2014 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

cornella

Guru
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2010
9.922
3.088
Evet hanımlar 2013 kpss nın yaklaşmış olduğu bu günlerde ,artık 2014 kpss ye hazırlanma vaktinin geldiğini hatta zor atanan bölümler için geçtiğini fark ettim .....Ne zamandır hazırlanmak istediğim kpss ye ilk adımı atabilmek ve hep beraber yeri geldiğinde azalan motivasyonu,hırsı,başarıyı tekrardan yakalayabilmek için bu sayfayı açıyorum.....

Gelin bana katılın ve beraber bu zorlu yolda hedefimize emin adımlarla ilerleyelim.....

Şimdiden kendine hedef belirlemiş,başaracağına inanan ve yılmayacak arkadaşlarımı bekliyorum.....

sayfa da tablo oluşturulacak....Genel yetenek-Genel kültür,eğitim bilimleri,A grubu(alan) dersleri konu konu yer alacak.....herkes kendine göre günlük ders çalışma programı yapacak ve mümkün olduğunca bu programa uymaya çalışacak.....

şimdilik bu kadar....:KK3:

Ders programı nasıl olmalı?

http://www.kadinlarkulubu.com/kamu-...kpss-cafe-me-gelmek-isteyenler-buyrun-12.html

Matematik Nasıl Çalışılır?

http://www.kadinlarkulubu.com/kamu-...kpss-cafe-me-gelmek-isteyenler-buyrun-13.html



:KK45::KK45::KK45:2013 kpss hazırlanan arkadaşlarımızın önermiş oldukları kaynaklar:nazar::nazar::nazar:


Eğitim Bilimleri

yediiklim konu anlatımı
yediiklim soru bankası
yediiklim deneme seti (geçen yıl sorularıyla benzer)
ihtiyaç konu anlatımı
yargı 5555 soru bankası (yediiklim ve ihtiyacın yerini tutmaz, ama yine de çözülmeli, ilk kez çalışanlar için iyi)

Genel Yetenek- Genel Kültür

yargı 5555 soru bankası
x yayıncılığın ders notları (özellikle tarihi süper)
uzman kariyer tarih ve coğrafya öğreten soru bankası (hakikaten öğretiyor, çözümleri konu tekrarı tarzında, bi kaç kavram haritasına da yer vermiş)
yargı kozmik oda soruları (ösymnin yaptığı tüm sınavlardaki soruların derlenip toplandığı bi kitap, tek olumsuz yanı cevaplar testin hemen altında)
ihtiyaç 24 saatte tarih-coğrafya-vatandaşlık kitabı (bu 3 derse adamakıllı çalıştıktan sonra tekrar yapmak için gerekli, ezberi kolaylaştırıyor)
http://kpsskazani............../ bu siteden de ihtiyaç duyduğumuzda videolarımızı izliyoruz. özellikle tarihi çok iyi

internetten sipariş vermek isteyenler;
ucuzkitapal,kitapseç


KPSS YE NASIL ÇALIŞILMALI?

1) KPSS Derslerine çalışırken mümkün olduğunca aynı ortamda aynı zamanda ve aynı masada ders çalış. Bu senin güdülenmeni sağlayacak ve zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacaksın.

2)Herhangi bir KPSS dersine ait ilk kitabını okumadan önce ön bilgi sahibi ol. Yani bu kitaptaki bilgilerin nerede, ne zaman, neye yarayacağını öğren.

3) Ders çalışırken önemli ve anlayamadığın yerleri not al. Dersin sonunda bu yerleri tekrar oku ve düşün!

4) Her şeyi bir anda anlamaya, çözmeye kalkışma! Çünkü, herşey yavaş yavaş yerine oturur. Sabret!

5) Çalışırken gereksiz ayrıntılarla uğraşma. Dikkatini dağıtıp vaktini boşa harcama!

6) KPSS Derslerinde Konuları bütün-parça-bütün sıralamasını izleyerek çalış!

7) Bir günde birden fazla farklı ders çalış! Böylece o dersten bıkkınlık duymazsın.

