düğüne hazırlık takvimi

kalemkitap2

Kapsama Alanı Dışında !
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2006
1.977
6
Resmi işlemlere başlamadan önce nasıl bir düğün istediğinizin kesinleşmiş olması gerekir. Çünkü bu özel günde her etap birbirini aksamadan izlemelidir. Nikahın tarihi ve saati de düğün davetine bağlıdır. Nikahınızın davetin verileceği yerde mi, yoksa nikah salonunda mı kıyılacağı konusunda karar verin. Eğer nikah salonunda kıyılacaksa hangisi olacağını belirleyin. Çünkü nikahınız davetin verileceği yerde olacaksa başvuru sırasında yetkililere bu adresin de verilmesi gerekiyor. Böyle bir durumda ayrı bir ücret ödemeniz lazım. Ancak farklı bir işlem yaptırmanız istenmiyor.

Nikah yerini belirledikten sonra başvuru için gerekli evraklarınızı hazırlamaya başlayabilirsiniz. İstenilen evraklar aşağı yukarı aynı olsa da şehirlere göre farklılık gösterebiliyor. Örneğin İstanbul' da eşinizin ve sizin 6' şar adet renkli fotoğrafı, nüfus cüzdanlarının aslı ve fotokopileri, ikametgah belgeleri ve nüfus kayıt örnekleri tamamlanması gereken belgeler arasında. Ankara' da ise belediyeden eşiniz ve kendiniz için alacağınız beyannameleri doldurmanız ve 3' er adet renkli fotoğraf, nüfus cüzdan asılları ve fotokopileri, nüfus kayıt örnekleri, 2 adet posta pulu ve zarfı ile müracaat etmeniz gerekiyor. Son anda aksaklık olmaması için gerekli evrakları nikah tarihi alacağınız nikah salonundan öğrenmenizde fayda var. Bunun dışında nikah dairesinde size verilecek evlilik beyannamesini de doldurmanız gerekiyor.

Başvurunuzu hafta içi her gün, saat 08.30 ile 11.00 arası yapabilirsiniz. Eğer belirlediğiniz tarih ve saatte başka nikah yoksa, nikah işlemleriniz başvurur başvurmaz tamamlanıyor.

Eğer nikahınızı bağlı bulunduğunuz ilçe dışında bir nikah salonuna kıydırmak isterseniz, ilk önce kendi ilçenizin nikah salonuna başvurmanız ve oradan bir sevk kağıdı almanız gerekiyor. Daha sonra bu sevk kağıdı ve başvuru için gerekli evraklarla istediğiniz nikah salonuna başvurabilirsiniz.

YABANCI UYRUKLULARIN ilk önce bulundukları şehirdeki konsolosluklardan bekarlık belgelerini almaları, bunu valilikteki Vilayet Hukuk İşleri Bürosu'ndan onaylatıp 3 adet fotokopi çektirmeleri gerekiyor. Pasaportlarını yeminli tercüme bürosunda tercüme ettirip noterden onaylatılması ve bütün bu evraklarla başvurulması gerekiyor. Bunun dışında başvuru sırasında pasaportun aslının ve 2 adet fotokopisinin de bulunması koşulu var.

Resmi işlemler evlendikten sonra da sona ermiyor. Bir kısmını siz, bir kısmını da nikah dairesi gerçekleştiriyor. Nikah dairesi, bağlı olduğunuz nüfus dairelerine yeni medeni durumunuzu bildiriyor. Size de, evlilik cüzdanınızı yanınıza alarak nüfus cüzdanlarınızı yeniletmek kalıyor.

DÜĞÜNE HAZIRLIK TAKVİMİ :

Evet büyük gün kararlaştırıldı ve geri sayım başladı. Şimdi hiç telaşa kapılmadan not defterinizi elinize alın ve hazırlıklarınıza başlayın.

BEŞ AY ÖNCE :

Ailelerinizle beraber sade ve samimi bir düğün mü, yoksa görkemli bir tören mi isteyip istemediğinize karar verin.

Eğer düğün daveti verecekseniz, şeklini belirleyin. Nikahınız davetin verildiği salonda mı kıyılacak, yoksa evlendirme dairesinde kıyılacak nikahtan sonra mı davet vereceksiniz. Düğün daveti yemekli mi, yoksa açık büfe yada kokteyl şeklinde mi olacak? Bunlara karar verirken nikahın tarihini ve saatini de belirleyin. Saat belirlerken nikahın ve davetin şeklini unutmayın. Örneğin; düğün davetiniz öğleden sonra bir kokteyl şeklinde olacaksa, nikah saati sabah olmalıdır.

