Mantar rahatsızlığı olanların paylaşım alanı...

merhaba kızlar ben dişimden dolayı antibiyotik kullandım.Ama vücut buna alışık olmadığı için kullandıktan sonra vajinamda kaşıntı başladı.Zaten mantar vücut dirençsiz haldeyken yer edinirmiş.Acayip bir kaşıntı ve akabinde beyaz peynir kesiğinde sıvı.Ben bundan korkmuyordum.Antibiyotiğim bittiğinde de kaşıntım kesildi zaten.Doktor funit verdi bi de kaşıntı kremi.Benim asıl korktuğum şeyi sonradan tekrar doktora gidip anlattım.Yeşil ya da koyu sarı ağrısız,sızısız kaşıntısız bir şey geliyo dedim.Doktor da bunun üzerine;ornisod fort verdi.Bu bayadır devam ediyo ve şüpheli bir akıntı olmasından korkuyorum.Ben özele gitmedim normaldekilerde bekar mısın evlimisin diye soru yöneltip ilaç veriyolar.Muayene ya da test yok:KK43: Bu ornisoda bugün başlıycam 10 tablet.Ama mantar için mi yoksa bu ilaç antibiyotik mi bilmiyorum.
 
kızlar birde netten araştırmalarım sonucu;vajinal duş yapılmamalıymış.Vajinadaki dengeyi bozabilirmiş.Duş sırasında yeni mikroorganizmaların vajinaya girişine neden olunabilirmiş.Bu mikroplar rahim ağzı, rahim ve tüplere ulaşarak ciddi enfeksiyonlara neden olabilirlermiş.Doktorlar bırakın doğrudan yıkamayı vajinanız temizliğini kendi kendine yapsın diyorlar....:teselli:
 
aysaa bende diş için 2haftadır antibiyotik kullanıyordum aynı şekilde bendede kaşıntı akıntı başladı daha önce bende bunun için ornisid kullanmıştım ornisid enfeksiyon için mantar vs hepsini içine alıyor şimdi doktora gitmedim antibiyotik yüzünden olduğunu tahmin etmiştim inş öyledir neyse evli olduğum için daha önce doktorun verdiği fitili kullanıyorum inş faydası olur geçmiş olsun
 
Elasu sanada geçmiş olsun canım.Sen evli olduğun için eşinde kullanması gerekiyor dimi.?Ben nişanlıyım ekimde evlenicem.Biz cinsel ilişki yönünden dikkatli davranıyoruz baya...(2yıldır nişanlıyım)..Mantar evet antibiyotik ten oldu.Ama diğer o yeşilimsi tuhaf ağrısız kokusuz akıntı:eek: Benim nişanlımla birlikteliğim yüzeysel olarak mı diyim nasıl anlatayım bilmiyorum o şekilde oluyoruz.Sence bu yüzden olabilr mi?:çok üzgünüm:
 
Canım Rosesah;ilaçlarımı yani antibiyotiklerimi bitirdikten sonra kaşıntım geçti.Verdiği kremi kullanmıyorum bile.Ama funiti kullandım.Zaten 4 tablet sabah+akşam 2 gün ancak.Ornisod fort u da (sskda sorun çıktığı için) yeni kullanıyorum.Bakalım ornisod fort nasıl etki etcek.Ama funit etkili krem ne olursa olsun funit etkili bana göre:KK66: Geçmiş olsun canım.Ha Ornisod fort da diğer akıntıyı kesmede işe yararsa onu da yazarım byes.
 
ayrıca mantar her kız da veya bayanda yılda 1 veya 2 kez tekrar edermiş.ve partnerlerde aynı ilaçtan kullanması gerekmiş.eğer sende 2 den fazla tekrar olursa muhakkak özelden ayrıntılı bir şekilde muayene ol tatlım
 