8 ) Bir günde 3 farklı dersten fazlasına çalışma! Böylece kafanı çok fazla dağıtmamış olursun.

9) Zor dersleri,kolay dersleri belirle ve ona göre çalışma süresi ayarla!

10) Derslerin ve konuların çokluğuna bakıp üzülme! Etrafa değil, yürüdüğün yolda önüne bakarak ilerle! Böylece hem üzülmez hem de yılgınlığa düşmezsin.

11) Derslere en az 20 dk en fazla 40 dk süreyle çalış! Sonra dinlenmek için mola ver. Sonra tekrar çalış.

12) Dersler arasında 20dk ile 30 dk boşluk bırak! Böylece kafan rahatlar, kendine gelmiş olursun..

13) Dersleri sözel-sayısal-sözel veya sayısal-sözel-sayısal sıralamasıyla çalış! Aynı kümeye ait 2 dersi peş peşe çalışma!

14) Çalıştığın konuları (o günün gecesinde, 1 gün sonra, 1 hafta sonra, 1 ay sonra, 4 ay sonra) düzenli aralıklarla tekrar et! Böylece konular hafızanıza kalıcı olarak yerleşecektir.

15) KPSS de önceki yılların sınav sorularını, yeni hazırlanan çözümlü soru bankalarını ve testlerini çöz! Ne durumda olduğunu öğren ve
ne gibi şeyler daha yapman gerektiğini bul.

16) Çektiğin zorluklardan dolayı ağla, sızla, haykır, tepiş yani deşarj ol! Böylece stresin azalır rahatlarsın. Fakat, isyan etme, pes etme!

17)Seni herkesten çok seven, seni herkesten çok koruyan, iyliğini herkesten daha çok isteyen Yüce Allah’ın olduğunu bil ve ona başvurduğunda seni yardımsız bırakmayacağını unutma!

18) Geceleyin yatağında uzanmış uyumadan önce yanlızken, kalbindeki sımsıcacık duygularla samimice Allah’a yönel! Ona taleplerini arz edip dua et! Unutma ki O hep seni bekliyor ve kendisine yönelmeni istiyor.

19) Ve son olarak, Umutlu ol! Umutlu ol! Umutlu ol!!! Çünkü, bir gün çektiğin bu zorluklar da bitecek.
 
Son düzenleme:
Evet hanımlar 2013 kpss nın yaklaşmış olduğu bu günlerde ,artık 2014 kpss ye hazırlanma vaktinin geldiğini hatta zor atanan bölümler için geçtiğini fark ettim .....Ne zamandır hazırlanmak istediğim kpss ye ilk adımı atabilmek ve hep beraber yeri geldiğinde azalan motivasyonu,hırsı,başarıyı tekrardan yakalayabilmek için bu sayfayı açıyorum.....

Gelin bana katılın ve beraber bu zorlu yolda hedefimize emin adımlarla ilerleyelim.....

Şimdiden kendine hedef belirlemiş,başaracağına inanan ve yılmayacak arkadaşlarımı bekliyorum.....

sayfa da tablo oluşturulacak....eğitim bilimleri,gk-gy dersleri konu konu yer alacak.....herkes kendine göre günlük ders çalışma programı yapacak ve mümkün olduğunca bu programa uymaya çalışacak.......

Ders çalışmamak için yaz geldi ,ramazan yaklaştı vs. gibi bahaneleri kabul etmiyoruz....

şimdilik bu kadar....:KK3:

Hayırlı ve uğurlu olsun Cornimmm :KK1::KK1::KK1: :KK53:

 
evet katılım olana kadar ben kendı kendıme de olsa çalışmaya başlayacağım........arada roman da okuyacağım......erken hazırlanmanın avantajını ekim ayı geldıgınde anlayacağız......herkes yenı baslarken bız birçok konuyu bitirmiş olacagız:KK16:

kitaplarımı çıkardım,dolabıma koydum......şimdi sırada ki tek şey kitabın kapağını açabilmek.gerisi gelecektir......
bugun matematikten başlamayı düşünüyorum......Allah ım yuzumu kara cıkarma:KK16:
 
evet bugünkü planım: matematikten temel kavramlar,sayı sistemlerini bitirip soru çözmek....hatta bölünebilme yı de bıtırmek istiyorum.....bakalım gunun sonunda yapabilecek mıyım......
 
