2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Ay ne güldüm canım ya =))
Allah iyiliğini versin :KK70:

Kızlar ben abdest bile alamıyorum nerdeyse
Karnım kocaman bebem küçücük

yemek yerken bile eğildiğimde ufaklık başlıyor tekmelemeye
ayaklarımı üşütmemeye çalışıyorum bu sıcakta bile arada sırada çorap giyip çıkarıyorum
karnımın büyüklüğünden giyip çıkarmakta zorlanıyorum
 
Efeim konusuyoruz oglanla ama bizi takmiyor simdiden :))
Asis canim corap giyemiyorum bende hatta 2 aydir tirnaklarimi kocis kesiyor bu aralar en cok bulasik makinesini bosaltirken zorlaniyorum her egilip kalktigimda dogru lavaboya :))
 
Ben ilk dogumumda hic kullanmadim ama gobek filan kalmadi hatta Hastane de 9 gun kaldim geldim kimse inanmiyordu nasil eskisi gibi olduguna. ..

Ama ben kilo cok almiyorum ilk dogum 17 kilo aldim 34. Haftada dogurdum
Simdi 15 kilo almisim 33. Haftadayim
Bebek aliyor.

Merhaba hanımlar, inşallah herkes iyidir.Ben çok ağırlaştım şu son 2-3 gündür.Yatakta sağdan sola dönmek, eğilmek, yere diz çökmek, çöktükten sonra doğrulmak...herşey artık ızdırap olmaya başladı.Aynı pozisyonda biraz fazla oturunca pozisyonu değiştirmek bile canımı yakıyor.Kasıklarımdaki baskı hissi ve anlık gerilmeler bitmek bilmiyor artık.Hayırlısı ile gelsin de bebekler, herşeyi çekiyoruz işte....

Doğumdan sonra korseyi soranlar vardı. Normal doğumda hastanede hemen karnınızı bir çarşafla bağlarsanız ya da korse giyerseniz karın kalmıyormuş.(Annemden aktarıyorum)
Sezeryanla doğum yaptığınızda korse giymek mesele oluyor.Ben 10-15 günden önce giyemedim korse...Hoş giymeme rağmen rahatsız ettiği için çok sebatlı davranamadım, sık sık çıkardım, karnım da kaldı haliyle..Gerçi benim genç kızlığımdan beri hep ayva gibi bir göbeğim olmuştur.
Biraz yapı ile alakalı sanırım bu da...ve çatlak gibi şans işi..Kimi kremlerle banyo yapar çatlar, kimi hiçbişey sürmez hiç çatlamaz..
Karın da öyle...Kimi korse giyer, karnı kalır, kimi hiçbişey yapmaz karnı da kalmaz.Biraz anatomi, biraz şans işi...
Ama eşeği sağlam kazığa bağlamak gerekirse korseyi tavsiye ederim.Özellikle normal doğum yapacak arkadaşlara..sezeryanlılar korseyi biraz zor giyebilir.
sağolun kızlar cevabınız için. demek ki yapıyla alakalı biraz, bakalım nasıl bir yapımız varmış göreceğiz 2-3 ay sonra :KK9: ben her ihtimale karşı dün bir tane korse aldım kullanırım inşallah...
 
