2023 Aralık Ayı Burç Yorumları

a14 (1).jpg
a14 (2).jpg
a14 (3).jpg
 
ARALIKK (4).jpg


Koç Ve Yükselen Koçlar: Bu ay yurtdışı, yabancılar ve yabancı kültürlerden gelen işler konusunda desteklisiniz. Farklı yönlerinizi ön plana çıkarabileceğiniz, öğrenmekten gelişmekten mutluluk duyacağınız bir dönem. Eğer öğrenci iseniz, sınav ve karşınıza çıkan zorluklardan kolaylıkla sıyrılacaksınız. 13 Aralık a kadar iş konularında destekleniyorsunuz, sonrasına bırakmamanızı tavsiye ederim. 4 Aralık sonrası, para yönetimi ve yapılacak yatırımlara yoğunlaşacaksınız 3 hafta boyunca. Bu zaman diliminde atılacak adımlar, ileride size çok faydalı olabilir maddi yönden. 27 Aralık Yengeç burcu dolonayı ile, ailenizde oluşabilecek bazı sorunları işaret ederken, bunlarla ilgili koşturmak durumunda kalabilirsiniz. Güzel bir Aralık ayı dilerim.

Boğa ve Yükselen Boğalar: Bu aya borç para, alacak verecek konuları ile başlıyorsunuz. Devamında 13 Aralık’a kadar yurtdışı seyahat başvuruları, seyahatler, yolculuklar konusunda destekleniyorsunuz. Yaniay ile birlikte bazı finansal kararlar vermeniz gerekebilir, yeni bir karardan ziyade eskiden beri düşündüğünüz gibi hareket ederseniz sizler için daha verimli olabilir. 4 Aralık ve sonrasında birileri ile bir flört başlayabilir veya eşinizle daha keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. 27 Aralık Yengeç dolunayı ile yakınınızdaki birinin aile sorunlarıyla ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. Güzel bir Aralık ayı dilerim.

İkizler ve Yükselen İkizler: Bu ay ikili ilişkiler ve yani planlar yaparak geçirebilirsiniz. Burada zaman zaman partnerinizle tartışmalar, fikir ayrılıkları yaşayabilirsiniz. 13 Aralık a kadar maddi konularda bazı kararlar alabilir ve bunları uygulama faydalı olabilir ancak, 13-22 Aralık döneminde maddi konular, kredi vb konularda karar vermek sizi ileriki dönemlerde yorabilir. 4 Aralık itibarı ile iş yoğunluğunuz artabilir ve bazı ekip arkadaşlarınıza şüphe ile yaklaşabilirsiniz. 27 Aralık Yengeç yeniayı ile partner ve ortağınızla para konunda tartışmalar çıkabilir. Bu tartışmanın kaynağı karşı tarafın ailesi olma ihtimali yüksek. Buna dikkat etmelisiniz. Güzel bir Aralık ayı dilerim.

Yengeç ve Yükselen Yengeçler: Bu ay çalışma yoğunluğunuz artabilir, sağlıkla ilgili çeşitli enfeksiyonlar ile uğraşmak durumunda kalabilirsiniz. Bazıları gardırop yenilerken bazıları da evcil hayvanları ile uğraşmak durumunda kalabilir. Sevdiğiniz insan ile planlar yapabilirsiniz veya yeni biriyle tanışıp açılabilirsiniz. Bazıları ortaklık kurabilir veya ortaklaşa planlar ile 13 Aralık a kadar yeni aya hızlı giriş yapabilir. Devamında bu konularda hız yavaşlarken, karar vermek de doğru olmayacaktır. 23 Aralık itibarıyla Merkür yay da geri giderken, eksi rahatsızlıklar ortaya çıkabilir veya eski işyerinizden bazı arkadaşlar size ulaşabilir. 4 Aralık Venüs akrep geçişiyle oldukça tutkulu ama biraz da toksik bir aşk ilişkisine yelken açabilirsiniz. Çocuklardan yana şansınız açık, kimileri de oküllt ilimlerle ilgilenebilir. 27 Aralık Yengeç dolunayı eskiden var olan bazı rahatsızlıkları tetikleyebilir. Güzel bir Aralık ayı dilerim.

