Emzirirken sigara içiyormusunuz???

siz vicdanınıza kabul ettiremiyorsanız başka söze gerek yok bence
en doğruyu vicdan söyler...
ben bebeğim olursa emzirirken sigara içmek bir kenara dursun, yanımda içeni bile kovarım
bu konuda felaket hassasım, annelik fedakarlık ister
doktorlar o kadar stres yapacaksan günde şu kadara kadar içebilirsin diyorlar biliyorum
ablama da demişti doktoru, ama ben doktorun dediğine göre değil kendi vicdanıma göre davranırım
hem kendi saĞlığımı hem bebeğimin sağlığını düşünürüm
ben olsam sebep bilir sigarayı da tamamen hayatımdan çıkarırdım, büyüyünce de içmezdim çocuğuma örnek olmak adına
 
ah ne güzel söylüyorsun canım benim bende farkındayım ama hergün içmiyorum ama çok canımın istediği zamanda engellemiyorum kendimi içtikten sonrada duş al diş fırçala parfüm kolonya sür uzun iş yani her defasında bunları yapmaktansa içmemeyi tercih ediyorum artık
 
ah ne güzel söylüyorsun canım benim bende farkındayım ama hergün içmiyorum ama çok canımın istediği zamanda engellemiyorum kendimi içtikten sonrada duş al diş fırçala parfüm kolonya sür uzun iş yani her defasında bunları yapmaktansa içmemeyi tercih ediyorum artık

umarım böyle böyle tamamen bırakırsın canım a.s.
 
inşallahhhhhhhhh
insan istedimi yapıyor herşeyi 9ay nasıl içmedim kafamda bitirmiştim çünkü şartladımkendimi asla içmiycem diye ama doğurdum başladım 1ay sonra velhasıl sanırım bırakmayı diil oğluma zarar wermeden tek tük içmeyi istiyorum... istesem bırakırdım çünkü:KK43:(
 
inşallahhhhhhhhh
insan istedimi yapıyor herşeyi 9ay nasıl içmedim kafamda bitirmiştim çünkü şartladımkendimi asla içmiycem diye ama doğurdum başladım 1ay sonra velhasıl sanırım bırakmayı diil oğluma zarar wermeden tek tük içmeyi istiyorum... istesem bırakırdım çünkü:KK43:(

evet çok haklısın, herşey düşüncede bitiyor...
bence oğlunu da düşün kendini de, kurtul şu illetten
oğlunun da doğuşuyla annesine bi yararı dokunsun, ilerde söylersin senin sayende bıraktım diye :1rolleyes:
 
ben hamile olmadan önce günde 1 paket sigara içiyodum onu bırakmak o kadr zor geliyoduki bana nasıl bırakıcam diye düşünüyodum yani onu içmediğim zaman o kadar boşluk oluyoduki bende sonra hamile kaldım ve öğrendiğim gün son 1 dal sigara içtim ve içmicem dedim içmedim sigara içenlerin yanında bulunmadım eşim içiyodu ona evde içmeyi yasak ettim sigara içtikten 1 saat sonra yanına yaklaştım aynı odada kalmak bile zor geliyodu canım çekiyodu şimdi bırakalı 11 ay olucak doğumdan sonrada içmedim ve eşim halada yanımda içmez içirttimiyorum çünkü artık tiskindim kokusundan emzirirken içersen nette okudum süte şöyle geçiyo kalitesini bozuyo içindeki yağı bozuyo ve ne kadarda olsa zararı var ama nikotin felan geçmiyo onu sen ciğerlerine çekiyon midene gitmiyo mideye giden herşey süt olarak geri dönüyo ama hamileyken içmedim iradene sahip olucaksın iradesi zayıf olan insan zaaflarını yenemez sende bebeğin için dayanacakasın içmiceksin çokda zor bişey değil hem sağlığından oluyosun hem bebeğine zarar veriyosun hemde keseni yakıyo ne gerek var içmeye en iyisi içmemek
 
nursist ciğim
bende hamile kalmadan önce içiyordum ama fazla değil öğrenince bıraktım şuanda bazı zamanlar öyle cnm çekiyo ki içen arkadaşım gelince bi içeyim dedim içemedim iğrenç bişey yaaa
artık bünye kabul etmiyo aman etmesin zatende... ama bağzen öyle canım çekiyoki zor tutuyorum kendimi o zamanlar...
 