Davetli sayısının ve ayırdığınız bütçenin %20 aşılabileceğini öngörün.

Düğünü yapacağınız yeri belirleyin ve rezervasyonunuzu yaptırın.

Ve hazırlıkların en keyiflisinde sıra. Gelinlik seçimi. Gelinliğinize karar vermek için modellere şimdiden göz atmaya başlayın ki, siparişine 2 yada 3 ay ayırabilesiniz.

DÖRT AY ÖNCE :

Davetlilerin listesini hazırlayın

Vereceğiniz davet için birkaç organizasyon ve catering firmasıyla görüşün. Karşılaştırma yaparak isteklerinize ve bütçenize uygun firmayı belirleyin.

ÜÇ AY ÖNCE :

Davetiyelerinizin şeklini ve adedini belirleyin. Düğünden altı hafta önce elinizde olacak şekilde sipariş edin. Adedi belirlerken her aileye bir adet davetiye gideceğini unutmayın.

Damadın kostümünü belirleyin.

Eğer bir organizasyon şirketinden yardım almayacaksanız fotoğraf ve video çekimi yapan, araba kiralayan şirketlerle bağlantıya geçin.

Düğün davetiniz yemekli olacaksa mönünüzü belirleyin. Düğün pastanız daveti vereceğiniz yer tarafından hazırlanmıyorsa, siparişinizi verin.

Balayınızı ayarlayın ve rezervasyonunuzu yaptırın. Yurtdışına çıkacaksanız vizelerinizi ve pasaportlarınızı hazırlayın.

BİR AY ÖNCE :

Davetiyelerinizi dağıtmaya başlayın. Şehir dışındaki konuklarınıza öncelik tanıyın.

Konuk listenizi kontrol edin ve organizasyon şirketini gelecek konuk sayısından haberdar edin.

Şapka, eldiven, ayakkabı gibi aksesuarlarınızı satın alın. Düğün günü daha rahat etmek için ayakkabılarınızı bir gün önceden deneyin.

Duvağınızla birlikte kuaförünüze gidin ve saç modelinize karar verin.

Cilt bakımınızı yaptırın ve makyajınızı deneyin.

Nikah şahitlerinizi belirleyin ve bunu kendilerine bildirin.

ONBEŞ GÜN ÖNCE :

Gelin çiçeğini sipariş edin.

Organizasyonu tekrar gözden geçirin ve görev dağılımlarını kontrol edin.

Davetinizin yemekli yapılacaksa oturma planını çıkartın ve masa kartlarını hazırlatın.

BİR HAFTA ÖNCE :

Yüzüklerinizi kuyumcudan alın.

Gelinliğinizin tüm detaylarını son kez gözden geçirin.

Balayı için bavullarınızı hazırlayın.

Vücut ve cilt bakımınızı yaptırın.

Damadın da kıyafetini son kez gözden geçirin.

EVLİLİK LİSTESİ :

Bir oda dolusu kahve fincanıyla karşı karşıya kalmamanın en ideal çözümü, bir evlilik listesi hazırlamaktır. Böylece hem tüm hediyeler zevkinize uygun olur, hem de dostlarınız hediye seçme sıkıntısından kurtulmuş olur.

Evlilik listenizi oluşturmadan önce kendinize doğru soruları sormanız gerekiyor. Yeni yuvanızın büyüklüğü ve şekli nasıl olacak? Onu modern mi, klasik mi döşemeyi düşünüyorsunuz? Hangi renkler hakim olacak?

İlk önce günlük kullanılacak malzemeleri düşünün; tabaklar, bardaklar, tencereler, örtüler, vazolar ... Bu konuda size en çok yardımcı olabilecek kişi elbette ki annenizdir. Yada elinize kağıt kalemi alıp annenizin mutfağındakilerin listesini çıkarmanız da yeterli olacaktır. Böylece rende, maşa, tahta kaşık gibi sürekli kullanılan, ancak kolay unutulabilecek küçük ama son derece gerekli parçaları da listenize ekleyebilirisiniz.

