1. Hafta Hamilelik

Gebelikte birinci hafta, aslında daha hamile kalınmayan bir dönem, dolayısı ile aslında adet döneminizin daha yeni bittiği ve sizin yumurta hücrelerinizin yeni yeni büyümeye başladığı dönem olarak ifade edilir.

Yani, hamilelik daha henüz başladığından bunun tespiti anne tarafından yapılamaz. Ancak bilinebilmesi için 1 aylık zaman diliminin geçmesi gerekmektedir. Bunun dışında yapılacak olan bir takım tetkikler de bunu tepsit etmenize yardımcı olabilir.

Yani kısaca; siz test yaptınız ve gebe olduğunuzu öğrendiniz, bu süreçte aslında yaklaşık olarak 4 haftalık bir gebesiniz. Bu hafta gebeliğin ilk haftası değildir.

Bebeğiniz ne durumda?

Daha bebeğinizden haberinizin olmaması, tabii ki de içinizde mucizeleri barındırmadığınız anlamına gelmemektedir.  1. Hafta içerisinde, hamileliğinizde büyük olasılık ile en önemli olaylardan biri başlıyor. Yani, Emplantasyon. Bebeğiniz 37 haftayı geçirmek üzere rahim yolunda başlamış olduğu amasız mücadeleyi tamamlayarak, artık oraya yerleşimini sağlayacak.

İlk 3 hafta bebek yok

Daha önce ki yazılarımızda da ifade ettiğimiz gibi, hamilelik haftaları anne adayının son âdetini gördüğü tarihten itibaren sayılmaya başlar. Bir kadın düzenli bir şekilde 28 günde bir adet gördüğü için, anne adayı bir sonraki ay dönümünde adet olmadığı zaman direkt olarak ( herhangi bir jinekolojik sıkıntısı yok ise ) hamile olduğunu düşünebilir. Kadınların döllenmesi, en son adet gördüğü tarihten yaklaşık 2 hafta sonrasında meydana gelir. 2 hafta sonra yumurtlama gerçekleştiği için, döllenme de bu dönem içerisinde meydana gelir. Bu durumda da, anne karnında ki bebeğin rahme yerleşmesi 1 ayı bulur. Bu sebepten dolayı hamilelik döneminin ilk 3 haftasında, rahim içerisinde bebek yoktur. 3’üncü haftada bebek döllenme ve rahme yerleşme sürecinden geçer. İşte bu nedenden dolayıdır ki, 1 ay tamamlanmadan önce, bir hamilelikten bahsetmek pek mümkün değildir. Yine aynı şekilde bu sebep ile ilişkili olarak, hamilelik döneminin 1 ay öncesinden bebeğin görüntüsü de doğal olarak tespit edilemez. Bu sebepten dolayıdır ki, anne adayları var olan hamileliklerinin tespit edilmesinin ardından, ilk ultrason görüntüsünü doktorunun yönlendirmesi ile ancak hamilelik döneminin 5’inci veya 6’ıncı haftasında görebilmektedir.

Kaynak: http://hamilelik.com/1-hafta-hamilelik