zaten bitane içtinmi gerisi kesinlikle geliyor ama bazen hiçç içmiyorumm bazende tek tük içiyorum ya napimm aşırı bağımlısı diildim hiçbirzaman bukadarda olur artık :)
 
Bu birazda bebeğinin kaç aylık oldugu ile ilgili.
Benimki 14 aylık.1 yaşından beri günde yarım dal yada 1 dal en çok 2 dal içiyorum.1 yaşına kadar içmedim.Bu ayından sonra çokda sütüme geçip ona zarar vereceğini düşünmüyorum.
kendi kendinize tıbbi hükümler vermeyin lütfen.
madem 1 yaşındaqn sonra zararlı değil,yakıverin bir dal sigarada takın çocuğun ağzına.
yada bırakın yanında fosur fosur içsinler.
nasılsa 1 yaşını geçmiş.
tiryakilerin kendi vicdanlarını rahatlatmak için buldukları bahaneler bunlar.
bu kadar basit değil ne yazıkki...

zaten bitane içtinmi gerisi kesinlikle geliyor ama bazen hiçç içmiyorumm bazende tek tük içiyorum ya napimm aşırı bağımlısı diildim hiçbirzaman bukadarda olur artık :)

hayır canım bu kadarda olmamalı.
sigara tamamen bırakılmalı.
bunun başka yolu yok.
yada ger gün o vicdan azabıyla yaşanmalı.
 
Son düzenleme:
Sevgili kronick arkadaşm.Ben kendi kendime tbii hüküm vermiyorum vicdan rahatlatma gibi bir derdimde yok.Çünkü 1 yaşna kadar ve hamileliğimde yanmda dahi içirmedim.1 yaş sonrasida yakmamla söndürmem bir oluyor zaten o yüzden vicdanim rahat.1 yaş sonrasi süte az oranda geçer dedik çocuğa içirelim demedikki allah alllaaaaaah...
Ben doktorumuza çok güveniyorum ve onun söylediklerine istinaden yazdm bunu.Kendim tbbi bişi sallamadm yani.
Tabiiki ne sigara için nede çocugunuzun yaninda içirin..
 
sevgili casser,
yakmanla söndürmen bir oluyorsa hiç yakmamak senin için çokta zor olmasa gerek.
sanırım istersen hiç içmeyebilirsin bu durumda.
çocuğuna ufacıkta olsa zarar verme ihtimalini düşünürsen ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın.
ayrıca 1 yaşından sonra sigara çocuğu çokta etkilemez diyen doktorun diploması olduğundan şüphe ederim...
bu lafı eden doktorun sokağındanda geçmem bir daha.
akıl var mantık var.
ister içersin iser içmessin tabi.ama 1 yaşından sonra zararı yokmuş fazla dersen burdaki ikilemde olan anneleride etkilemiş olursun.
o bakımdan yazdıklarını iyi düşünüp yazmanı tavsiye ederim.
 
Sevgili kronick iyi niyetini anliyorum.Her şey bebişlerimiz için.
Ben doktoruma güveniyorum ayri.Ancak net.tede çoğu dr sigarayi birakamiyorsaniz sakin anne sütünü kesmeyin diyor.Benim bir tanidiğm sirf sigarayi birakamiyor diye 6 aylikken kesti bebeğini sütten.Buda yanliş.
Benim sigara olayim zaten neredeyse yok pasif içici bile sayilmam.
Benim fikrim,annelerin sigara içmemesi yönünde tabii ki.Ama sirf sigara süte geçerde bebeği etkiler diyede sütten kesilmemeli çocuklar.
 