Selam... Bende 2014 lisans sınavına gireceğim.. Ev taşıma işim var ondan sonra derslere gömüleceğim. 2012'de önlisanstan girmiştim ama birde lisanstan gireceğim. Hepimize şimdiden kolay gelsin...
 
Kızlar ben de 2014 kpss/b grubu ön lisans sınavına gireceğim.Şu anda çok hırslıyım.2014 için yeni kitaplar ne zaman çıkacak çıktımı bilmiyorum araştırma yapmalıyım biraz.2010 kitapları var elimde şimdilik onlarda çalışacağım sanırım.Bütün her şeyi unuttum hiç bir bilgim yok.Bu 1 yıl boyunca kendime düzenli bir ders programı yapmayı düşünüyorum.öncelikle konu anlatımlarını bitirip ardından o konularla ilgili bolca soru çözmek istiyorum.Bilgisayar teknolojileri ve programlama mezunuyum.Çok yüksek almam gerekiyor bölümüm itibariyle.en az 85 almalıyım fakat benim hedefim 90 şu anda.odamda küçük kağıtlara yazılar yazıp duvarıma astım beni motive etmesi için.amacımı hatırlatması için.Yaşım 24.daha önce 1 kere hiç hazırlanmadan girdim bu sınava 2010 tarinde 63 puan almıştım.şimdi en ince detayına kadar hazırlanarak gireceğim ve umarım bulunduğum il izmir'e atanırım.benim hedeflerim, isteklerim bunlar kızlar :) gerçekleşmesi için de 1 yılcık.sadece bu kadar dişimi sıkacağım.hepberaber sıkalım dişlerimizi ve hepimiz atanalım düzgün işlerimiz düzgün yaşam standartlarımız olsun.Hepimiz için şimdiden hayırlısı :)

Bu arada konuları ayırman çok güzel olmuş.Benim merak ettiğim 2014 te bu konulardan mı kesin kez çıkacak.bir yenilik olmayacakmı. :KK49:
 
Arkadaşlar bu arada ben kendime şöyle bir program izlemeyi düşünüyorum.her gün her konudan çalışmayı düşünüyorum.ayrıca matematik için de özel hoca tutacağım saati uygun birini bulabilirsem izmir de.benim için birebir ders anlatımı çok iyi olacak.geometriyi hayatımda görmedim çünkü.keza diğer matematik konularını da unuttum.dershanede birebir tam ilgilenmiyorlar seninle.arada kaynıyorsun hızlı anlatılıyor falan kendimi rahat hissedemiyorum.özel hoca benim için iyi olacak fakat biraz masraflı tabi :) geri kalan derslerde ezbere dayalı olduğu için özel hocaya falan gerek duymuyorum.FAKAT OLUR DA ARAMIZDA DERSHANEYE GİDEN OLURSA BENİM TEK RİCAM DERSHANENİN VERMİŞ OLDUĞU SORULARI BURADA YAYINLARSA ÇOK SEVİNİRİM :) EMİNİM ÇOK BÜYÜK KATKISI OLUR BİZLERE DE.
 
Henüz yeni kitaplar çıkmadığı için 2010 kpss "ihtiyaç" yayınlarından bugün Türkçe'ye başlıyorum.Hayırlı olsun :)

Dersimiz Sözcüğün anlamı ve yorumu. :KK52:
 
Son düzenleme:
Ben de 2014 kpssye gireceğim.
Benim Türkçe,Matematik,Geometri konu sorunum yok.Sadece soru çözeceğim.
Hatırlamadığım formüllere falan bakarım.
Ama tarih coğrafya vatadaşlık bunlara çalışmam lazım.
Coğrafya neyse de tarih özellikle çalışmam lazım.
Bir de Eğitim bilimleri çalışacağım.
Bol bol çıkmış soruları çözeceğim.
Ben ramazanda başlamayı düşünüyorum.
Şu an sınavlarım var zaten.
 
merhaba bende kpss b grubundan girmeyi hedefliyorum istanbul anadolu yakasında dershane arastırıyorum. bilgisi olan varsa dershaneler hakkında yazarsa sevinirim.
 
