Adet döneminde migren ağrısı nasıl geçer? Doğal yolları... Migren ağrısı bulunan kadınlar adet dönemini daha zor geçirirler. Östrojen ve progesteron hormonu adet döngüsü boyunca değişiklik olacağından migreni tetikleyebilir.

Adet Döneminde Migren Ağrısı ile Baş Etmenin Doğal Yolları

Migren ağrıları ile baş etmenin doğal yollarını uygulayarak adet dönemini daha sağlıklı bir şekilde geçirebilirsiniz. Doğal takviyelerden yararlanarak adet döneminde migren ağrılarını azaltmak mümkün.

B2 Vitamin Takviyesi

B2 vitamini koenzim gibi enerji hücrelerini yeniler migren atakları azaltır. 12 hafta boyunca 400 mg B2 vitamini alan kadınlarda migren ağrıları %50 azalmıştır. Doktorlar genelde şiddetli migren ağrıları geçirenlere tavsiye etmektedir. Migren ağrısı ile iyi mücadele eden vitamin takviyesidir.

adet_donemi_magnezyum_migren_agrisi.jpg


Magnezyum Takviyesi

Magnezyum migren ağrısını azalttığını yapılan araştırmalarda görülmüştür. Beyindeki migrenin etkilediği bölgeleri destekleyerek migren ağrılarını azaltmada iyi bir takviyedir. 12 hafta boyunca her gün 600 mg magnezyum kullanan kadınlar migren ağrısını %41.6 oranında düşüş sağlamıştır. 2 hafta boyunca günde 200 mg alın. Sonraki 2 haftada ise 400 mg ile devam edin. Daha sonraki döngülerde 600 mg magnezyum almaya devam edin. Magnezyum'un faydaları saymakla bitmez başlıca kemik sağlığını destekler.

Demir Takviyesi

Adet kanamanızın sonlarına doğru migren ağrıları oluyor ise demir takviyesi almanızı öneriyoruz.


Koenzim Takviyesi

Koenzim takviyesi enerji hücrelerini beslediği için migren ataklarını düşürür ve migren ağrılarını önler. Araştırmalara göre günde 150-300 mg koenzim takviyesi kullanmak migren ataklarını %50 düşürür. Hücre kuruluğunu önler.

migren_agrisi_omega_3_takviyesi_adet_donemi.jpeg


Omega-3 Takviyesi

Omega 3 yağ asitleri migren ağrılarını azaltmada yardımcıdır. Migren ağrısı riski yüksek olduğu günden 2 gün önce 2 gramlık balık yağı takviyesi almanızı öneririz. Uskumru ve somon gibi yağlı balıkları tüketmenizi tavsiye ederiz. DHA oranı yüksek olan balık yağları tercih etmelisiniz.


Migren Ağrısını Geçirmek İçin Doğal Çareler için Tıklayın !
Kışın Baş Ağrısı Neden Olur? Nasıl Geçer? Tıklayın !
Hamilelikte Baş Ağrısı Neden Olur? Tıklayın !