Elasu sanada geçmiş olsun canım.Sen evli olduğun için eşinde kullanması gerekiyor dimi.?Ben nişanlıyım ekimde evlenicem.Biz cinsel ilişki yönünden dikkatli davranıyoruz baya...(2yıldır nişanlıyım)..Mantar evet antibiyotik ten oldu.Ama diğer o yeşilimsi tuhaf ağrısız kokusuz akıntı:eek: Benim nişanlımla birlikteliğim yüzeysel olarak mı diyim nasıl anlatayım bilmiyorum o şekilde oluyoruz.Sence bu yüzden olabilr mi?:çok üzgünüm:

teşekkür ederim canım yüzysel dediğn benim anladığım şekilde ise sanmıyorum tam temas olmadan geçmez zannediyorum ama emin olamam tabi ki bence antibiyotik bunun sebebi ben pazatesiye randevu aldım eger o güne kadar dayanabilirsem:çok üzgünüm: nedenini öğrenicem gerçi dediniz gbi her sene en az bir kere oluyor hijyen haplar vajinal duşlar bir çok nedeni var hepimize geçmiş olsun.a.s.
 
öncelikle herkese geçmiş olsunn.
GOKKUŞAĞI arkadaşım umarım buralardasındır hala .
sana teşekkür etmek istiyorum ..ben 14 yıldır uğraşıyorum bu illetle .ilk bebğimin ölümü sonucu kürtajımdan sonra ,kaptım bu hastalığı.ve ondan sonrada ,hemen hemen iki ayda ,üç ayad ,beş ayda bir tekrarlıyor.
hamileliklerim süresincede her ay oldum diyebilirim .
denemediğim ilaç kalmadı çare olarakda ketoral fitili evimden eksik etmiyorum.
üç taneden sonra bir süre kurtuluyorum ama
sık sık tekrarlıyorum yukarda söylediğim gibi.
şu anda dahi o illetle mücadele ediyorumm.
söylediğin ilaçları eczacı bir arkadaşım var ,ona soracağım ve ve hemen kullanmaya başlayacağımm.bakdım yan etki yapıyor bırakırımm.tek korkum midemde ülserim var ona dokunabilir..
çaresizliğimi anlatabiliyormuyum .bıkdım artıkkk.pazartesi simir testi yapılacak ,ondan hemen sonra başlayacağımm.
peki sana sormak istiyorumm,ne zamandır bir daha olmadın senn.
açıklarsan sevinirim arkadaşımm..
 
Bugünlerde mantara dikkat


"Bir şey düştü o eski ormanda, belki fırtınaydı
bitkilerin ve humusun arasından süpüren,
ve düşen ağaç gövdelerinde mayalandı mantarlar"
Pablo Neruda

Küreselleşmenin mantar gibi biten mantar kentleri, mantar atma
kültürünün arenası oldular. Aman dikkatli olalım. Mantara basmadan yürümeye çalışalım.
Malum, bedenimizde yaşayan mantarlar da var. İyi biliriz ki onlar, son derece sinsi ve asalaktırlar. Bu yüzden her tür oportüniste sıfattırlar.
Mantarlar, en ilkel ve en basit canlılardır. Yapı itibarı ile bitkisel karakter taşırlar. Nemi sevdiklerinden karanlık ya da loş ortamları tercih ederler. Son derece sinsidirler. Masum görüntüler vererek, kendilerini bağışıklık hücrelerimizin imhasından korurlar. Birazcık sıcak ortam, çoğalmaları için yeter de artar. Asalaktırlar. Yani hiç bir yarar sağlamazlar. Üretmeyip avantadan beslenmektir tüm marifetleri. Oportünist yani fırsatçıdırlar, uygun zaman yakaladıklarında ortalığı talan ederler.
Mantar enfeksiyonu her yaşta görülür. Ama genel durum bozukluğu yaşayanlarda daha sıktır. Hastalık, yüzeysel ya da derin olabilir.
En sık karşılaştığımız tür, yüzeysel olan mantar hastalıklarıdır. Bunlar küf mantarları olarak da bilinir. Hastalık, derimizin üst tabakası, tırnaklar ve saçlı deride oluşur. Buralardan alınan örneklerin mikroskop altında incelenmesi ile kesin tanı konur. Ancak döküntüler karakteristik olduğundan tecrübe sahibi çıplak göz ile de tanı koymak olasıdır.
Derin mantar enfeksiyonları, sistemik mantar enfeksiyonları olarak da bilinirler. Burada etken sıklıkla maya mantarlarıdır. Küf mantarlarına göre hastalık yaratma güçleri daha fazladır.
Kan ya da solunum yolu ile iç organlara yayılırlar. Yayıldıkları organlarda son derece ciddi sorunlara yol açabilirler. Sistemik mantar enfeksiyonları genelde kanser, müzmin enfeksiyon, aşırı zayıflık, AIDS gibi vücut direncini azaltan koşullarda ortaya çıkarlar.
Mantar hastalıkları, insandan insana ya da hayvandan insana bulaşabilirler. İnsandan insana bulaşma doğrudan temas, ortak eşya ya da mekan paylaşımı ile olur. Terlik, havlu, saç fırçası, bulaşmaya yol açan ortak gereçlerdir. Spor merkezi, hamam, yüzme havuzu, sauna, hastalığın yayılabileceği alanlardır. Bu nedenle bu tür mekanlarda yalınayak dolaşmayın, olur olmaz uzanmayın, oturacağınız yere mutlaka kendinize ait bir havlu serin.