Selam... Bende 2014 lisans sınavına gireceğim.. Ev taşıma işim var ondan sonra derslere gömüleceğim. 2012'de önlisanstan girmiştim ama birde lisanstan gireceğim. Hepimize şimdiden kolay gelsin...

merhaba cnm .hoş geldin.....ev tasıma işinden sonra daha sakın kafayla derslere start verirsin.....

ev,çocuk, iş... ve kpss:KK50: gece çalışmayı düşünüyorum. deneyimi olan var mı :KK14:

hoş geldin sayfamıza.....emın olabılırsın bu sekılde çalışıp çok güzel puan alanlar var.tmm kabul edıyorum bıraz zor olacak ama Allah ayrdımcın olacaktır...sadece duzenlı çalışman gereklı......bebeğinin ne kadarlık ya da kaç yasında diyeyim?

Kızlar ben de 2014 kpss/b grubu ön lisans sınavına gireceğim.Şu anda çok hırslıyım.2014 için yeni kitaplar ne zaman çıkacak çıktımı bilmiyorum araştırma yapmalıyım biraz.2010 kitapları var elimde şimdilik onlarda çalışacağım sanırım.Bütün her şeyi unuttum hiç bir bilgim yok.Bu 1 yıl boyunca kendime düzenli bir ders programı yapmayı düşünüyorum.öncelikle konu anlatımlarını bitirip ardından o konularla ilgili bolca soru çözmek istiyorum.Bilgisayar teknolojileri ve programlama mezunuyum.Çok yüksek almam gerekiyor bölümüm itibariyle.en az 85 almalıyım fakat benim hedefim 90 şu anda.odamda küçük kağıtlara yazılar yazıp duvarıma astım beni motive etmesi için.amacımı hatırlatması için.Yaşım 24.daha önce 1 kere hiç hazırlanmadan girdim bu sınava 2010 tarinde 63 puan almıştım.şimdi en ince detayına kadar hazırlanarak gireceğim ve umarım bulunduğum il izmir'e atanırım.benim hedeflerim, isteklerim bunlar kızlar :) gerçekleşmesi için de 1 yılcık.sadece bu kadar dişimi sıkacağım.hepberaber sıkalım dişlerimizi ve hepimiz atanalım düzgün işlerimiz düzgün yaşam standartlarımız olsun.Hepimiz için şimdiden hayırlısı :)

Bu arada konuları ayırman çok güzel olmuş.Benim merak ettiğim 2014 te bu konulardan mı kesin kez çıkacak.bir yenilik olmayacakmı. :KK49:

Arkadaşlar bu arada ben kendime şöyle bir program izlemeyi düşünüyorum.her gün her konudan çalışmayı düşünüyorum.ayrıca matematik için de özel hoca tutacağım saati uygun birini bulabilirsem izmir de.benim için birebir ders anlatımı çok iyi olacak.geometriyi hayatımda görmedim çünkü.keza diğer matematik konularını da unuttum.dershanede birebir tam ilgilenmiyorlar seninle.arada kaynıyorsun hızlı anlatılıyor falan kendimi rahat hissedemiyorum.özel hoca benim için iyi olacak fakat biraz masraflı tabi :) geri kalan derslerde ezbere dayalı olduğu için özel hocaya falan gerek duymuyorum.FAKAT OLUR DA ARAMIZDA DERSHANEYE GİDEN OLURSA BENİM TEK RİCAM DERSHANENİN VERMİŞ OLDUĞU SORULARI BURADA YAYINLARSA ÇOK SEVİNİRİM :) EMİNİM ÇOK BÜYÜK KATKISI OLUR BİZLERE DE.

cnm merhaba hoş geldin.....bu sayfada yeniliklerin hepsi paylaşılacaktır......şuan her şey belirsin 2013 kpss yı bekliyoruz....yeni konuların eklendiği söyleniyor bunların hepsini 2013 kpss de göreceğiz......şuan kıtap alma...eylül-ekim dönemınde yenı kaynakları alırsın.....
aramızda illa ki dershaneye gıden olacaktır........bizimle notlarını paylaşacaktır.....