Aslan ve Yükselen Aslanlar: Bu ay flörtler, çocuklar, hobiler ön planda olabilir. Ayın 13’üne kadar olan zaman diliminde iş başvurusu, iş değiştirme gibi konularda desteklisiniz. Devam eden günlerde 22 Aralık’a kadar bu konularda karar vermemek daha olumlu olacaktır. 23 Aralık itibarıyla eski flörtlerden mesajlar, hobilerinizde yaptığınız önceki girişimlerle ilgili haberler alabilirsiniz. 4 Aralık itibarıyla aile, yuva, dekorasyon işlerine yönelebilirsiniz. 27 Aralık Yengeç dolunayı ile bazı gizli işler karşınıza çıkabilir. Yurtdışı yerleşim ve gidiş gibi konular mevcut ise özellikle sene sonu cevaplar gelebilir. Güzel bir Aralık ayı dilerim.

Başak ve Yükselen Başaklar: Bu ay ev, ev işleri ve koşturmayla geçebilir. Zaman zaman fikir farklılıklarından dolayı evin halkı ile tartışmalar yaşanabilir. Özellikle ayın son haftası evin güvenliği, ateş ile ilgili olan konulara dikkat etmeniz iyi olacaktır. 13 Aralık’a kadar, hobi, çocuk, flörtler ve sanatsal aktiviteler konusunda oldukça isabetli kararlar verebilirsiniz. 13-22 Aralık arası ise tam tersi ileride sorgulayabileceğiniz konular konusunda kara vermemeniz uygun olacaktır. 23 Aralık itibarıyla emlak işleriniz var ise mutlaka bir profesyonelden destek almalısınız.4 Aralık itibarıyla, yakın çevre konularında destekleniyorsunuz, söylem ve fikirlerinizle yakın arkadaş ve akrabalarınızı dönüştürebilirsiniz. 27 Aralık Yengeç dolunayı ile sosyal çevrenizden olan birinin aile, çocuk sorunlarıyla ilgileniyor bulabilirisiniz kendinizi. . Güzel bir Aralık ayı dilerim.

Terazi ve Yükselen Teraziler: Bu ay yakın çevre ile oldukça hareketli bir döneme gireceksiniz. Satış, pazarlama, reklam, tanıtım konularında destekleyici etkiler alıyorsunuz, ancak aşırı hızlı hareket etmekten bazı münakaşalara maruz kalabilirsiniz. Hızlı araç kullanırken dikkatli olmakta fayda var. 13 Aralık’a kadar ev, aile yuva konularında gelişmeler söz konusu. 13-22 Aralık aralığında bu konularda karar vermemek daha uygun olacaktır. 23 Aralık itibarıyla ay sonuna kadar gerginliklere ve iletişim kazalarına dikkat. 4 Aralık itibarıyla para kazançlarında artış olabilir ve bu maddi güç ile etrafınızdakileri baskılayabilirsiniz. 27 Aralık dolunayı ile aile ve iş konusunda sert kararlar vermek durumunda kalabilirsiniz. Annenizle ilgili gelişmeler bu dönem sizi bir hayli meşgul edebilir. Güzel bir Aralık ayı dilerim.

Akrep ve Yükselen Akrepler: Bu ay maddi konularda en hızlı ve agresif tutumda olacak olanlar sizlersiniz. Para kazanma yolunda her yol mubah diyecek kadar da ileri gidebilirsiniz. 13 Aralık a kadar; önemli görüşme, toplantı, satış, pazarlama, tanıtım işleri oldukça uygun ancak devamı için aynı şeyi söylenmek mümkün değil. Ayın 22’sine kadar iletişim ve ulaşım aksaklıklarına dikkat edin. 23 Aralık itibarıyla, maddi konularda sakinleşmeniz faydalı olabilir. 27 Aralık Yengeç dolunayı size yurtdışı ile ilgili bazı imkânlar getirebilir . Güzel bir Aralık ayı dilerim.

Yay ve Yükselen Yaylar: Bu ay ön plana çıkabileceğiniz bir dönem. Anksiyeteyi dengelemek adına fiziksel aktiviteyi bir doz arttırmanız yararınıza olabilir. 13 Aralık’a kadar maddi konularda destekleniyorsunuz. 22’sine kadar para ve borçlanma konusunda dikkatli olmanızda fayda var. 23’ü itibarıyla kendinizi ifade etmek ve anlatma konularında zorluklar yaşayabilirsiniz özellikle ikili ilişkilerde. 4 Aralık Venüs geçişiyle biraz inziva ve dinlenme, içe çekilme isteği duyabilirsiniz. 27 Aralık Yengeç dolunayı ile, borçlanma, kredi gibi konular gündeminize düşebilir, bu yönüyle 2 Ocak ve sonrasında başvurmak sizin lehinize olabilir. . Güzel bir Aralık ayı dilerim.

