Rutubet Önleyici Boyalar İşe Yarar Mı?

Evlerimizde duvarlarımızda oluşan yosunlar ve mobilyalarda meydana gelen çürümeler evimizde rutubetin bulunduğunun göstergesidir. Rutubet oluşumunun maddi zararları bulunduğu gibi sağlığımıza da ciddi zararları bulunmaktadır. Yaşam konforumuzu düşürmesinin yanı sıra kalıcı sağlık hasarları bırakan rutubetlere geçmiş yıllarda su yalıtımı yapılmaması nedeniyle bodrum dairelerinde sıkça rastlanırdı. Günümüzde değişen inşaat malzemeleri nedeniyle ısı yalıtım yapılmayan veya yanlış uygulama yapılarak ısı köprüsünün oluştuğu evlerde rutubetin izlerini görmek oldukça yaygın bir sorun haline geldi. Rutubet kaynağı tesisat kaçağı sebepli olmaması halinde evin mantolamasını yaptırarak veya mantolamasındaki kusurları gidererek rutubetten kurtulmak için pahalı bir yol mevcut olduğu kadar rutubetten kurtulmanın daha az maliyetli bir yoluna rutubet önleyici boyalar ile sahip olundu. Artık bir kutu boya fiyatına evlerinizdeki rutubet sorununu kökünden çözebilirsiniz.

rutubet_onleyici_tavan_boyasi-600x449.jpg


Rutubetin Kaynağını Ortaya Çıkartın
Rutubet önleyici ürünler arasında seçim yapmadan önce evinizde rutubetin kaynağının ne olduğunun açığa çıkarılması gerekmektedir. rutubetin kaynağı tesisatta bulunan kaçak ise tesisata müdahale edilerek kaçağın önlenmesi gerekmektedir. Aksi halde tesisattan kaçan su, başınıza rutubetten daha büyük felaketler açabilir. Sorununuzun çözümü tesisat kaynaklı değilse geriye mantolama veya çatı birleşim noktaları alternatifi kalmaktadır. Dilerseniz çatınızı tadilat yaparak veya mantolamanızı yaptırarak rutubetten kurtulabileceğiniz gibi rutubet önleyici malzemeler arasına katılan rutubet önleyici boyalar yardımı ile ekonomik bir şekilde sorununuzu aşabilirsiniz. 2023 Rutubet önleyici boya fiyatı 10 Litresi 400 Tl ile 1.200 Tl arası değişmektedir.

rutubet_onleyici_boyalar-600x450.jpg


Boya İle Rutubetten Kurtulmak Mümkün Müdür?
Soğuk ve sıcak farkı evlerde görülen rutubet sebeplerinin en yaygınıdır. Boya üreticileri tarafından geliştirilen rutubet önleyici boyalar, yapılarında bulunan ısı kaybını engelleyen mikro cam bilyeler ile soğuk-sıcak farkından kaynaklanan sorunu ortadan kaldırdığı gibi su sızması problemini de önlemektedir. Duvarlara uygulanan bu boyalar rutubet önleyici tavan boyası olarak da kullanıma uygundur. Rutubet önleyici boyaları yapı marketlerden ve boya satıcısı bayilerden temin edebilirsiniz.