Özel yemek davetleriniz için tabak ve çatal-bıçak takımlarının, bardakların ve tabii örtünün peçetelerin, yemek odanızın stiline uygun olması gerekir. Klasik bir yemek takımına modern tabaklar yada modern bir yemek odasına gümüş çatal bıçaklar hiç uygun düşmez. Elbette mağazalarda göreceğiniz birbirinden şık modeller aklınızı karıştırıp, ne alacağınıza karar vermenizi zorlaştırabilir. Ama kendinize hakim olun ve hem yemek odanızın hem de evinizin tarzı ile uyum sağlayacak takımları seçmeye çalışın. Alacağınız tüm eşyaların kendi stilinizi de yansıtması gerektiğini unutmayın. Çünkü tarzınıza zıt düşen şeyleri sevemezsiniz veya çabuk sıkılırsınız.

Özel yemekler için alacağınız bu takımlar dışında gündelik olarak da kullanabileceğiniz, kırılsa bile yerine yenisini koyabileceğiniz ve tek tek de satın alabileceğiniz daha ekonomik tabaklar seçin. Son derece çekici ama bir o kadar da pahalı olan modellerden kaçının. Çünkü her gün elinizin altında olan tabakların ve bardakların kırılma olasılığı çok fazladır.

Evinizin mutfak ve yemek odasını donatmakla döşenmiş olmuyor. Yatak odası, banyo ve oturma odanız olduğunu da unutmayın. Evinizin bu bölümlerinde de mutfağınız için önerdiklerimizi uygulayabilirsiniz. Yani elinize kağıt kalem alarak annenizin evinde dolaşmaya devam edin.

Evlilik listenizi hazırlamanın bir pratik yolu ise, bir dekorasyon mağazası belirleyip tüm alışverişinizi oradan yapmanızdır.

Alışverişte karışıklık yaşamamak ve ileride işinize yaramayacak eşyalar satın almamak için listenizi birinci derecede gerekliler ve alınması acil olmayan eşyalar olarak iki gruba ayırın. Böylesi daha kolay olacaktır.

Eğer siz ve nişanlınız ailelerinizle birlikte yaşamıyorsanız, eşyalarınızı yeni evinizde de kullanabilirsiniz. Örneğin; koltuklarınızı yeni kumaşlarla kaplayabilir, duvarlarınızı farklı bir renge boyayabilir veya aksesuarlarınızı değiştirerek yeni bir ev yaratabilirisiniz. Evlilik listenizi ise değiştirmek istediğiniz veya eksik olan eşyalardan oluşturabilirisiniz.

ÖNEMLİ DETAYLAR :

DAVETİYELER :

Davet etmeyi unuttuğunuz ve son dakikada aklınıza gelen isimler davetli listenizi uzatabilir. İsimlerde %10' luk bir artışı öngörmeli ve davetiyeleri fazla bastırmalısınız.
Düğün gününden en az 3 ay önce davetiye şeklini ve adedini belirlemelisiniz. Bu nedenle de nikah tarihinin alınmış ve düğün davetinin verileceği yerin belirlenmiş olması gerekiyor.
Nikahı ve düğün davetini farklı yerlerde yapacaksanız ve bazı kişileri sadece nikaha davet edecekseniz, bu kişilerin davetiyelerinde davetin yerini ve zamanını belirtmeyin.
Eğer düğün daveti verecekseniz ve ulaşımı siz sağlayacaksanız, geleceklerini kesinleştirmeleri için davetiyelere, bu konuyla görevlendireceğiniz bir yakınınızın telefon numarasını yazın. Eğer konuklar telefon etmeyi ihmal ederlerse ki önemli bir kısmı mutlaka edecektir, bir yakınınızın onları arayıp geleceklerini teyit ettirmelerini sağlayın. Böylece beklenmedik sürprizlere karşı hazırlıklı olmuş olursunuz.
Davetiyelerin düğün tarihinden yaklaşık altı hafta önce elinizde olması gerekir. Şehir dışındaki konuklarınıza davetiyelerini öncelikle yollamayı unutmayın. Bu hem postadaki gecikmeleri, hem de konukların önceden plan yapmaları için gereklidir.
DÜĞÜN YEMEĞİ :

Düğün yemeğinin en önemli hazırlıklarından biri masa planı oluşturmaktadır. Doğru hazırlanmış bir masa planı düğününüzün keyifli geçmesini sağlayabilir. Tabii aksi de hoş olmayan durumlara neden olabilir. Bu planı yaparken zorlanmamanız için işte size birkaç öneri;
MASA DÜZENİ :