Oğlak ve Yükselen Oğlaklar: Bu ay en çok karmik sizden gizlenen işlerle uğraşmak durumunda kalabilirsiniz. Sağlığa da dikkat etmek önemli. 13 Aralık’a kadar kendiniz çok rahat ifade edebileceğiniz bir döneme girerken, 22’sine kadar olan süreçte ise iletişim sorunları, işlerinizin iyi gitmemesi, bazı insanların görevlerini bırakması sonucu kararsız kalmanız söz konusu. 23 Aralık itibarıyla ise geçmişten gelen bir rahatsızlık tekrar gündeme gelebilir veya geçmişte iş ile ilgili kalan bir konu tekrar gündeminize oturabilir. 4 Aralık Venüs geçişi, sizi sosyal çevrede hareketli hale getirebilir, ancak insanları domine etmekten uzak durmalısınız. 27 Aralık Yengeç dolunayı, eşiniz veya ortağınız ile ilgili gelişmeleri hayatınıza taşıyabilir, ailelerindeki bir rahatsızlanma sonucu onlara daha fazla vakit ayırmak durumunda kalabilirsiniz. Güzel bir Aralık ayı dilerim.

Kova ve Yükselen Kovalar: Bu ayın en sosyal kelebeği sizlersiniz. Arkadaşlarınızla keyifli organizasyonlara katılabilirsiniz. Bazı korkularınız ile yüzleşmek durumunda kalabilirsiniz. 13 Aralık itibarıyla bu korkularla baş etmek zorlaşabilir, 22 Aralık’a kadar olabildiğince akışta kalmak daha uygun olacaktır. 23 Aralık itibarıyla bazı arkadaş çevrelerinizle ilişkilerinizi gözden geçirebilirsiniz. Bu noktada tartışmalardan uzak durmak önemli olacaktır. 4 Aralık itibarıyla kariyer hayatınızda güçlü bir duruş sergileyebilir, zam ve terfi konularında açıklık ve güçlü bir şekilde konuşabilirsiniz. Kuşkucu ve manipülatif davranmamaya özen göstermelisiniz. 27 Aralık itibarıyla sağlık konularında, ev çalışanlarınız, evcil hayvanlarınız ve ekipteki arkadaşlarınızla ilgili bazı sorunlu olaylar gündeme gelebilir. Güzel bir Aralık ayı dilerim.

Balık ve Yükselen Balıklar: Bu ay sosyal çevresinde kendinden en çok söz ettiren siz olabilirisiniz. İletişimin güçlü olduğu bir dönem sizi bekliyor 13 Aralık’a kadar. Devamında eski arkadaşlarına ve sosyal çevrelerine dönüş sağlayabilirsin 22 Aralık. 23 Aralık itibarıyla, terfi ve kariyerde ilerleme konularda beklentilerini düşürmen uygun olacaktır, süreç 2 Ocak’a kadar devam eder. 4 Kasım Venüs transiti size yurtdışı, hukuk, eğitim ve ideallerinizle ilgili farklı bakış açısı getirecektir. Gelen fırsatları şüphe ile karşılayıp geri çevirmeyin. 27 Aralık Yengeç dolunayı, yaratıcılık, aşk, çocuk gibi konularda olan gelişmeleri tetikleyecektir. . Güzel bir Aralık ayı dilerim.




Reylan Atakan Kartal
 

Aralık 2023; Yılın Son Retrosuna Ev Sahipliği Yapan Aralık Ayında Gökyüzü Bize Neler Söylüyor?​

Yılın son ayı olan Aralık yine önemli bir konu ile sona eriyor; “Merkür Retrosu”. İçinde bulunduğumuz 2023 yılına baktığımızda 2 retroyu geride bırakmakla birlikte 12 Aralık tarihinde 3. yani yılın son retrosuna girmek üzereyiz.
2023’ün son retrosunun ve yılın son ayının bize neler getireceğine birlikte göz atalım;

Nedir Bu Retro?
Detaylara girmeden önce retronun tam olarak ne olduğunu hatırlayalım. Retro sözcüğü astrolojide gezegenlerin gerilemesini ifade etmek için kullanılır. Her gezgenin bir dönme hızı mevcuttur. Ancak zaman zaman yavaşlar ve bu dünya gözüyle gözlemlendiğinde, bir dönem Dünya dönüş hızından daha yavaş olur. Bu haliyle dünyadaki gözlemci o gezegeni geri gidiyor gibi algılar. Oysaki tabi ki hiçbir gezegen yönünü değiştirmez.