ISLAK KALMAYIN
Her gün çorap değiştirin, her gün duş alın. Duş aldıktan sonra kesinlikle ıslak kalmayın, iyice kurulanın. Ayaklarınızı pudralayın, ayakkabınıza ve çoraplarınıza pudra serpin. Ayakkabınızı çorapsız giymeyin.
Yüzeysel deri mantarları birkaç santimetre ebadında ortası soluk çevresi kızarık halka şeklinde görülürler. Parmak aralarında sulanma ve minik keseciklere neden olabilirler. Eğer bakteri enfeksiyonu eklenirse kokulu, irinli bir görüntü ortaya çıkar. Bu iltihaplar kabuk tutabilir. O zaman kültür yapılarak antibiyotik tedavisine başlanır.
Mantar, saçlı deride yerel kelliklere neden olabilir. Bu, okul çağı çocuklarda daha sık görülür. Saçlarda cansızlık, kuruluk ve dökülmeye neden olur. Uygun tedavi ile tamamen düzelir.
Tırnaklar önce sertleşir sonra yumuşar. Çabuk kırılır, enine ya da boyuna çizgiler oluşabilir. Kendiliğinden düşebilir de. Tırnak mantarları, en inatçı yüzeysel mantar enfeksiyonlarındandır.
Yüzeysel mantar tedavisine öncelikle yerel merhem, şampuan, fitil ya da solüsyonlar ile başlarız. İnat ederse ağızdan bazı ilaçlar kullanırız. Bu tür ilaçları kullanırken karaciğer üzerine olabilecek muhtemel yan etkilere dikkat ederiz. Bunun için de belirli aralıklarla karaciğer fonksiyon testlerini kontrol ederiz.
Çok daha ciddi durumlarda ilacın iğne formlarını kullanırız.
Pek çok yüzeysel mantar hastalığında 15 ile 30 gün arası bir tedavi yeterli olur. Tırnak mantarları ise daha inatçıdır. Bunların tedavi süresi 6 ayı aşabilir.
Apış arası da dediğimiz genital bölgede sessiz bakteriler ve mantarlar yaşarlar. Şartların lehlerine olgunlaşması ile buradaki mantarlar çoğalarak hastalığa neden olurlar. En sık karşılaştıklarımız Kandidyalar olup; kadınlarda daha çok görülür. 4 kadından 3'ü yaşamlarının bir döneminde vajinal (genital) mantar enfeksiyonu geçirir. Bu son derece yüksek bir orandır.
Vajinal mantar hastalığında şiddetli bir kaşıntı, kokusuz peynir kesmiği görünümünde bir akıntı mevcuttur. Hastalığın idrar yollarını etkilemesi, idrar yaparken yanma ve sızlamaya neden olabilir. Ayrıca bir bakteri enfeksiyonu eklenmiş ise kötü kokuya neden olabilir.
Gebelik, şeker hastalığı, klorlanmış yüzme havuzu, uzun süreli anbiyotik kullanımı, östrojen hormonu, sıkı iç çamaşırı, vajinal mantar hastalığına zemin hazırlar. Gebelerde de görülür, gebeliğin özellikle son üç ayında daha sıktır.
Yüzme havuzu, içerdiği kimyasallar ile vajen kimyasını bozup sessiz olan mantarların çoğalmasına neden olur. Yani havuz doğrudan mantar kaynağı değil, kimyasal tetikleyicidir. Bu nedenle havuzdan hemen sonra kurulanmak ve mayo değiştirmek gerekir.
Cinsel ilişki, mantarın bulaşma yollarından bir tanesidir. Ancak mantar hastalığı cinsel bir hastalık değildir. Aktif cinsel yaşamı olmayan herkes de görülebilir. Bu arada kasık bölgesindeki her kaşıntının mantar olarak değerlendirilmemesini, alerji olabileceğini de hatırlatmak isterim.
Pamukçuk, bebeklerde görülen bir mantar enfeksiyonudur. Ağız içinde ve dilde süt tortusu gibi yaygın beyaz lekeler vardır. Doğum esnasında anneden bulaşmış olabilir. Tedavi ile kısa sürede iyileşirler.