Düğün yemeklerinde yuvarlak masa seçmek en uygunudur. Böylece davetli sayısında artış olursa, yuvarlak masaya daha kolay yerleştirilebilir.
Gelin ve damadın oturacağı şeref masasında çiftin anneleri ve babaları, onlardan başka istenirse en yakın arkadaşları yer alabilir.
Hangi davetlinin kiminle aynı masada oturacağını belirleyebilmek için birlikte oturmasını planladığınız insanların yakınlık ve samimiyet derecelerine, yaşlarının uygunluğuna bakabilirisiniz.
Her masada evlenecek çiftin akrabalarından, o masaya ev sahipliği yapacak birileri olmalıdır. Ev sahipleri karşılıklı otururlar. Onların sağ taraflarına mutlaka en yaşlı yada sözü geçen önemli bir davetli yerleştirilir. Sol taraflarına ise önem sıralamasında ikinci gelen kişi oturtulur. Geri kalan boş yerleri davetlilerin cinsiyetlerini de gözeterek kendinize en uygun şekilde doldurabilirsiniz.
Oturma planını belirledikten sonra davetlilerin isimlerinin yazılacağı masa kartlarını hazırlamayı ve düğün günü bunları masaya yerleştirmeyi unutmayın.
Herkesin oturacağı yeri kolayca bulabilmesi için masalara birer numara verin ve salonun girişine oturma planını asın. Konukları karşılayıp yerlerine yerleştirmek için, yakınlarınızı veya çok yakın arkadaşlarınızı da görevlendirebilirsiniz.
 
üffff ne zordur bu düğün hazırlıkları yaa :bbo: neyse ki ben atlattım..valla kolay gelsin yeni evleneceklere..işleri zor..:sm_confused:
 
EVLİLİK BAŞVURUSU İÇİN GEREKENLER

Evlilik başvurunuzu yapmadan önce aşağıdaki belgeleri tamamlayarak gitmeniz size zaman kazandıracaktır.

*

Nüfus cüzdanlarının asılları ve fotokopileri. (Resimsiz nüfus cüzdanı kabul edilemez.)
*

Çiftlerin birinin oturdukları ilçeyi belgeleyen mahalle muhtarlığından resimli ikametgah.
*

Çiftlerden her biri için yedi (7) adet vesikalık fotoğraf.
*

Yaşı küçük olanların anne ve babası noterden muafakat vermelidir.
*

Kayıtlı oldukları Nüfus Müdürlüklerinden en son medeni hallerini belirten nüfus kayıt örnekleri getirilecektir.
*

Boşanmanın kesinleşmesinden itibaren 300 günü dolmayan bayanlar Sulh Hukuk Hakimliğinden İddet kararı almalıdırlar.
*

Daha önce evlenme- boşanma veya ölüm var ise nüfus cüzdanlarına en son medeni hallerini işletmiş olacaklardır.
*

Çiftlerden biri yabancı uyruklu ise Türkiye'deki bağlı bulunduğu konsolosluktan bekarlık belgesi alınmalı ve alınan bekarlık belgesi vilayet hukuk işlerinden onaylatılmalıdır.
*

Türkiye de Konsolosluğu olmayan yabancılar Ankara da bulunan Dış İşleri Bakanlığından almalıdırlar.
*

Çiftlerin Hükümet Tabipliği, Sağlık Ocağı veya Kadıköy Belediye Başkanlığı Sağlık İşleri Müdürlüğünden sağlık raporu almaları zorunludur.
*

Evlenecek çiftlerin beraber gelmeleri zorunludur.
*

Evraklar dolma kalem veya pilot kalem ile okunaklı bir şekilde doldurulmalıdır.
*

Evlenecek çiftlerin mutluluğu, doğacak çocukların sağlığı için HBSAG (bulaşıcı sarılık) ANTİ HİV (aids) kan grubu testlerini yaptırarak sonuçların getirilmesi tavsiye edilir.
*

Şu an için hafta içi müracaat ücreti 30 YTL dir. Hafta sonu evlenmek isteyenler için bu rakam 300 YTL olmaktadır. Bilginize…
 
EVLENMEYE KARAR VERİP, SÖZ VE NİŞAN DÖNEMİNİ GERİDE BIRAKTIKTAN SONRA İŞİN EN KEYİFLİ KISMINA YANİ DÜĞÜN GÜNÜ HAZIRLIKLARINA BAŞLAYABİLİRSİNİZ. PEK ÇOK ÇİFTE BELKİ İŞİN BU KISMI ZOR VE KARMAŞIK GELEBİLİR. İYİ BİR PLANLAMA, İYİ BİR ORGANİZASYONUN İLK ADIMIDIR. GERİ SAYIM BAŞLIYOR, KEMERLERİ BAĞLAYALIM...