Hic uyuyamadim ki ben yaa :KK43:( bende artik süpheleniyorum gnn :)) 6.30dan beri kasılma sayiyoruz 11 dakikada bir pek bir düzenli ve tatlı tatlı gelip gidiyor şimdilik çok yormuyor 7 dakikaya düserse hastaneye kosacagiz kocisi işe göndermedim zaten herseyi hazır ettim beklemedeyim :))
Kizlar doktoru aradim hemen gel dedi 10dan beri hastanedeyiz once acikliga bakildi 1 cm dedi ebe, sonra nstye girdim benim sancilarim hafif cikti bebegin kalp atislari iyi cikmadi birseyler yedim tekrar nstye girecegim bu arada doktor erken oldugi icin nidilat ve magnezyum verdi dogarsa kuveze girmesi gerekir dedi kilosuda 2900 olmus bu arada ama yine de bi iki hafta daha beklesin dedi
Cok yorgunum uykusuzum ama hayirlisi demekki beklememiz gerekiyor bekleyelim ozaman
İnsallah kalp atislari iyi cikarda rahatlarim
Aceleyle hastaneye girdik arabayi park ettigimiz yerden cekmisler babamiz da arabayi bulmaya gitti :KK43:
Bardakkulpu esub sagolun teyzeleri kalp atislarimiz guzel cikti eve gonderdi doktorumuz.. birazcik uyuyabilsem cok iyi olacak ikimizde yorulduk geceden beri
Stellacim canim kuvetim yok ama geceden beri 3 kere duş aldim cok rahatlatti ozellikle bel agrima iyi geldi :)
canım ilk yazdığını sahurda okudum sanki kendi sancılarım tutmuş, hastan yolunu tutmuşum gibi heyecan yaptım :KK52: :KK52:
çok şükür ikinizde iyisiniz...maşallah aras beye kilosu da çok iyi :nazar: ama doktor amcasını dinlesin biraz daha sabretsin bakalım, sizin gibi hoş neşeli anne babayı bulmuş tabi o da sizi görmek için sabırsızlanıyor :KK76: :KK16: sen dikkat et kendine onlar ne zaman geleceğini bilir ama tedbirli olmak lazım en azından 37 yi doldursun annesi az kalmış 37 ye zaten.. :KK16:
 
canım rabbım yardımcın olsun ıns..


kızlar kusura bakmayın sızı habersız koydum netım gıdıp gelıyordu bı turlu yazamdım ıyı oldugumu gecmıse de donemedım hakkınızı helal edın lutfen
dr suyumun gelmıs olmasını normal buldu fazlalıgı attıgını soyledı o gunden berı bı daha ıslaklık yasamadım
yarın tekrar kontrolum var kızım artık tekmeden çok sertlestırıyo kendını bu normalmı kızlar
bu arada songül arakadasımız nasıl
arkadaşım bende meraktaydım ne oldu diye artık ses çıkmayınca doğum oldu herhalde diye düşünmeye bile başlamıştım :KK9::KK9: neyse ki iyisin ve herşey yolunda..
 
sa güzel anneler. bugün kontrolümüz vardı. bebişim 3.5 kg 48cm maşallah. biz her ne kadar 34+2 de olsak kzım 38+2 teyzeleri. dr hanıma çok bunaldığımı ve doğum yapmak istediğimi söyledim:) az daha sabret annesi 13ünde alacağım bebeğini dedi. artık benim için geri sayım başladı. normal doğurmak istediğimi söyleyince haftaya muayene edeceğim hangisi hayırlısı ise ona karar vereceğiz dedi.

egelgec Allah yardımcın olsun dostum.ben geçen hafta 2 gece çektim o stresi bilirim inan. Yavrularımız hayırlı zamanda sağlıkla doğsunlar inşallah. Allah güçlüklerimizi kolaylaştırsın. Bol salavat bol Ayetelkürsi den başka yoldaşımız , yaradandan dan başka da eşimiz dostumuz yok doğum hanede. Selam ve Dua ile canlar
canım maşallah bebişine çok iyi kilosu ve boyu :nazar: sen artık hazırsın doğuma ay ne heyecanlı tarih bile belirlenmiş :KK52: çok az kalmış annesi azcık daha sabret bakalım yakında bütün sıkıntıların geçecek yerine muhteşem bişey gelecek :emir_bebek::KK16:
 
çıkmak zorunda kaldım arkadaşlar yazmışsınız cevap veremedim üzüldüm son eksiklerimi tamamladım şükür bebe havlumuzu ve pijamamı aldım rahatladım :)
vildan ben gerzeliyim görümcem ve yeğenim sinopta oturuyor temmuz başı ordaydık bu arada bende medi bafraya gidiyorum raif beye ama devlete de gidiyorum doğum yüksek ihtimal devlette olucak o anki duruma bağlı şimdi yollar düzeldi sorunsuz gelirsin ben çokk sık geçiyordum gebelik öncesi şimdi dinleniyorum evde...
dondurma konuşulmuş evet çok güzel bu yaz arkadaş ve akrabalarımızı samsuna getirdik ordan bafrada önce kıymalı sonra dondurma ziyafeti verdik çok beğendiler bende çok seviyorum herdaim yerim :)