Ne yapmalıyız?
* Her gün çamaşır değiştirin
* Pamuklu iç çamaşırı kullanın
* Sıkan ayakkabı giymeyin
* Ayakkabınızı çorapsız giymeyin
* Özel giysi ve gereçleri paylaşmayın
* Tırnaklarınızı düz kesin
* Önden arkaya temizlenin

Kimler risklidir?
*Bağışıklık sistemi zayıflayanlar
*İyi beslenmeyenler
*Uzun süre antibiyotik kullananlar
*Şeker hastaları
*Östrojen kullananlar


(ALINTI)
 
kızlar ilaç ismi tavsiye etmesseniz iyi olur biliyosunuz birimize iyi gelen ilaç diğerimize iyi gelmeyebilir yan etkisi çıkabilir vs
 
Kızlar ben mantarın üstesinden geldim.Ama diğer yeşilimsi akıntıya 'ornisod ford' etki etmedi:çok üzgünüm: Sonunda şu jinekologlardan birine gitmem gerekicek sanırım.Ya da özel bir kadın hastalıkları uzmanınasenağlama
 
senağlamakızlar zolax kullanan varmı?diğer akıntı için bu ilacı verdi.tanıya da : vaginit yazmış.200 mg ve 7 kapsül.çok ağırmış.henüz kullanmadım ama karaciğeri çok etkiliyomuş:KK43: kullanan ve yan etkilerini görenler varsa yardım etsin.başka doktora gitmeyi planlıyorum.:enbuyukkk:
 
ablamda da vardı onun ki vajinal mantardı dr antibiyotik kullanımından olduğunu söylemişti
ve elektrikli bi cihazla içeri girerek temizlemiş ondan beri de yok
ben de şimdi o korkudan çamaşırlarımı yıkanırken kimseninkiyle karıştırmamaya çalışırım iç çamaşırımı sabah akşam değiştiririm ve yıkanınca ütülerim
ablamınki bu sebeplerden oluşmuştu çünkü
 
Kizlar ilaçlari danişip kullanmayin bende evlendiğimden beri bu illetle savaşiyorum tüm yaşayanlarinin hangi duygular içerisinde olduğunu anlarim..doğumkontrol ilaci da sanirim tetikliyormuş çünkü epey bir azalma var
 
koltuk altı mantarı koltuk altında kararmaya sebep oluyormuş sanırım acaba vajinal mantarda bu bölgede kararma yaparmı bi bilgisi olan var mı???
 
Arkadaşlar benimde 2-3 gündür mantar geçmedi.Fitil kullanmak istiyorum fakat yaklaşık 25 gündür korunmuyoruz hamile falansam zarar verirmi fitil bilmiyorum :KK43:(
lütfen bu konuda bilginiz varsa yazarmısınz...
 
Doğum kontrol hapi kullananlara..
Kizlar hapi birakali 2 ay oldu ve mantar illetinden kurttuldum..
 
X