Erkeklerle sohbet ederken kendini rahat hissetmiyor musun? İşte sizlere erkeklerle rahat konuşmanın yollarını açıklayacağız

Erkelerle muhabbet etmek çoğu kişinin beceremediği konudur. Konuşurken ne konuşacağınızı unutuyorsanız ve takılıp kalıyorsanız bir sıkıntı var demektir.

Bayan arkadaşlarınla akıcı bir şekilde konuşurken erkeklerle konuşurken rahat olamıyorsanız bu tüyolar sizi rahatlatacak.

İşte sizi erkeklerle konuşurken rahat ettirecek tüyolar:

NET OLUN

Sohbet etmek istediğin kişi hakkında öncelikle net olmalısın. Onuna hangi anlamda ne konuşacaksın belirlemelisin. Karşındaki erkeği ne olarak görüyorsun bunun farkında olmalısın. Karşındaki kişi sıradan bir arkadaşın mı yoksa senin için özel biri mi bu ayrıntıyı belirlediğinde net olacaksın.

HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OL

Sohbet etmek istediğin kişi hakkında konuşmakta zorlanmamak için onun hakkında bilgi sahibi olmalısın. Bu konuda sohbet etmek istediğin kişinin arkadaşlarından bilgi almalısın size faydası olacaktır. Örneğin kalabalık bir ortamda sohbet ve tanışma faslını iyi bir şekilde yönlendirmek istiyorsan ona bir soru sormalısın. Tabii soruyu sormak için önce onunla ilgili bilgiye ihtiyacın olacak. Sohbet edeceğin kişinin erkek olmasından önce insan olduğunu unutmazsan her şey daha rahat gelişir.

erkeklerle-kolay-sohbet-etme-yollari-1

ORTAK NOKTALARA ODAKLAN

Yeni tanıştığınız ya da konuşmak istediğiniz biriyle sohbeti yürütmek kolay değildir. Bunun için sohbet sırasında ortak noktalarınıza değinin empati kurmayı deneyin. Öncelikle ona ilgi alanlarını, sevdiği müziği ,okuduğu kitapları ve gezdiği yerleri sorabilirsin. Bu noktalara değinde emin ol ortak bir sohbet ortamınız gelişecektir.

SORU YAĞMURUNA TUTMA

Konuşmak istediğin kişiyle yapmaktan kaçınman gereken şeylerden biri karşındakini soru yağmuruna tutmaktır.  İlk kez yapacağın sohbetlerde mutlaka bundan kaçınmalısın. Öncelikle soru sorup dinlemeyi bilmelisin sonra sohbetin akışına göre tekrar sorabilirsin ama art arda olmamalı bu. Aksi taktirde karşınızdaki kişiye sorgulayıcı bir kişi olarak gözükeceksiniz.

erkeklerle-kolay-sohbet-etme-yollari-2

ISRARCI OLMAYIN

Sohbet edeceğiniz kişi bir erkekse mümkünse ısrarcı olmayın. Israrcılık sohbetinizi olumsuz etkileyecektir. İlişkilerde de en büyük sorunlardan biridir bu.  İlk sohbetten sonra geri çekilmeniz gerekiyor arayıp sürekli iletişim halinde olmak korkutucu olabilir. Bu nedenle ısrarcı olmayı bırakın ve gizem uyandırmanın keyfine bakın.