Tıbbın günümüzde olduğu kadar gelişmediği zamanlarda etkili olan eskiden kullanılan tedavi yöntemleri nelermiş biliyor musunuz? En eski tedavi yöntemleri nasıldı?

Eskiden Kullanılan Tedavi Yöntemleri

Günümüz tıbbında hastalıklar bilimsel ve deneye dayalı araştırmalar sonucu insanlara uygulanıyor. Peki önceden tıbbın bu kadar gelişmediği zamanlarda kullanılan tedavi yöntemleri hakkında bilginiz var mıydı? Temel bilgiler ile hastalıklara çözüm arayan insanlar ne gibi tedaviler geliştirmişler.

İnek Dışkısı

Eski çağlarda doğum yapan kadınların kanamalarını durdurmak ve ağrılarını azaltmak için kullanılan inek dışkısı o dönem oldukça popülermiş. İnek dışkısı yüzünden bir çok kadın tetanozdan ölüm oranları artmış.

Eskiden Kullanılan Tedavi Yöntemleri | 1

Ateş Karıncası

Ateş karıncasının çenesinden elde edilen bir madde ameliyat dikişlerinde kullanılıyormuş. Ameliyattan sonra tele ateş karıncasını dişi ile dikiş atalıyormuş.

Eskiden Kullanılan Tedavi Yöntemleri | 2

Cıva

Cıva içerisindeki sağlığa zararlı maddelerle ciddi hastalıklara yol açabilecek bir madde olmasına rağmen eskiden insanlar cıvayı hem içiyor hemde yaralarını tedavi etmek amacıyla kulanıyormuş.

Eskiden Kullanılan Tedavi Yöntemleri | 3

Yılan Eti

Özellikle bazı kanser türlerinde insanlar tedavi amaçlı yılan eti tüketiyorlarmış. Kullanılan yılanlar elbette insanı ani ölüme sürekleyecek kadar etkili zehre sahip yılanlar değil.

Diş Çekimi

Eskiden insanlar diş çürüklerinin tedavisi olmadığını ve onların kurt yeniği olduğunu düşünüyorlarmış. Dişi olduğu gibi çekip ağızdan kurtların temizlenmesini bekliyorlarmış.

Safra Kesesi Tedavisi

Safra kesesinde  sorun olan hastalara suyun içine şarap konularak veriliyormuş  bu sayede hastalığın geçmesi bekleniyormuş.