- Konu Sahibi Maariftakvimi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
insan medeniyetinde yaşıyorsun. farkindaysan insansın. Toplumsal bir sözleşmeye tabisin ve bu bizi birbirimize bağlı kılıyor. Hayvanla insanı aynı kefeye koyman inanılır gibi değil. O zaman sinek de ilaclanmasin. O da hayvan.insanların bazı hayvanları yerken diğerine iltimas göstermesi bile insan koduyla ilgiliyken hayvanla insanı eşitlemek ne Oluyor?Bu mantıkla birçok insanında elenmesi gerekiyor ama bizim vergilerle yardımlarla vs hayata tutunuyorlar
Alerjisi var ama hayvan mı sevdirecek? Fare de kucağına alıp sevmiyordur. Kimse hayvan sevmek zorunda değil. Seven de evine alsın. Ben öyle yapıyorum. Maltese cinsi köpeğim var. Hayvanlar dışarda perişan oluyor. Nereye baksam parazitli gözü akan kedi var.Baya baya da hayvan düşmanı gibi yazmışsınız kızınıza kedileri sevdirin. Ben kucağimda kedilerle büyüdüm öyle yolda kedi gördüm diye bayılan kuş misali çocuklar yetiştirmeyin vicdanlı güçlü evlatlarınız olsun
Eğer doğa kalmış olsaydı bu dediğinize sonuna kadar hak verirdim.Güzel yüreğinize ne diyebilirim ki
Ama doğanın dengesini bozuyorsunuz, etrafta ne bir sincap kaldı ne de kuş.
Doğada güçlü olan kazanır, hayatta kalır; elenmesi gerekiyordur belki böyle düşünün, kısırlaştırmaya bütçe ayırın daha çok.
Sokakta kedi olması da insan kaynaklı bir sorun zaten. Dolayısıyla insanlar da yaşam alanına giriyor demek mantıklı değil. Zaten kedilerin burada olması ve deli gibi üremesi de insanlar yüzünden.Eğer doğa kalmış olsaydı bu dediğinize sonuna kadar hak verirdim.
Sincap ağaçta Yaşar, ağaç mı var da sincap yaşasın? Yani en azından benim gittiğim yerlerde durum böyle.
Hayvanların yaşadığı her yeri insanlar istila etmiş durumda, herşeylerini ellerinden alıp ‘Doğanın dengesini bozuyorsun’ diyip onları kendi haline bırakmak bana çok saçma geliyor :/
Ormana gidip ölsün diye köpekleri attıkları iÇin orda besleniyor olabilir mi acabaSokakta kedi olması da insan kaynaklı bir sorun zaten. Dolayısıyla insanlar da yaşam alanına giriyor demek mantıklı değil. Zaten kedilerin burada olması ve deli gibi üremesi de insanlar yüzünden.
Her yer ormanlık olacak diye bir kural yok. Almanyada küçücük parkta bile sincap vardı. Türkiyede köpekler kediler yüzünden bu hayvanları ormanda dahi görmemeye başladık. Çünkü ormanda da köpek besleniyor.
Tabii ormanları da köpekler kediler yakıyor hatta üstüne bir de inşaat falan yapıyor bu gaddar hayvanlar.Sokakta kedi olması da insan kaynaklı bir sorun zaten. Dolayısıyla insanlar da yaşam alanına giriyor demek mantıklı değil. Zaten kedilerin burada olması ve deli gibi üremesi de insanlar yüzünden.
Her yer ormanlık olacak diye bir kural yok. Almanyada küçücük parkta bile sincap vardı. Türkiyede köpekler kediler yüzünden bu hayvanları ormanda dahi görmemeye başladık. Çünkü ormanda da köpek besleniyor.
Ben Berlin’deyim şu an köpeğimle çıktım. Önümden tilki geçti sincap zaten ..Tabii ormanları da köpekler kediler yakıyor hatta üstüne bir de inşaat falan yapıyor bu gaddar hayvanlar.
Almanya demişsiniz de burda sadece parkta değil sokaktaki ağaçlarda bile sincaplar yasar, bizim sokaktakiler mesela iki senedir devam edem bina renövasyonu yüzünden gittiler mesela , kuşlar bile taşındı sokaktan. Köpekler kediler ne alaka yani
Herkese iyi aksamlar öyle bir sorunum varki belki biraz akıl almaya birazda benim gibilerden teselli dinleyip rahatlamaya geldim.
Elimden geldigince bireysel olarak sokaktaki canlılar için birşeyler yapmaya calışiyorum besleme sahiplendirme vs ama gerek binadakiler gerek komşular tarafindan belirli periotlarda huzursuzluğa maruz kalıyorum onlari buralara alistirma senin yuzunden etraf doldu gibi laflara maruz kalıyorum bazen annw babama sikayetleniyorlar babam geriliyor birde ordan huzursuzluk yasiyoruz zaten maddi olarak yetememenin yanina birde çevresel faktörler ekleniyor iyice mutsuzlasiyorum.
