Şiddetli kramp ve ağrılara neden olan regl sancılarını masaj ile azaltabilirsiniz. Adet sancılarını azaltan doğal yağlar nelerdir? Kasların rahatlamasını sağlayan bitkisel yağları hazırladık.

Regl sancılarının nedeni rahmin bu dönemde ritmik olarak kasılmasıdır. Üreme sağlığındaki sorunlar sancıların yoğun yaşanmasına neden olabilir. Polikistik over, miyom ya da çikolata kistleri adet döneminde zorlanmanıza yol açabilir. İşe ya da okula gidebilmek bu dönemde zor olabilir. Bu dönemde rahatlamanızı sağlayacak bitki çayları, sıcak su torbası ya da doğru beslenme alışkanlıklarının yanı sıra bitkisel yağlar ile masaj yapabilirsiniz.

adet_sancisini_azaltan_dogal_yaglar.jpg

Regl Sancılarına İyi Gelen Bitkisel Yağlar

Bu yağ karışımlarını isterseniz banyo suyunuza ekleyebilirsiniz.

Lavanta Yağı

Adet dönemindeki ruhsal gerginliği almasının yanı sıra ağrılarınızı hafifletir ve rahatlamanızı sağlar. Regl döneminde daha rahat uyumak için bir kasenin içine birkaç damla lavanta yağı ekleyerek baş ucunuzda bulundurabilirsiniz.

Tarçın Yağı

Ferahlatma özelliğinin yanı sıra ağrıların azaltılmasında etkilidir. Birkaç damla tarçın yağı ile karın bölgenizi masaj yapabilirsiniz.

Okaliptus Yağı


Cildinizin rahatlamasını sağlar. Az miktarda kullanmanız önerilir. Ağrıların ve krampların azaltılmasana yardımcı olur. Her zaman kullandığınız nemlendirici kreminizle birleştirip masaj yapabilirsiniz.

Gül Yağı

Karın bölgesine birkaç damla gül yağı ile masaj yapmak gerilen cildinizin rahatlamasını sağlar. Şişliklerin azaltılmasında etkilidir. Kullandığınız gül yağının gerçek gül yağı olduğundan emin olmalısınız.

Papatya Yağı


Rahatlatma ve gevşetme özelliğine sahip papatya yağını adet dönemlerinizden birkaç gün önce kullanabilirsiniz. Birkaç damla kullanmanız yeterli olur. Papatya çayı da adet döneminde sakinleşmenize ve daha rahat uyumanızı sağlayabilir.

Ylang Yalang Yağı

Kas kramplarının azaltılmasını sağlar. Eşit ölçülerde badem yağı ile karıştırıp kullanabilirsiniz. Ylang ylang yağı ve badem yağı ile cilt bakımı da uygulamış olabilirsiniz.

Adet Söktüren Kürler Tarifleri Nelerdir? Doğal Adet Söktürücü için Tıklayın !