Anneler yavrularına bu kötülüğü nasıl yapabilir. Yanında içmiyorlar diyelim
üzerine sinen kokudan bile bebek onu soluyordur. Sigara içenlerin kızıma
dokunmasına izin vermiyorum. Çok iğreniyorum çünkü.:dilcikar:

Ha Anne içiyor bıramakıyor yine de sütten kesmek doğru değil tabiki. Sigara içen annenin sütü bile mamadan iyidir kanımca.
 
Arkadaşlar lütfen minicik masum bebeklerinizin tazecik ciğerlerine ve organlarına acıyın.Onların dili yok ki size anne yapma desinler.Kendi isteği ,rızası dışında size engel olamayan yavrunuza bilerek ve isteyerek zarar veriyorsunuz.Lütfen yapmayın......Ayrıca sigaradaki zararlı maddelerin süte geçmeyeceğini düşünmek kadar cahilce bir yaklaşımı kabul edemiyorum.Bu foruma yazmak için elinizin altında internet varsa bir zahmet google a "emzirirken sigara içmek" yazıp araştırın hanımlar.

EBEVEYNıN SıGARA ıÇMESı ÇOCUĞU NASIL ETKıLER?

Her geçen gün sigara yüzünden yaşanan hastalıklara bir yenisi daha ekleniyor. Sigaranın zararlarını neredeyse duymayan, bilmeyen kalmadı. Peki bu zararlar, anne karnındaki fetusa, emzikli bebeklere ve çocuklara nasıl yansıyor? Annenin sigara bağımlısı olması durumunda bebek nasıl etkileniyor? Gelişimi sırasında hangi sorunları yaşıyor? Kısacası dünyaya nikotinle gözünü açan bir çocuğun sağlığı hangi tehditler altında? Sigara bağımlısı anne ve babaların konuya bir de bu açıdan bakmasını öneriyoruz.


SıGARA FETUSU NASIL ETKıLıYOR?
Çocuğun sigaradan etkilenmesi daha gebeliğin ilk haftası ile başlıyor. Anne adayı sigara bağımlısı ise hamile olduğunu öğrenir öğrenmez sigarayı bırakması gerekiyor. Hatta anne adayının hamile kalmadan önce sigarayı bırakması düşük riskini azaltıyor ve annenin beden sağlığı ile doğru orantılı olarak sağlıklı bir gebelik süreci geçirmesini sağlıyor.



Düşük kiloda çocuk doğurma, erken doğum, plasentanın yerinden erken ayrılması, ani çocuk ölümü sendromu ve okul çağında düşük performans sigaranın zararlarından yalnızca bazıları. Sigaranın anne karnındaki bebeğin solunum sisteminin yapısal oluşumunu ve işlevlerini olumsuz etkilediği ve daha dar hava yollarının oluştuğu biliniyor. Bu etkiler özellikle kız bebeklerde daha fazla. Oksijenin yaşama tutunmaya çalışan bir fetus için ne kadar önemli olduğu da tartışma götürmez bir gerçek. Anne karnında sigara ile karşılaşan çocukların doğduklarında wheezing ve astım olma riski de çok yüksek. Bu çocuklarda yaşamlarının ilk yıllarında, bronşiolit ve bronşit gibi hastalıklarla karşılaşmadan bile, akciğer işlevlerinde azalmalar gözlemleniyor.



Sigaranın içindeki 3 binden fazla kimyasalın fetus üzerine etkileri kesin olarak bilinmiyor. Bu kimyasal maddelerin 3 tanesi; nikotin, karbonmonoksit ve siyanid üzerinde daha çok araştırma yapılmış. Nikotin kuvvetli bir damar büzücü ajan olarak tanımlanıyor ve rahme giden kan akımını azaltıyor. Nikotin başta gelişme geriliği olmak üzere kanın oksijen taşıma yeteneğini azaltması gibi etkiler gösteriyor.