Ben de 2014 kpssye gireceğim.
Benim Türkçe,Matematik,Geometri konu sorunum yok.Sadece soru çözeceğim.
Hatırlamadığım formüllere falan bakarım.
Ama tarih coğrafya vatadaşlık bunlara çalışmam lazım.
Coğrafya neyse de tarih özellikle çalışmam lazım.
Bir de Eğitim bilimleri çalışacağım.
Bol bol çıkmış soruları çözeceğim.
Ben ramazanda başlamayı düşünüyorum.
Şu an sınavlarım var zaten.

merhaba hoş geldin......sayfada eğitim bilimlerine de yer vereceğim.....yapamadığımız soru olursa o zaman Türkçe-mat gıbı derslerde bize yardımcı olursun:KK34::KK34::KK34:

merhaba bende kpss b grubundan girmeyi hedefliyorum istanbul anadolu yakasında dershane arastırıyorum. bilgisi olan varsa dershaneler hakkında yazarsa sevinirim.

merhaba cnm hoş geldin.....ist u bilmiyorum.......ama Google da araştırma yaparsan illa ki bu konu hakkında daha önceden fikir beyan eden olmuştur......
 
merhaba cnm .hoş geldin.....ev tasıma işinden sonra daha sakın kafayla derslere start verirsin.....



hoş geldin sayfamıza.....emın olabılırsın bu sekılde çalışıp çok güzel puan alanlar var.tmm kabul edıyorum bıraz zor olacak ama Allah ayrdımcın olacaktır...sadece duzenlı çalışman gereklı......bebeğinin ne kadarlık ya da kaç yasında diyeyim?





cnm merhaba hoş geldin.....bu sayfada yeniliklerin hepsi paylaşılacaktır......şuan her şey belirsin 2013 kpss yı bekliyoruz....yeni konuların eklendiği söyleniyor bunların hepsini 2013 kpss de göreceğiz......şuan kıtap alma...eylül-ekim dönemınde yenı kaynakları alırsın.....
aramızda illa ki dershaneye gıden olacaktır........bizimle notlarını paylaşacaktır.....




merhaba hoş geldin......sayfada eğitim bilimlerine de yer vereceğim.....yapamadığımız soru olursa o zaman Türkçe-mat gıbı derslerde bize yardımcı olursun:KK34::KK34::KK34:



merhaba cnm hoş geldin.....ist u bilmiyorum.......ama Google da araştırma yaparsan illa ki bu konu hakkında daha önceden fikir beyan eden olmuştur......


Tabiki yardımcı olurum :21:
 
evet matematıkte basamak ve taban aritmetıgıne bakacağım şimdi....kolay deyıp bakmadan geçmek istemiyorum....
 
merhaba canım ben geldimm :KK52:hayırlı olsun topiğin :KK16:

temmuzun 5i gibi başlıcam bende ( annemler bi gelsin gitsin :KK34: )

temmuzdan ekimin sonuna kadar gk-gy ve ingilizceyi halletmem lazım sonrasına alan çalışacağım çünkü :18:

inşallah hepimiz gönlümüzden geçen kadrolara atanırızzz :KK16::KK16:

temmuzda ; mat ve geo

ağustosta ; tarih

eylülde ; coğ. ve ingilizce (nisanda olacak yds için)

ekimde ; türkçe ve vatandaşlığı halletmem lazım :18:

şunuda okumanızı tavsiye ederim..müfradat değişmiş bazı derslerde...soru sayısıda değişmiş :KK34:

http://www.kadinlarkulubu.com/kamu-...1-kpss-sistemi-degisti-soru-sayisi-dahil.html
 
X