilirsiniz.

Adet dönemini kolay atlatmak için | 1

Fazladan Demir Alın
Regl döneminde kan kaybeden vücut yeni kan oluşturabilmek için yapmanız gereken demir açısından zengin gıdalar ile beslenmektir. Yeşil yapraklı besinler ve kırmızı et gibi zengin besinler tüketebilirsiniz.

Kafeini Azaltın
Fazla kafein tüketimi uyarıcı etki yapar ve fazla ödem birikmesine neden olabilir. Regl döneminde su tutan vücudunuzun daha fazla şişmesini istemiyorsanız aşırı çay ve kahve tüketiminden kaçınmalısınız.

Bitki Çayı Tüketin
Regl döneminde yükselen bazı hormonlar hafif mide bulantılarına yol açabilir bu durumu engellemek ve regl sancılarından kurtulmak için adet döneminizde bitki çayı tüketebilirsiniz. Adet Düzenleyici Bitkiler için Tıklayın!

Daha Fazla Uyuyun

Regl döneminizde yorgunluk ve sinirlilik halinden kurtulmak istiyorsanız günde en az 7 saat uyuyun. Bu hem cildinize hemde yorgunluğunuzu düzenlenmesini sağlar. Kendinizi çok daha zinde hissedersiniz.