bende medibafrada ertan beye gidiyorum inşallah sorunsuz bir şekilde doğumu atlatıcaz hamileliğin ilk zamanları yollar berbattı ama şu anda daha ii bu cumartesi yine kontrol var belkide karşılaşırız :)son ayımız olduğu için dinlenmek gerçekten çok ii geliyo bu arada gerze sinopta daha güzel :)
 
herkeste ufak ufak sinyaller var bende heyecan yapıyorum okudukça, ama bizim paşanın keyfi yerinde galiba hiç sesi çıkmıyor :KK50: bende daha çıksın istemiyorum zaten de sanki gününü bile geçirecekmiş gibi geliyor niyeyse :44: daha dönmediğini düşünüyorum hatta yere paralel duruyormuş gibi başı göbek hizamın sağında ayaklarıda solunda gibi hissediyorum :KK9: bakalım ayın 12sinde randevumuz var dönüp dönmediğine bakacak doktor teyzemiz, bende merakla bekliyorum tabi o günü :KK52::KK53:
dün gece rüyamda oğlumu gördüm emziriyordum tam tutamıyordu daha, canım benim ya bide böyle rüyalar görünce iyice sabırsızlığım artıyor :KK52::KK52:
 
asis ben her gun corap giyiyorum ama ne zorluklarla..
Corap giyme nedenim de evimi temizleyemiyorum topuklarim kirlenince huylaniyorum :))

Bu arada moralim cok bozuk
Daha bir ay once giyebildigim likrali sort su an bacaklarimdan gecmiyor :KK43:
Basenlerden cok kilo aldim
Gobek tamam da basenlerden kilo verilir mi?
 
bende medibafrada ertan beye gidiyorum inşallah sorunsuz bir şekilde doğumu atlatıcaz hamileliğin ilk zamanları yollar berbattı ama şu anda daha ii bu cumartesi yine kontrol var belkide karşılaşırız :)son ayımız olduğu için dinlenmek gerçekten çok ii geliyo bu arada gerze sinopta daha güzel :)

inşallah neden olmasın belki biryerde karşılaşrız....ben zaten ne zaman medibafraya gitsem gerzeli görüyorum hemde baya otoparkta da sürekli 57 plaka buraya gelen çok hatta ben istanbulda ki yeğenimi tatilde kontrol için raif beye getirdim sinop tercih etmedik kimsede pek tercih etmiyor alaçam yolu iyice hal yoluna girdi bundan sonra çok kolay fazla zorluğu yok...en son medibafraya ramazanın ilk haftası gitmiştim geçen haftata devlette atilla beye gittim atilla beyin tayini çıktı eylülde burda olursa onla finali yapıcam yok olmazsa devlette sefa bey var o da olmazsa raif beye diye düşünüyorum ama bakalım nasip o günlere bir gelelim büyük ihtimal bayram öncesi kesinleşecek...
 
ay bu arada şimdi gördüm doğum 4 eylül diyor senin.... benimde sezeryan günüm 38+1 de alıcam nasipse oğluşu
 
ay bu arada şimdi gördüm doğum 4 eylül diyor senin.... benimde sezeryan günüm 38+1 de alıcam nasipse oğluşu

sata göre o tarih canım benimde sezeryan olacak , bu hafta inşallah tarih verecek ertan bey , o alaçam yolu bizi mahvetti zaten hatırlamak bile istemiyorum doktor işin biraz karışık ama daha vakit var herşeyin hayırlısı , inşallah istediğin şekilde bebişini kucağına alırsın :)
 
Bende epeydir bu topiği takip ediyorum. günde 4-5 kez girip bakıyorum mesajlara. 32 haftalık hamileyim, bebişim 2600 gr. ve 4 hafta önden gidiyor, doktorum şekerden şüphelendi ancak tokluk kan şekerim normal çıktı. benim durumumda olan varmı??
canim benim bebiskm de iri bebek doktorum sekerden suphelendi iki kere seker testi yapti normal cikti.
 
