Kadın erkek herkes cildiniz güzelliğine özen göstermekte ve hepimizin hem sağlıklı, hem canlı hem de parlak ve sorunsuz görülen bir cilde sahip olmayı isteriz. İşte bu isteğimizi yerine getirmede en etkili doğal çözüm yollarından biri ise, sirke kullanımıdır. Sirke, cilt sorunlarını ortadan kaldırmada ve cilde güzellik katmada oldukça etkilidir. İşte sirkenin cilde faydaları ve cilt için kullanım önerileri…

Güzellik merkezlerinde cildinizi daha sağlık ve güzellik kazandırmak için hem zaman hem de para kaybetmek istemiyorsanız, sirke ile kolay bir şekilde hazırlanan alternatif bakım önerilerini tercih edebilirsiniz. Sirke ile cilt bakımı yapmak hem paranızın cebinizde kalmasını hem de zamanınızı boşa harcamamanızı sağlamada da etkili bir yoldur. Her daim ışıldayan bir cilde sahip olmak için, bu zamana kadar bildiğiniz tüm bakım ürünlerini unutun ve sirke ile cilt bakımı yapın.

Sirke ile cilt bakımı

Daha önceden dinlenmiş olan şişe suyunun içine 1 çay kaşığı kadar sirke ilave edin. Önce yüzünüzü bu su ilegüzelce bir yıkayın. Ardından duşa girin ve banyo suyunun içine 4 yemek kaşığı sirke ekleyin. Sirkeli banyo suyunun içinde yaklaşık 15 dakika kadar kalın ve cildinizin ne kadar canlandığına şahit olun.

Sirke, küçük kılcal damarların içinde bulunan kan dolaşımını hızlandıracak ve böylece cildinizin daha canlı görünmesini sağlayacaktır. Aynı zamanda sirkeli su kış aylarının soğuklarından etkilenen ve nemini kaybeden cildinize, nem takviyesi yapacaktır. Bunların yanı sıra cildi olumsuz etkileyen bateri, virüs ve mayaların çoğalmasını da engelleyip, sağlıklı bir cilt tipine sahip olmanıza muavenet edecektir.

Sirkeli cilt bakımı yapmak, deri üzerinde bulunan yağlı bezelerin de ortadan kaldırılmasına olanak sağlayacak doğal bir tedavi yoludur. Deride çeşitli sebeplerle husule gelen pullanma ve soyulma sorunlarına da çözüm olacak ve cildin ph seviyesini de yükseltecektir.