Düşük doğum ağırlığı nedenlerinin yüzde 20-30'unun annenin sigara kullanımına bağlı olduğu düşünülüyor. Genel olarak sigara kullanan annelerin bebekleri 200-250 gram daha düşük ağırlıkta ve 1 cm daha kısa doğuyor. Ayrıca doğum kilosu düşük olan bebeklerin kronik bir hastalığa yakalanma ve doğumdan sonraki ilk 1 ay içerisinde ölüm riski 40 kat artıyor.

ANNE ADAYI SıGARA ıÇıYORSA:
- Düşük yapma riski daha fazladır.
- Erken doğum riski daha fazladır.
- Bebeğin karında ölmesi ve hamileliğin sonlanması tehlikesi yükselir.
- Anne karnında yeterli gelişimi gösteremediği için bebeğin doğum ağırlığı ve boyu daha düşüktür.


ANNE KARNINDA SıGARAYA MARUZ KALMIŞ ÇOCUKLARI ıLERDE NELER BEKLER?
- Solunum yolu enfeksiyonları ve bronşit başta olmak üzere kronik solunum yolu ve akciğer rahatsızlıklarına yatkınlık,
- Kalp-damar hastalıklarına yatkınlık,
- Başta akciğer olmak üzere kansere yatkınlık,
- Hiperaktivite, dikkat eksikliği, heceleme ve okuma zorluklarının daha sık yaşanması,
- Entellektüel gelişimde yetersizlik ve bazı davranış bozukluklarının daha sık görülmesi,




ANNESı SıGARA ıÇEN BEBEKLERıN “DAHA”LARI
- Daha az uyurlar,
- Daha sık solurlar,
- Daha sık beslenme sorunu yaşarlar,
- Daha çok terlerler,
- Daha çok ateşlenirler,
- Daha sık hastalanırlar,
- Daha çok huysuzlanır ve ağlarlar.


1’ı DE BıR, BıNı DE BıR!
Doğum ağırlığındaki düşüş ve sigaranın diğer etkileri ile içilen sigara sayısı arasında direkt bir bağlantı bulunmamaktadır. Yani çok yaygın olan, “5 sigaranın bir zararı yoktur” inancı tamamen asılsızdır. Sigaranın zararları ilk sigaradan başlar.




TıRYAKı ANNELERıN ÇOCUKLARI ŞıŞMAN OLUYOR
Hamileliği sırasında sigara içen annelerin çocuklarının, hayatın ilerleyen safhalarında şişmanlığa (obezite) maruz kalma ihtimalleri diğerlerinden 3 kat daha fazla. Japonya'da bilim adamlarının yaptığı araştırmada, sigara tiryakisi annelerin çocuklarının rahimde yeterli gıda alamadıkları ortaya çıktı. Araştırmada ayrıca, hamileliği sırasında kahvaltı yapmayan annelerin çocuklarının şişman olma ihtimallerinin de 2.4 kat fazla olduğu tespit edildi.


SıGARANIN EMZıRME DÖNEMıNDEKı ANNEYE VE BEBEĞE ETKıLERı
Anne sütü ile beslenen ve anneleri sigara içen bebeklerde idrar kotinin düzeyleri aktif
sigara içenlerle aynı oranda çıkıyor. Bu nedenle emzirme döneminde annenin sigara içmesi, hem annenin hem de bebeğin sağlığı açısından riskli. Emzirme döneminde sigaranın başlıca etkileri:
- Nikotin, anne hormonal sistemine ve direkt olarak göğüsleri besleyen kan akımlarına olumsuz etki eder.
- Bebek direkt olarak beslenmeyi reddeder ve ya huzursuz, sürekli ağlayan bir karaktere sahip olur.
- Süt miktarı azalır.



