Ani tansiyon yüklemesi belirtileri emarelerinden bir tanesi kişinin dirençsiz kalmasıdır. Ani tansiyon yükselmesi ani ve yoğun belirtiler ile kendisini belli eder. Tansiyon yükselmesi ani olduğu için kişinin vücudunda yarattığı sıkıntılar da ani olur. Ani tansiyon yükselmesinin temel belirtileri ise şu şekildedir:

  • Şiddetli bir baş ağrısının meydana gelmesi,
  • Kalpte çarpıntının yaşanması,
  • Göğüs kafesinde sıkışmaların meydana gelmesi,
  • Kulakta çınlama,
  • Burun kanaması.
Ani Tansiyon Yükselmesinde Neler Yapılmalı?
Ani tansiyon yükselmesi yaşan birisi şayet kullandığı bir tansiyon ilacı varsa bu ilacı almalıdır. Ayrıca soğuk su ile duş da yine tansiyon yükselmesi tedavisi olarak önerilmektedir. Tansiyonu düşürmek için uzmanlar tarafından genellikle sarımsak ve limon önerilir. İkisinin de tansiyon dengeleme özelliği vardır. Fakat tansiyon düşmüyorsa vakit kaybetmeden bir doktora başvurulmalıdır.

tansiyon_yukselmesi_belirtileri-600x401.jpg


Yüksek Tansiyon Riskini Neler Arttırır?
Yüksek tansiyon genellikle yaşı ileri olan kişilerde görülür. Yaşın ilerlemesi ile beraber daha hareketsiz bir yaşama geçilmesi tansiyon hastalığına da yol açıyor. Strese bağlı yüksek tansiyon görülme sıklığı da oldukça fazladır. Bunun yanı sıra genetik faktörler, aşırı kilo da hiper tansiyonun en önemli sebepleri arasındadır. Tansiyon hastası olma riskini arttıran diğer faktörler ise şunlardır:

  • Hareketsiz bir yaşama sahip olma,
  • Şeker hastalığı,
  • Aşırı alkol tüketimi,
ani_tansiyon_yukselmesi_belirtileri-600x450.jpg


Tansiyon Rahatsızlığı İçin Beslenmenin Önemi
Tansiyon hastası olan kişilerin en temelde beslenmesine dikkat etmesi gerekiyor. Örneğin tuzun fazla tüketilmesi yüksek tansiyon hastalığına da yol açıyor. Tansiyonun yükselmesini istemeyen kişiler hafif yiyecekleri tüketmelidir. Yüksek tansiyon tedavisinin yanı sıra sigara kesinlikle içilmemelidir. Alkol tüketimi ise oldukça sınırlandırılmalıdır. Yediğine ve içtiğine dikkat eden ve düzenli olarak egzersizlerini yapan kişilerin tansiyon hastalığından kolay bir şekilde kurtulabilmesi de mümkündür.

Yüksek Tansiyon Tedavisi Tıklayın !
Yüksek Tansiyon Tedavisi İçin Bitkisel Kür Tıklayın !
Yüksek Tansiyon İçin Şifalı Bitkiler Tıklayın !