Zayıflamak için doğru bir beslenme çok önemlidir. Diyet omlet resimli tarif makalemizde diyet programınıza ekleyebileceğiniz harika bir lezzet olan
ıspanaklı diyet omlet nasıl yapılır? konusunu yayınladık.
Omlet kaç kalori? merak ediyorsanız, bu omlet yalnızca 160 kalori civarıdır.
Diyet listelerinin vazgeçilmez gıdalarından biri de yumurtadır. Yumurta yüksek protein içeriği ile sizi uzun süre tok tutar, acıkmanızı önler. Yumurtanın faydaları saymakla bitmez, çinko, protein, kalsiyum, fosfat içerir, kalbinizi korur, bağışıklığınızı güçlendirir, kemik erimesini önler, yaşam enerjisi verir, kansere yakalanma riskini düşürür, alzhemier yani bunama ile mücadele eder, İtü yumurtanın en kaliteli protein olduğunu bildiriyor. Yapılan araştırmalar diyetlerinde proteinli gıdalara ağırlık veren kişilerin daha kolay zayıfladığını gösteriyor.
Peki ıspanak zayıflatır mı? Ispanak kilo vermek için ideal yeşilliklerdendir. Kalorisi düşüktür, sindirimi kolaydır, yüksek vitamin ve mineral içeriği ile sağlıklı zayıflamanızı sağlar. Demir, fosfat ve protein zenginidir, antioksidan özlere sahiptir. Diyete girecekseniz, diyet listenizde ıspanağın bulunmasını mutlaka tavsiye ederiz. Diyet omletimizde bulunan peynirin kalsiyum oranı yüksektir, kilo verirken kaslarınızı ve kemiklerinizi korur, protein içeriği fazla olduğundan acıkmanızı da önler.

Malzemeler
Yarım tatlı kaşığı sıvıyağ
25 gram ıspanak
2 orta boy yumurta
1 kibrit kutusu yağsız peynir

Yapılışı
Yağı tavaya koyup, ıspanağı kavurun. Kavurduktan sonra ayrı bir yere alın.
Tavaya biraz yağ koyup, yumurtalları içine kırın, peyniri ekleyin, üstüne kavurduğunuz ıspanakları koyup, pişirin.
Kepekli yahut tam tahıllı bir dilim ekmekle servis yapın.

İlgili konular

Diyet Yemekleri Tarifleri Tıklayınız

Yiyeceklerin Kalori Cetveli Tıklayınız

diyet_omlet (1) diyet_omlet (2) diyet_omlet (3) diyet_omlet (4) diyet_omlet (5) diyet_omlet (6)

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.