Ev ya da ofislerde kullanılan zemin döşemesi kullanım ve dekorasyon açısından önemlidir. Odanın ısı dengesinin korunması, aydınlık bir etki yarabilmesi için doğru zemin döşemelerini tercih etmelisiniz. Ev dekorasyonunda değişen renkler ve mobilyaların yanı sıra zeminde önem kazanıyor.

Zemin için taş ya da parke kullanmayı düşünüyorsanız fonksiyonel olan seçimi yapmalısınız. Evlerde taş zemin kullanmak ısınma sorunlarına neden olabilir. Mutfaklarda ise nemli havanın ahşap içerikli parkelere zarar vermesini engellemiş olursunuz. Aydınlık bir ev ortamını için yeri tamamen kaplayan açık renkli düz seçimler yapabilirsiniz.

zemin_dosemeleri (1).jpg


Özellikle parke seçimlerinde ısı izolasyonu sağlayan ve rutubeti önleyen seçimler sizin için ideal olacaktır. Renk seçimlerinde son yıllarda moda olan açık renkleri tercih edebilirsiniz. Taş zemin isteyen kişiler için ise halı motifleri ile döşenmiş zeminler farklı ve hoş bir görsel bütünlük oluşturabilir.

Doğal malzemelerden oluşan seçimler son dönemde popüler hale geldi. Tamamen doğal ahşaptan oluşan modelleri tercih edebilirsiniz. Zemin seçiminde evin dekorasyonu dikkate almayı unutmayın. Uzun yıllar boyunca kullanacağınız için doğru seçimlerde bulunmaya özen gösterin.