8-9 AY ÖNCE ( BÜTÇE-MEKAN-DAVETLİ LİSTESİ )



İLK İŞ BÜTÇEYİ HAZIRLAMAKTAN GEÇİYOR. BU SİZE DÜĞÜNÜNÜZE ÇAĞIRACAĞINIZ DAVETLİ SAYISINI VE DÜĞÜN MEKANINI BELİRLEMEDE KOLAYLIK SAĞLAYACAKTIR. DÜĞÜN MEKANINI BELİRLERKEN YAKIN ÇEVRENİZDEN FİKİR ALABİLİRSİNİZ. AYRICA BU KONUDA TECRÜBELİ VE BİRÇOK MEKANDA DÜĞÜN ORGANİZE ETMİŞ ORGANİZASYON FİRMALARININ GÖRÜŞLERİNİ DE KULAK ARDI ETMEYİN. EĞER BİR AÇIK HAVA DÜĞÜNÜ OLACAK İSE TEMMUZ ORTASINDA DAHİ YAĞMUR YAĞABİLECEĞİNİ NOTLARINIZ ARASINA ALIN. ALTERNATİF KAPALI ALANI OLAN MEKANLAR İÇİNİZİ RAHATLATACAKTIR. EŞİNİZLE KAFA KAFAYA VERİP DAVETLİ SAYISINI BELİRLERKEN, BİR TARAFTAN DA NİKAH İÇİN GERELİ EVRAK VE HUKUKSAL İŞLEMLERİ ARAŞTIRIN.



7 AY ÖNCE ( ALYANS-GELİNLİK-DAMAT KIYAFETİ )



İŞİN KARAR VERMEK AÇISINDAN EN ZOR KISMI GELİNLİK MODELİNE KARAR VERMEK OLSA GEREK. YILLARCA BAŞKALARININ DÜĞÜNÜNDE GÖRDÜĞÜNÜZ VE “BENİM GELİNLİĞİM ŞÖYLE OLMALI, BÖYLE OLMALI” SÖZLERİni artık geride bırakabilirsiniz. İşte karar ANI...

DAMAT BEY, GİYECEĞİNİZ KIYAFETE VE RENGE KARAR VERİRKEN, ALYANS SEÇİMİNİZİ YAPIP, SİPARİŞİNİZİ VERMELİSİNİZ.



6 AY ÖNCE ( YUVAYI DİŞİ KUŞ YAPAR )



EV ARAMA, UZUN VE YORUCU BİR İŞTİR. OTURACAĞINIZ SEMTE KARAR VERMEK İLK ADIMINIZ OLSUN. SONRASI BU İŞE NE KADAR ZAMAN VE BÜTÇE AYIRACAĞINIZA BAĞLI. PORTFÖYÜ İYİ BİR EMLAK OFİSİ İŞİNİZİ KOLAYLAŞTIRIR. MOBİLYA VE BEYAZ EŞYA SEÇİMİNİ YİNE EŞİNİZLE BİRLİKTE KARAR VEREREK YAPMALISINIZ.



4 AY ÖNCE ( DÜĞÜN TARİHİ VE DAVETİYE SEÇİMİ )



HAYATINIZDA SİZİN HİÇ UNUTMAYACAĞINIZ, EŞİNİZİN İLERDE ZAMAN ZAMAN HAFIZASINI ZORLAYARAK HATIRLAYACAĞI :) DÜĞÜN TARİHİNİ BELİRLEMENİZ GEREKİYOR.

EVLİLİK BAŞVURUNUZU GEREKLİ EVRAKLARLA BİRLİKTE YAPIN. NİKAH ŞAHİTLERİNİZİ BELİRLEYİN.(ANNE VE BABA GİBİ 1.DERECE AKRABALAR NİKAH ŞAHİDİ OLAMIYOR)

DAVETİYENİZ DE NELER YAZACAĞINI BELİRLEYİN. KARŞI TARAF BU DAVETİYEYİ ALDIĞINDA DÜĞÜNÜN ATMOSFERİNİ HİSSEDEBİLMELİ.



3 AY ÖNCE ( MÜZİK TERCİHİ, ORGANİZASYON FİRMALARI,

FOTO/ VİDEO SERVİSİ )



SİZİN VE EŞİNİZİN MÜZİK ZEVKİNE HİTAP EDEBİLECEK BİR DJ VEYA ORKESTRAYA KARAR VERİN. ETRAFINIZDAKİ YÖNLENDİRMELERE DE KULAK ASIN. MUTLAKA DEMOLU DJ VEYA ORKESTRA TERCİH EDİN, YAŞ TAHTAYA BASMAYIN.

