Öyle trendler var ki, her stile ve vücut tipine yakışmayı başarıyorlar. Mesela neredeyse her sezon trend listelerinde karşımıza çıkan beyaz. Sizce en çok neye yakışıyor? Şehir şıklığı söz konusu olduğunda bizim cevabımız ceket-pantolon takım. Çok mu riskli? Fazla mı iddialı? Bir daha düşünün çünkü doğru giyildiğinde şıklığı, yazın giyildiğinde bronz tenle uyumu baş döndürüyor…

beyaz_takim

İster iki parçalı takım, ister blazer ceket-pantolon kombini olsun, beyaz üstüne beyaz giymek en az bir kez almanız gereken bir risk, zira sonuç ummadığınız kadar iyi olabilir. Eğer zaten dünden hevesliyseniz ancak ‘gündüz feneri’ gibi görünmekten korkuyorsanız, bu üç kelimenin rehberliğinde asla yanlış yapmayacağınızı bilin: İzlenim, İşçilik, İlaveler. Beyaz takım içinde iyi bir izlenim uyandırmak için kendinden emin bir duruşa sahip olmalı ve kendinizi iyi hissetmelisiniz. İyi hissetmek için takımınız üstünüze tam oturmalı ve vücut tipinize uymalı, yani iyi işçiliğe sahip olmalı. Son olarak, kombine ilave edeceğiniz aksesuarlar da tam dozunda olmalı. İpuçları aşağıda…

beyaz_takim_yaz_modasi_2016

1. Keten, koton, viskon gibi sıcak havada giymek için ideal, geçirgen ve hafif kumaşlı bir takım alın. Kırışmaya karşı dayanıklı ve yıkanabilir sentetik ipek kumaşlar da seçenekler dahilinde.

2. Kıyafetinizin içinden iç çamaşırınızın görünmemesi için pantolonun astarlı olmasına dikkat edin.

3. Kombine farklı bir renk katmak istiyorsanız yumuşak pasteller yerine gece mavisi ve koyu kahve gibi güçlü renkleri tercih edin. Böylece daha etkileyici bir hava yaratırsınız.

4. Tamamlayıcı olarak en sık tercih edilen ipek bluz ve gömleklerin yanı sıra dantelli, fırfırlı ve fistolu bluzlar da yaza çok yakışıyor.

5. Aksesuarlar söz konusu olduğunda beyazı beyazla tamamlamak pek iyi bir fikir değil. Bunun yerine altın ve gümüş rengi metalik aksesuarlara başvurun.

6. Opak beyazı çok keskin buluyorsanız, krem, fildişi, kırık beyaz, ekru gibi alt tonlara yönelebilirsiniz.

Fotoğraflar: Estée Lauder Revitalizing Supreme+ reklam kampanyasında Carolyn Murphy, Beymen Club, Gizia

Kaynak: blog.gittigidiyor.com/moda