- 31 Mart 2007
- 1.987
- 2
- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #4.581
gelelim diğer konuya senin kromozomlarındaki translokasyon sorunu kanında olduğu gibi bütün hücrelerinde belli oranlarında var ve yapılan pgd sayesinde de yumurtalıklarında da olduğunu öğrenmiş olduk(benimde öyle oldu)...şimdi şöyle polar 1 incelemesi diyosunda yumurta embriyo haline gelmeden ve 3. güne gelmeden pgd yapılmaz benim bildiğim...ama sana daha spemle birleşmeden yaptılarsa bir ön inceleme bilmiyorum...
bende de 47 XXX var mesela ama embriyolarda 45 X0 çıkmıştı...senin durumuna benzer bişi bu...
işte sen o ay yumurta üretirken 46 kromozomuda veriyormuydun veremiyormuydun...yumurtalarda eksik kromozom fazla kromozom yada yapışıklık yada translakasyon olabiliyor...
benim 45 X0 nasıl oldu anlatayım...yumurtamda X in biri eksikmiş 2 yumurtada 45 kromozomlu X in biri eksik cinsiyet kromozomu benimkisi...
seninkide senin sorununa göre değişik sonuçları çıkabilir...ben embriyo aşamasında yapıldığını düşünüyorum pgd nin ama...polar 1 incelemesi dedin diğer incelemede ne var peki...
merhaba Anngelcım,
Biraz once genetikci ile gorustum.
Evet yumurtalarda da oluyormus bu translokasyon . ben saniyordum ki yumurtalar normal cikiyor ama dollenirken basliyor sikinti.
oyle degilmis , daha yumurta olusma asamasinda translokasyon basliyor. daha orada translokasyonsuz aramaya basliyorsun ki benim 3 yumurtamdan 3unde de cikti.
bana polar body bakildi cunku sebebi embryonun az olusu ve 5. gune bekletme lukslerinin olmamasiydi.
genetikci bana artik. 3. gun bakamyi cok tercih etmediklerini soyledi cunku 3. gun embryodan alinan 1 adet hucre geri kalan 7 adte hucrenin hepsini yansitmayabiliyormus, yani henuz embryonun3. gununde embryoda mozaiklik olabiliyormus ama 5. gununde bu risk yokmus. bu yuzden 3. gun bakamayacaklari icin yumurta hucresine baktilar. hem polar 1 hem polar2. polar 1 yumurtalar alındigı anda, polar 2 yumurta dollendıgı zaman. sonra da emın olmak ıcın 3. gun fısh yaptılar.
polar 1 de de yumurtanın kromozomlarını goruyorlar , 2de de dollendıkten sonrakı durumu. ama tabı embryo gorulmuyor .