DÜĞÜN MEKANININ SÜSLENMESİ, MASA VE SANDALYE GİYDİRİLMESİ, GELİN YOLU, ANI DEFTERİ, LCV TAKİBİ... KISACASI SİZDEN BİRŞEYLER TAŞIYAN ŞIK TASARIMLAR.

BÜTÜN BUNLAR İÇİN, İŞİNDE UZMAN, TECRÜBELİ BİR ORGANİZASYON FİRMASIYLA ANLAŞMANIZ SİZE ZAMAN KAZANDIRACAK,YÜKÜNÜZÜ HAFİFLETECEKTİR.

O GÜZEL GÜNÜN YILLARCA HAFIZALARDA KALABİLMESİ, MUTLULUK ANININ FARKLI AÇILARDAN GÖRÜNTÜLENİP, FOTOĞRAFLANMASI İLE MÜMKÜNDÜR. BU KONUDA TECRÜBELİ SERVİSLER İLE ANLAŞIN, STÜDYO YERİNE DÜĞÜN MEKANINDA ÇEKİM YAPILMASINI TERCİH EDİN.



2 AY ÖNCE



DAVETİYELERİNİZİ ŞEHİR DIŞINDAN GELECEKLER ÖNCELİKLİ OLMAK ÜZERE POSTAYA VERİN.

GELİNLİK PROVALARI YAPARKEN, İÇ GİYİM VE BALAYI KIYAFETLERİNİZİ HAZIRLAMAYI UNUTMAYIN.

KİLONUZA DİKKAT EDİN.

GİRİŞ, DANS VE PASTA MÜZİKLERİNİZİ BELİRLEYİN. DURUMA GÖRE DANS DERSİ ALIN.

SAÇ MODELİNİZE KARAR VERMEK İÇİN KUAFÖRDE PROVA YAPIN.

DÜĞÜN PASTANIZI BELİRLEYİN.



1 AY ÖNCE



DÜĞÜN MEKANINI, MENÜYÜ VE OTURMA PLANINI KONTROL EDİN.

GELİN ÇİÇEĞİ VE NİKAH ŞEKERİ İÇİN SİPARİŞ VERİN.

MAKYAJ DENEMESİ YAPTIRIN.

YENİ EVİNİZE EŞYALARIN TAŞINMASI, YERLEŞTİRİLMESİ İŞLEMLERİNİ YAPIN.

BALAYI PROGRAMINIZI ŞİMDİDEN YAPMAKTA FAYDA VAR.



15 GÜN ÖNCE ( SON KONTROLLER )



DÜĞÜN GÜNÜ İLE İLGİLİ TÜM RANDEVULARI KONTROL EDİN. ( DÜĞÜN MEKANI, ORKESTRA/ DJ, FOTOĞRAF, VİDEO ÇEKİMİ, ORGANİZASYON FİRMASI, ÇİÇEKÇİ, NİKAH MEMURU VS...)

BİR GÜZELLİK SALONUNDA CİLT VE VÜCUT BAKIMI YAPTIRIN.

BEKARLIĞA VEDA, KINA GECESİ GİBİ ORGANİZASYON YAPACAK İSENİZ YAKIN ARKADAŞLARINIZA HABER VERİN.



1 HAFTA KALA

SON DAVETLİ SAYISINI, DÜĞÜNÜN YAPILACAĞI MEKANA BİLDİRİN.

EĞER BİR KIR DÜĞÜNÜ PLANLIYORSANIZ, SİVRİ TOPUKLU AYAKKABI TERCİH ETMEYİN.



1 GECE ÖNCE

ALYANSLARINIZI KONTROL EDİN. KUAFÖR, MAKYAJ VE GİYİNME SAATLERİNİZİ AYARLAYIN.

DAMAT BEYE SIKILMAMASI İÇİN BİR TETRİS ALIN :)

VE EĞER YAPABİLİRSENİZ, ERKEN YATIN.

O GÜN;

BUGÜN SİZİN GÜNÜNÜZ. KİMSE SİZİ ÜZEMEZ, KEYFİNİ ÇIKARIN.

DUŞ ALIP, HAYATINIZIN BU EN GÜZEL GÜNÜNE MERHABA DEYİN.

BİR ÖMÜR BOYU MUTLULUK DİLEKLERİMİZLE...

BİR YASTIKTA KOCAYIN...
 