Retro Sizi Nasıl Etkiler?
Retro dönemlerinin genel özelliği işlerin, konuların yavaşlamasıyla ilgilidir. Retro yapan gezegenin yönettiği alanlarda gerileme olur. Merkür akıl ve bilgi işlerini temsil eder. Bu nedenle Aralık ayındaki Merkür retrosunda ise bilgi akışında, bazı işleyişlerde yavaşlamalar, kafa karışıklıkları, süreçlerin akmaması gibi durumlar gözlemleyeceğiz.
Merkür Retro zamanlarında dijital eşya, otomobil almak çok doğru değildir. Tüm platformları, bilgisayar, telefon vb yedeklemek önemlidir çünkü veri kaybı yaşanabilir. İletişimde ve ulaşımda da aksaklıklar olasıdır. Bir e-mail yanlış kişiye gidebilir veya uçuşunuzu kaçırabilirsiniz.

Bu süreçte en iyi yapılacak işler; yazmak, eski projeleri noktalandırmak olabilir. Dünya nüfusunun %20’si Merkür retrosunda doğmuştur ve bu sürece karşı aşılı gibidir

Aralık 2023’de Gökyüzü

Aralık ayına Merkür Oğlak geçişiyle başlıyoruz, gerçekçi, ciddi ve net bir iletişim şekline geçiyoruz. 12 Aralık tarihine dek iş, kariyer, maddi konularda oldukça destekliyiz. 12-22 Aralık oldukça zorlayıcı tarihler. Merkür güçlü olduğu Oğlak burcunda Retro hareketinde. İş dünyası, büyük sanayi kuruluşları, liderler… Görev sona erdirme ve bazı iflas haberleri gelebilir.
13 Aralık sabaha karşı Yay Yeniayında, Merkür Durağan pozisyonda dediğimiz (stationary) Oğlak burcunda. Bu tarihlerde özellikle ev sahibi olma konusunda bazı kolaylıklar içeren bir paket yayınlanabilir, ancak uygulamaya geçmesi Ocak ortalarını bulabilir. Merkür durağan pozisyonda olduğunda akli aktiviteler durma noktasına gelir. Yürütülen projeler revize edilmek durumunda kalır. Bazen bu tarihler zaman kazanmak adına kullanılabilir.

Yeniay Mars kavuşumlu, dolayısıyla kontrolsüz hareketler, ekstra açık söz ve enerji getirebilir kişisel hayatlarımıza.
23 Aralık itibarıyla, Merkür Yay burcunda Retro hareketine devam edecek. 27 Aralık Yengeç burcunda bir dolunay yaşanacak. Bu dolunay gergin olayları hayatımıza taşıyabilir. Bu hat hem liderlerin ciddi rahatsızlıkları hem de askeri hareketlenme ve emlak işleri ile ilgilidir. Yılbaşı arifesinde, askeri müdahale ve lider rahatsızlıkları, gündemimizi işgal edebilir. Merkür Retro Yay ile gireceğimiz yeni yılda, yurtdışı ilişkiler, ticaret, mülteciler, hukuk, yükseköğrenim ile ilgili pek çok değerin 2024 yılında revize olacağını öngörebiliriz.

Aralık ayına dair diğer önemli transit, 4 Aralık itibarıyla etkili olacak Venüs Akrep geçişi. Tutku, kıskançlık, manipülasyon, aidiyet, ait olma hissinin maksimuma çıkacağı bir dönem. Venüs burada “Deimos” formunda, şeytanidir. Canınızı okuyacak sevgi ifade şekli, yanlış ve yıkıcı anlamındadır. Aşk ilişkilerinde yakıcı yıkıcı olaylar ortaya çıkarken, yeraltı kaynaklar ile de ilgili, maden, petrol vs. gelişmeler yaşanabilir. Diğer önemli etkisi ülke haritasında, yüksek fiyat artışlarının yaşanmadı ve Merkür retrosunun da etkisi ile bizlerde yaratacağı güvensizlik hissedir.





Reylan Atakan Kartal
 
X