kızlar iyi akşamlar.ya akıntıdan bahsedilmiş geçen gün benim inanılmaz çok akıntım var ve günde kaç kez çamaşır değiştirdiğimi hatırlamıyorum bazen çok sıkıldım artık.birde bazen su gibi oluyor lekesiz sanki altıma kaçırmışım gibi acaba suyum mu geliyor ? bazende beyaz sarı leke geliyor inanın bebeğin ağırlığı şunu bunu geçtim herşeye razıyım ama şu akıntı beni çok yordu off offf nefret ediyorum :KK14:
 
kızlar iyi akşamlar.ya akıntıdan bahsedilmiş geçen gün benim inanılmaz çok akıntım var ve günde kaç kez çamaşır değiştirdiğimi hatırlamıyorum bazen çok sıkıldım artık.birde bazen su gibi oluyor lekesiz sanki altıma kaçırmışım gibi acaba suyum mu geliyor ? bazende beyaz sarı leke geliyor inanın bebeğin ağırlığı şunu bunu geçtim herşeye razıyım ama şu akıntı beni çok yordu off offf nefret ediyorum :KK14:

ah cnm sorma ya bende aynı konuyla muzderibimm ne oo öylee nevrimi döndürüyor günlük duş almassam koku hissediyorum aynı bahsettiğin gibi su gibi arada hafif beyazımsı koyuluk günlük pet hiç korumuyor günde 4 posta çamaşır yeniliyorum havlu kağıt peçetelerden 3 tane koparıp üst üste koyup onu kullanıyorum günlük pet yerine yarım saatte yada 1 ssatte bir değiştiriyom biraz olsun rahatlattı
 
:KK1::KK1::KK1: allah razı olsun canım sukurler olsun kı ıyıyz suan ıcın daha 33deyız gelmesın bı zahmet
sen nasılsın
evet canım bu sabırsız bebişler beklesin bakalım biraz daha, bilmiyorlar ki gelince daha dönüşü olmayacak :KK9: tabi dönmek istemezler o ayrı mesele de :KK16: en azından 37 hafta dolsun inşallah ama yinede hayırlısı..
ben iyiyim şükür, çok bi sıkıntım yok hatta yukarda yazmıştım bizimkinin keyfi yerinde pek çıkmaya niyeti olmayacak gibi :KK9::KK9:
 
kızlar iyi akşamlar.ya akıntıdan bahsedilmiş geçen gün benim inanılmaz çok akıntım var ve günde kaç kez çamaşır değiştirdiğimi hatırlamıyorum bazen çok sıkıldım artık.birde bazen su gibi oluyor lekesiz sanki altıma kaçırmışım gibi acaba suyum mu geliyor ? bazende beyaz sarı leke geliyor inanın bebeğin ağırlığı şunu bunu geçtim herşeye razıyım ama şu akıntı beni çok yordu off offf nefret ediyorum :KK14:

Benimde aynı senin tarif ettiğin gibi akıntım var bazen su gibi bazende beyaz sarı lekeli hatta uzun zamandır var. Normal olduğunu düşünüyorum günlük ped kullanıyorum bazen bende. Su gibi olan idrar kaçağı gibi geliyor bana doktorum olabilir demişti bebek idrar kesesine baskı yaptığı için oluyormuş :KK50: Anne olmak kolay değil malesef ben işe gitmeye devam ediyorum ve daha 1 ay var iznime :KK50: Sırf doğum sonrası daha çok yanında olabileyim diye kendimi zorluyorum ama hergün nerdeyse 2.5 saat yolda geçiyor, işte oturmaktan bacaklarım davul gibi oluyor tam bir işkence artık işe gitmek. Evde de hiç iş yapasım gelmiyor evim batmış durumda. Daha çanta filan hazır değil, eksiklerim var, temizlik yapsam mı birini mi alsam ne zaman yapsam, bebeğin eşyalarını ne zaman yıkasam vs. vs. gibi pek çok soru var aklımda ama elimi kaldırasım yok. :KK50: Tek tesellim evladım iyi olsun ona kavuşmak herşeye bedel olucak İnşallah
 
X