B12 Vitamini eksikliğinin anlaşılması
için rahatsızlığın ortaya çıkardığı bulgular tespit edilerek, takip edilmeli ve kesin sonuca varılmalıdır. Sinir sisteminin düzeni ve beden sağlığının korunması açısından önemli bir role sahip olan B12 Vitamini, vücuttan eksilmeye başladığında ve gerekli tedavi yapılmadığında ciddi sağlık problemlerine sebep olabilir. Yorgunluk, unutkanlık, depresyon, huzursuzluk gibi durumların asıl sebebi olan B12 Vitamini eksikliği, dışarıdan destek alınmadığı takdirde düzelmeyen bir rahatsızlıktır.

B12 Vitamini Eksikliğinin Belirtileri

B12 Vitamini eksikliğinin bulguları kişi üzerinde tespit edildiğinde, kişinin acil şekilde bir uzmana başvurması gerekmektedir. Hastalığın bulgularının teşhis edilmesi sonucu, B12 Vitamini eksikliği tedavisi uygulanmaya başlanmalıdır.  B12 Vitamini eksikliği belirtileri şu şekilde sıralanabilir:

  • Baş dönmesi ve güçsüzlük
  • Çarpıntı
  • Nefes darlığı
  • İştah kaybı
  • İshal, kabızlık ve şişkinlik gibi sindirim problemleri
  • Aft, dilde kızarıklık oluşumu ve diş etlerinde kanama meydana gelmesi
  • Adres ve bazı basit bilgileri unutma, zihinsel güçsüzlük ve yorgunluk, yoğun kaygı

 

B12 Vitamini Eksikliği Tedavisi Nasıl Yapılır?

B12 eksikliği tedavisinin yapılması için ilk olarak kan sayımı yapılmalıdır. Diğer vitaminlerden farklı olan B12 vitamini, vücutta üretilmediğinden dışarıdan takviye şeklinde alınmak zorundadır. B12 Vitamini hapı kullanılarak ve damar yolundan ilaç enjekte edilerek gerçekleştirilen tedavide, kullanılan ilaçlar sebebiyle bazı yan etkiler meydana gelmektedir. Yan etkilere maruz kalmamak adına, B12 Vitamini bakımından zengin olan besinlerin bolca tüketilmesi önem teşkil etmektedir.

B12 Eksikliği Nedenleri ve Belirtileri Tıklayın!

E Vitamini Saçlara Ve Ciltlere Faydaları Nelerdir? Tıklayın !

D Vitamini Eksikliği Belirtileri Nelerdir? Tıklayın !