Arkadaşlar,
nikah için tüm belgelerimiz tamamladık.
sonrasında belediyeye gittik ve gün verdi bize nikah memuru.
gün verdi dediysem ajandasına işledi nişanlımın ad-soyadını.
bizden hiçbir belgemizi almadılar,sadece eksiğimiz olup olmadığını kontrol ettiler o kadar.
biz nikah gün ve saatinde evlendirme dairesinde olacakmışız o kadar. haftaiçi bizim nikah(düğün öncesi kıyılan nikah)
eksik bişey yok değil mi??
bana biraz garip ve eksik geldi. :bbo: nişanlım problem yok diyor.
yorumlarınız için teşekkür ederim şimdiden.
 
Nikah 12 haziran, düğün 1 temmuz da.
kafama takılan ne biliyormusunuz arkadaşlar kimlikler ve bilgileri almadan nasıl inceleme yapacakları??
 
canım banada biraz garip geldi sonuçta araştırma yapmak için kimlik bilgilerini almaları gerekiyoren azından tc kimlik no
 
Arkadaşlar,
nikah için tüm belgelerimiz tamamladık.
sonrasında belediyeye gittik ve gün verdi bize nikah memuru.
gün verdi dediysem ajandasına işledi nişanlımın ad-soyadını.
bizden hiçbir belgemizi almadılar,sadece eksiğimiz olup olmadığını kontrol ettiler o kadar.
biz nikah gün ve saatinde evlendirme dairesinde olacakmışız o kadar. haftaiçi bizim nikah(düğün öncesi kıyılan nikah)
eksik bişey yok değil mi??
bana biraz garip ve eksik geldi. :bbo: nişanlım problem yok diyor.
yorumlarınız için teşekkür ederim şimdiden.

belgeleri gerimi verdiler size niye istemişlerki o zaman:KK70:
 
canım bizdende bır suru belge istediler ama hepsini aldılar bıldıgım kadarıyla dogru olan bu cunku gereken arastırmalar bılgısayarla yapılıyor nıkah defterı hazırlanıyor resımler falan sız sadece ımza atıyosunuz o gun yanı belgelerı almadan nasıl gun vermısler anlamadım!
 
teşekkürler arkadaşlar.
bizde bir dünya döküman hazırladık.
ama hiç birini almadılar tuhaf geldi sorduk ve alınmayacağını söylediler gariplik var.
tekrar araştırmakta fayda var muhakkak,üstün edüşelim nedir ne değildir??
:1yes2:
sağolunnn
 
Kesinlikle çok garip. Hazırladığınız evrakları almaları gerekiyordu ki ona göre evlilik cüzdanınızı hazırlasınlar. Bence siz bir daha araştırın, yanlışlık var.
 
olurmu canım dünya kadar belge istiyorlar.bizim canımız çıkmıştı onları tamamlayana kadar.
belgelerinizin hemen hemen hepsini alıyorlar.biz fazladan yapmıştık terslik çıkmasın diye.birsürü resim alıyorlar.bir de dünyanın parasını alıyorlar.
ayrıca ajandaya değil nikahta imzalayacağınız büyük deftere geçiyor tarihiniz.öyle ajanda falan olmaz.size iki tane kağıt veriyorlar.biri ödeme yaptığınıza dair makbuz.evlilik cüzdanı nikah salonu için falan.biz 300 ytl vermiştik(içime oturmuştu)
ayrıca size bir de kart vermeleri gerekiyor..... belediye başkanlığı evlendirme şefliği başlıklı. sayı tarih gün ve saat belirten.
başka şekilde olmaz.biz kadıköy evlendirme dairesinde yapmıştık işlemlerimizi.
bence yanına babanı ya da bu tarz işlerden iyi anlayan birini alıp evlendirme dairesine tam müraacat et.çünkü siz nikah için gün almaya gitmişsiniz ama müracat yapmamışsınız.

