Popüler Konu Lahmacun Böreği-BAĞDAT BAHARAT SPONSORLUĞUNDA

adra

Yalnız gülüşümü yakala,öfkem çok ağır gelir sana.
Pro Üye
16 Kasım 2008
13.758
13.439
Merhabalar.:KK54:Son anda katılmaya karar verdim:)

Katılan arkadaşlarıma başarılar dilerim.

LAHMACUN BÖREĞİ

MALZEMELER

4 adet yufka
300 gr. dana kıyma
1 adet büyük boy soğan
3 adet orta boy domates
2 adet sivri biber
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
9-10 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
(Baharatları damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.)

20151025_105654.jpg


Kıymamızı derin bir kaba alıp robotta ince çektiğimiz soğanı ekliyoruz.

20151025_110809.jpg


Robotta ince çektiğimiz yeşil biberleri ekliyoruz.

20151025_111031.jpg


Kabuklarını soyup küçük küçük doğradığımız domatesleri ekliyoruz.

20151025_111446.jpg


Domates ve biber salçasını ekliyoruz.

20151025_111519.jpg


Doğradığımız maydanozu,tuzu,karabiberi,pulbiberi,kırmızı toz biberi,kimyonu ve sıvıyağı ekliyoruz.

20151025_111908.jpg


Bütün malzemeyi güzelce karıştırıyoruz.

20151025_112553.jpg


2 tane yufkayı üst üste koyuyoruz.

20151025_113541.jpg


Küçük çorba kasesini ters çevirip bıçak yardımıyla yuvarlak yufkalar elde ediyoruz.

20151025_114026.jpg

20151025_114549.jpg


Kaşık yardımıyla hazırladığımız içi yufkaların üzerine yayıyoruz.

20151025_115207.jpg


Fırın tepsisine yağlı kağıt serip yufkaları 230 derece fırında pişiriyoruz.(Yufkaların kenarları pişince alın.Altı biraz beyaz kalacak.Çok pişirip kurutmayın.)

20151025_120542.jpg


Lahmacun böreklerimiz hazır.Soğan ve ayranla birlikte servis ediyoruz.

20151025_123103.jpg

20151025_123158.jpg

20151025_123342.jpg

20151025_123447.jpg


BAĞDAT BAHARAT​

Bağdat Baharatları'nın kurucusu ve bugünlere gelmesinde en büyük paya sahip olan Mustafa Danacı; 1951 yılında Sivas'ın Yağbasan Köyü'nde doğdu.Türkiye'de hiç olmayan Baharat Fabrikasını kurmaya karar verir. 1989 yılında Sincan Organize Sanayii'nde 10.000 m2 üzerine 3500 m2 kapalı alanda Bağdat Baharatları fabrikasını kurarak, hedefini kalite, sistem ve dürüstlük ilkesine dayandırıp buna teknoloji ve bilimselliği de katarak, en kaliteli ürünleri tüketiciye sunmayı temel prensip edinip bir yemin belgesi haline getirmiş ve firmanın kalite politikasını da bu esaslar üzerine kurmuştur.

Mustafa Danacı hayatta en kuvvetli sermayenin dedesinin ve babaannesinin öğütleri; çok çalışmak, dürüstlük, disiplin, güvenilirlik olduğuna inanıyor. Dedesi ve Babaannesinin hayır dualarını da hiç eksik etmiyor ve en önemli özelliklerinden biri; işi sıkı takip, kalite ve araştırmayı hep ön planda tutmuş olmasıdır. Bu ilkelerde Bağdat Baharatları'nın 2. fabrikasını Kahramanmaraş'ta 30.000 m² üzerine kurarak hem yurtdışına açılmasını hem de 500'e yakın personeli ile TSE, ISO 9001:2000 ve ISO 22000 belgelerini alarak Türkiye'nin önde gelen bir numaralı baharat firması olmasını sağlamıştır.
 
Son düzenleme:

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
169.393
260.200
20. tarifimiz geldi:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Adra sen ne yaptın böyle:KK57:Ellerine sağlık:KK19:Çok güzel olmuş:kk77:Yarışmada bol şans diliyorum:KK68:
 

Efser

içimde demlenmeye bırakdığım sözlerim var
Pro Üye
8 Aralık 2011
24.632
44.288
Ben geldim güzelik :KK60:ellerine sağlık yine mühteşem bir görüntü :kk77:bol Şanslar :KK68:
 

2KediAnnesi

Guru
Pro Üye
15 Aralık 2013
14.958
33.962
Ay bayıldım. Benim oy belli oldu galiba :KK70:
Bu arada ben hep senin tariflere oy veriyorum nasıl denk geliyorsa:KK51:
 

adra

Yalnız gülüşümü yakala,öfkem çok ağır gelir sana.
Pro Üye
16 Kasım 2008
13.758
13.439
20. tarifimiz geldi:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Adra sen ne yaptın böyle:KK57:Ellerine sağlık:KK19:Çok güzel olmuş:kk77:Yarışmada bol şans diliyorum:KK68:
Nevoş beğendin mi?:KK53: Çok teşekkür ederim canım.:KK200:

Ben geldim güzelik :KK60:ellerine sağlık yine mühteşem bir görüntü :kk77:bol Şanslar :KK68:
Efser seni gördüğüme çok sevindim canım.:KK60:Beğendiğine sevindim.Daha sık gel.Özletme kendini.:KK200:

Olsa da yesek:kk77::kk77::kk77:
Ellerinize sağlık.
Teşekkür ederim canım.:KK36:

Ay bayıldım. Benim oy belli oldu galiba :KK70:
Bu arada ben hep senin tariflere oy veriyorum nasıl denk geliyorsa:KK51:
Damak zevklerimiz uyuyor demekki canım.:KK48:Çok teşekkür ederim.:KK36:
 

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
169.393
260.200
Nevoş beğendin mi?:KK53: Çok teşekkür ederim canım.:KK200:



Efser seni gördüğüme çok sevindim canım.:KK60:Beğendiğine sevindim.Daha sık gel.Özletme kendini.:KK200:



Teşekkür ederim canım.:KK36:



Damak zevklerimiz uyuyor demekki canım.:KK48:Çok teşekkür ederim.:KK36:
Çok beğendim canım:KK45:
 

tolin

PITIRCIK MUNE!:D
Pro Üye
23 Ekim 2011
16.963
17.435
ooooooo yere bakan yürek yakan adraya bak sen neler nelerde yaparmışşşşş hani bağa?:eek::KK53:
 
Yukarı Alt