- 14 Ekim 2015
 
- 3.853
 
- 14.696
 
- 208
 
merhaba kadınlar kulubü'nün nadide hanımları 
bu günü yarına, yarını bir sonraki yarına erteleye erteleye yine yarışmanın son günlerine kaldım.
duydum ki tarifime göz dikenler varmış kimmiş o yiğit merak ettim.
neyse efenim elbet çıkar ortaya diyerek tarifime geçiyorum.
Harcı için;
		
	Sosu için;
veeee sunumm..
		
	
		
	
		
	
		
	
		
	
		
	
		
	
		
	
		
	
		
	
		
	
	
		
			
		
		
	
				
			bu günü yarına, yarını bir sonraki yarına erteleye erteleye yine yarışmanın son günlerine kaldım.
duydum ki tarifime göz dikenler varmış kimmiş o yiğit merak ettim.
neyse efenim elbet çıkar ortaya diyerek tarifime geçiyorum.

Harcı için;
- 500 gr dana Eti
 - 1 su bardağı süt
 - 1 çay bardağı zeytinyağı
 - 1 büyük soğan
 - 1 çay kaşığı bal
 - 1 tatlı kaşığı pul biber
 - 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 - 1 çay kasığı karabiber
 - 1 silme tatlı kaşığı kekik
 - 3 diş sarımsak
 
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
 - 1 çay kaşığı tereyağ
 - 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
 - bir miktar sıcak su
 - karabiber
 - tuz
 
- 2 yemek kaşığı tereyağ
 - küçük küçük doğranmış sıcak pide
 - yanında servis için yoğurt
 
- Derin ve dar bir kabın içine et hariç bütün harç malzemeyi katıp karıştırıyoruz (soğanı ve sarımsağı halka halka doğruyoruz ) ve etimizi hiç parçalamadan bu harcın içine koyup iyice harmanlıyoruz ve hava almayacak şekilde ağzını kapatıp mümkünse en az 24 saat vakit yoksa 6 saat dolapta dinlendiriyoruz.
 - Ve dolaptan alıp harcın içinden etimizi çıkarıp streç film ile etimizi sarıp derin dondurucuya kaldırıp donana kadar bekletip dolaptan çıkarıyoruz.
 - Bıçak yardımıyla ince ince doğrayıp hafif derin bir tava içinde (ben wok tava kullandım ) iyice kızarana kadar pişiriyoruz. Gerekirse biraz yağ ilave edebilirsiniz. (ben kuyruk yağı kullandım)
 - Burada önemli olan eti olabildiğince ince kesebilmek yoksa etiniz pişmez.
 - Ve ayrı bir kapta sosumuz için zeytinyağı ve tereyağını eritip salçasını ilave edip yaklaşık 1 dakika boyunca kavurup sıcak su ilave ediyoruz.
 - Burada sosunuz ne çok sulu olmalı ne koyu ve karabiberini tuzunu da ilave edip ağzını kapatıp kısık ateşte 5 dakika daha pişirip ocağı kapatıyoruz.
 - Ve pidelerimizi küçük küçük doğrayıp sıcak hafif tavada ısıtıp sıcak hale getiriyoruz ve tabağımıza alıp üzerine sostan gezdirip onlarında üzerine pişen etlerimizi koyup son olarak tereyağımızı iyice kızdırıp üstüne döküyoruz.
 - Tabağın kenarına biraz yoğurt arzuya göre közlenmiş biber ve domatesle servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
 
veeee sunumm..
	
 ellerine sağlık çok çok güzel olmuş canım benim 