evet çok doğru.. benimde nikahım oldu ve niaşnlımla 2 gün peşinden koştuk gün almak için o belgelerin falan.hastane kan uyuşmazlıgıdr bilmemnedr.bence iyce bi öğrenin gariplik var:uhm: :1yes2: :1yes2:
 
nişanlım ısrarlarım sonucunda tekrar aradı nikah memurluğunu; :1yes2:
bayan haftaiçi olan nikah işlemlerinde belgeleri almıyoruz demiş.
nbize belediyee yatırmamız için bir makbuz verdiler onu yatırıp,şahitler ve belgeler ile nikah günü orada olacakmışız.
haftasonu nikah işlemlerinde belgeler teslim ediliyormuş.
ohh biraz rahatladım.:1yes2:
 
nişanlım ısrarlarım sonucunda tekrar aradı nikah memurluğunu; :1yes2:
bayan haftaiçi olan nikah işlemlerinde belgeleri almıyoruz demiş.
nbize belediyee yatırmamız için bir makbuz verdiler onu yatırıp,şahitler ve belgeler ile nikah günü orada olacakmışız.
haftasonu nikah işlemlerinde belgeler teslim ediliyormuş.
ohh biraz rahatladım.:1yes2:

bak ben sana demiştim dimi merak etme bi sorun yok diye hadi hayırlı olsun bir yastıkta kocayın beraber yaşlanın inşallah :1hug:
 
sen sorun yok dıyosun canım ama ( tabı bende sorun var demıyorum )
benımde nıkahım hafta ıcıydı butun belgelerı aldılar elımızde hıc bıse kalmadı test sonuclarını falan aldılar hep...
ilginç..
neyse ınsallah sorunsuz halledersınız..
mutluluklar dılıyorum..
 
GÜNAYDINNNN.
Arkadaşlar çok çok çok teşekkür ederimmmmm.
içim bir nebze rahatladı,aksiliklerden korkar oldum ben bu düğün telaşesinde.
:)
Gebze Belediyesi sitesinden;
NİKAH İÇİN GEKLİ OLAN EVRAK LİSTESİ

1-Çiftlere ait 5 adet fotoğraf (Fotokopi kabul edilmez).
2-İkametgahlar ve nüfus cüzdan örnekleri mahalle muhtarlıklarından alınacak.
3-Nüfus kayıt örnekleri Nüfus Müdürlüğünden alınacak.
4-Nüfus cüzdanları fotoğraflı olup, birer adet fotokopisi getirilecek.
5- 60 Ykr 6 adet posta pulu postahaneden alınacak.
6-İlişikteki 2 beyanname doldurulacak. (Dolmakalem,pilot kalem veya daktilo ile)
7-Evlenme sağlık raporları doldurulup Ana Çocuk Sağlığı Merkezinden onaylatılacak.

Nikah İçin Gerekli Formlara Ulaşmak İçin Tıklayın
Link Silinmiştir.

REŞİT OLMAYANLAR
1-17 yaşını bitirmiş erkek ve bayanlar anne ve baba izniyle evlenebilirler.( Anne-Baba mutlaka nüfus cüzdanlarıyla gelecek)
2-16 yaşını bitirmiş erkek ve bayanlar mahkeme kararıyla evlenebilirler.
3- 19 yaşından gün almış erkek ve bayanlar kendi iradeleri ile evlenebilirler.

BOŞANMIŞ VE DUL OLAN BAYANLAR
1- Boşanmış ve dul olan bayanlar, boşanma ve ölüm tarihinden itibaren 10 ay evlenemezler.
2- 10 ay evlenme yasağını kaldırmak için , mahkeme kararı alınacak.
3- Bayanların boşanma veya eşini ölüm tarihini ibraz etmesi şarttır.

YABANCI EVLİLİKLERDE GEREKLİ OLAN EVRAKLAR
1- Avrupa ülke vatandaşları kendi ülkelerinden çok dilli evlenme ehliyet belgesi, doğum sicil kaydı. 4´er adet fotokopisi olacak.
2- Diğer ülke vatandaşları, bekarlık belgesi alıp ( anne-baba ismi olacak) Başkonsolosluklarından Türkçe tercümeli onaylı, İstanbul valiliğince tasdikli olup, 4 adet fotokopisi olacak.
3- Pasaportun 4 adet fotokopisi olacak.
4- Evlenen kişi Türkçe bilmiyorsa yeminli tercüman getirilecek.

NOT
1- Evraklarını tamamlamış çiftler, müracaat ederek nikah akdi için gün alacaklar.
2- [I]Nikah gününde iki adet nikah şahidi ve evraklar gelecek[/I].
3- Hafta sonu düğün salonlarında, evlerde ve diğer mahallelerde nikah isteyen çiftler önceden nikah tarihlerini bildirmeleri ve evraklarını teslim etmeleri gerekmektedir.4- Evrakların geçerlilik süresi 6 aydır.

GEBZE BELEDİYESİ EVLENDİRME MEMURLUĞU
Tel: 646 53 13

ÇOK SAĞOLUN.
NE DERSİNİZ İÇİM FERAH OLSUN MU???
 
X