2 gün once civardan cocuklar bi yavru kedi getirdiler çöpte posetin icinde bulduk cok küçük dısarda bakılabilecek gibi degil enjektörle besliyorum babamdan gizli balkonda besliyorum iki gundur ama çok yaramaz bagirip cagiriyor surekli babama yakalanicaz olay çıkacak diye ödüm kopuyor zaten ise gidincede ya gorurse yakalinirsak diye aklım evde bir yandanda sahiplendiremezsem evde bakamam kesinlikle sokaga nasil birakirim diye kaygilanmaya basladim daha şimdiden evde besledigim bi kedim var oda evde yabanci kedi gorunce resmen deliriyor özellikle küçük kedilerden nefret ediyor görünce sahiplenme ic güdüsünden midir pisliklik olsun diye mi bilmiyorum eve yapma teşebbüsleri oluyor eve misafir gelse ev kokuyormu diye evhamlaniyorum
Inanın 6-7 cocuklu anne gibi bir yorgunluk bitkinlik var üstümde disardakileri gormezden gelemiyorum aans gibi ben görmesemde bi sekilde gelip buluyorlar beni ilgilenincede ihtiyaclari vs bitmiyor hastasi maması ilacı veteriner hek. masrafları tükenmişlik sendromunda gidip geliyorum
Bizim sitede de oturuyor olabilir. Bizim sitede öyle çok besliyorlar ki kedileri önünden fare geçse dönüp bakmıyor.Ay bizim sitede oturuyor olabilir misin ? İzmir'de misin? Neyse ben kedileri besleyip kurtarmaya calisan taraf olarak o kediler olmasa asil o zaman görürsünüz fare popülasyonunu der giderim
Para ve miras için çocuk yapmaya çalışan birinden vicdan anlayış gibi şeyler beklememiştik zaten siz boşverinAlerjisi var ama hayvan mı sevdirecek? Fare de kucağına alıp sevmiyordur. Kimse hayvan sevmek zorunda değil. Seven de evine alsın. Ben öyle yapıyorum. Maltese cinsi köpeğim var. Hayvanlar dışarda perişan oluyor. Nereye baksam parazitli gözü akan kedi var.
Samimi olan evine alır. Kisirlastirir .
minicik yavru kediyi çöpten kurtardığı içinmi doğanın dengesi bozuluyor? Ya da onları beslediği için mi?Sokak hayvanlarına merhamet etmek bizim görevimiz,onlar sessiz kullar.Güzel yüreğinize ne diyebilirim ki
Doğada güçlü olan kazanır, hayatta kalır; elenmesi gerekiyordur belki böyle düşünün, kısırlaştırmaya bütçe ayırın daha çok.
Ben padifood ve orman mamadan ücretsiz üyelik açtım.Ordan mama yardımı alıyorum gönüllü sokak hayvanlarını besliyorum gelen yardımlarla.Herkese iyi aksamlar öyle bir sorunum varki belki biraz akıl almaya birazda benim gibilerden teselli dinleyip rahatlamaya geldim.
Elimden geldigince bireysel olarak sokaktaki canlılar için birşeyler yapmaya calışiyorum besleme sahiplendirme vs ama gerek binadakiler gerek komşular tarafindan belirli periotlarda huzursuzluğa maruz kalıyorum onlari buralara alistirma senin yuzunden etraf doldu gibi laflara maruz kalıyorum bazen annw babama sikayetleniyorlar babam geriliyor birde ordan huzursuzluk yasiyoruz zaten maddi olarak yetememenin yanina birde çevresel faktörler ekleniyor iyice mutsuzlasiyorum.
2 gün once civardan cocuklar bi yavru kedi getirdiler çöpte posetin icinde bulduk cok küçük dısarda bakılabilecek gibi degil enjektörle besliyorum babamdan gizli balkonda besliyorum iki gundur ama çok yaramaz bagirip cagiriyor surekli babama yakalanicaz olay çıkacak diye ödüm kopuyor zaten ise gidincede ya gorurse yakalinirsak diye aklım evde bir yandanda sahiplendiremezsem evde bakamam kesinlikle sokaga nasil birakirim diye kaygilanmaya basladim daha şimdiden evde besledigim bi kedim var oda evde yabanci kedi gorunce resmen deliriyor özellikle küçük kedilerden nefret ediyor görünce sahiplenme ic güdüsünden midir pisliklik olsun diye mi bilmiyorum eve yapma teşebbüsleri oluyor eve misafir gelse ev kokuyormu diye evhamlaniyorum
Inanın 6-7 cocuklu anne gibi bir yorgunluk bitkinlik var üstümde disardakileri gormezden gelemiyorum aans gibi ben görmesemde bi sekilde gelip buluyorlar beni ilgilenincede ihtiyaclari vs bitmiyor hastasi maması ilacı veteriner hek. masrafları tükenmişlik sendromunda gidip geliyorum
Susayım diyorum susamıyorum. Her yorumunuz ayrı fecaat. Bundan iki bin yıl önce mağarada, ağaç kabuğunda yaşıyorduk insanlık olarak. Çıkın sıcak evinizden, doğaya karışın. Bu fikirlerle elenmeniz gerekiyor bir an önce.Güzel yüreğinize ne diyebilirim ki