HER 4 ÇOCUKTAN 3’Ü PASıF ıÇıCı!
Pasif içicilikle ilgili yapılan birçok çalışmada sigara içilen ortamlarda bulunan kişilerin sigara içmeseler bile, sigara içen kişiler kadar etkilendikleri açıklanmıştır. Çocuklar için en büyük tehdit de anne-babasının ve diğer aile büyüklerinin sigara içmesidir. Çocuk hem sağlığı açısından hem de örnek aldığı yetişkin davranışları açısından risk altındadır. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki; her 4 çocuktan 3’ü evde sigara dumanı ile karşı karşıya kalıyor.
Çocuklar, ABD de yüzde 33-70, ıngiltere'de yüzde 50 ve Türkiye'de yüzde 75 oranlarında pasif olarak sigara dumanına maruz kalıyor.



PASıF ıÇıCıLıĞıN ÇOCUKLARA ETKıLERı
- Çocuklarda annenin sigara içmesinin etkileri daha fazla.
- Çevresel sigara dumanına maruz kalan çocuğun akciğer verimi ve fonksiyonu bozulur.
- Çocukluk astımının hem sıklığını hem de verimini arttırır.
- Sigara dumanı sinüzit, nezle, öksürük ve geniz akıntısı problemlerini alevlendirir.
- Çocukta soğuk algınlığı ve boğaz ağrısı sıklığını arttırır.
- 2 yaş altındaki çocuklarda zatürre ve bronşit riskini yükseltir.
- Sigara içilen evlerde büyüyen çocukların ilerleyen yaşlarda akciğer kanserine yakalanma olasılıkları 3 kat artar.



PASıF ıÇıCıLıK ÇOCUKLARDA KULAK ENFEKSıYONU RıSKıNı DE ARTTIRIYOR
Çevresel sigara dumanı, hem kulak enfeksiyonlarının sayısını arttırır, hem de kulak hastalığının süresini uzatır. Sigara dumanını solumak, burun arkasıyla orta kulağı birbirine bağlayan östaki borusunu tahriş eder. Bu da orta kulakta sıvı birikimi ve enfeksiyonla kendini gösterir. Çocuklarda duyma kaybının en önemli nedenlerinden biri, kulak enfeksiyonudur. Eğer ilaçla etkili cevap alınamazsa, cerrahi girişim gerektirir.




BÜYÜMEKLE SıGARA ıÇMEK DOĞRU ORANTILI SANIYORLAR
Başta anne ve babası sigara içen ve sürekli sigara içilen ortamlarda bulunan çocuklar sigara içmeyi normal bir davranış ve büyümenin bir simgesi olarak görüyorlar. Bu nedenle çok erken yaşta sigaraya başlıyorlar. Bugün dünyada sigaraya başlama yaşı 11-12’ye kadar düştü. Her gün yaklaşık 5 bin çocuk sigaraya başlıyor.


Sigaranın yol açtığı daha birçok hastalık ve davranış bozukluğu başta çocuklar olmak üzere tüm insanlığı tehdit ediyor. Bu durumda hem kendi hem de çocuğunuzun sağlığını düşünün ve geleceğiniz için yapabileceğiniz en iyi şeyi yapın: Sigarayı bırakın!
 
bende sigarayi birakamadim hamileykende burda satilan en hafif sigaralardan alip ictim cok pahali olmasina ragmen hala iciyorum Allah ima sukur bebegim cok iyi kilosuda ideal dogdu ben hastanede 1 gun yatip geldim simdi hem mama hemde sut veriyorum sutum yetmiyor cunku dr umlada konusuyorum burdaki drlarda sigara icin cocugu sutten kesmemek gerektigini soluyor sadece sigara degil ne yedigin ictiginede dikkat etmek gerekli benim surtum sadece simdilik gas yapiyor cocuguma ama icmemeyi baariyorsaniz bence hic icmeyin cocugum dogana dek cektigim azabi ve korkulari ben bilirim benim hayatim cok stresli vbelki hepinizin yasadigi hayati toplasak o derece bir hayatim var :) bu konuda vicdanim gercekten beni yiyor ama bebisimin iyi oldugunu gorunce rahatliyorum Allah im hepimizinkini korusun dr unuza danisin mutlaka
 
X