İnsan ilişkilerinin temeli samimiyettir. Özellikle Türkiye coğrafyasında samimiyet, iklimsel bir kazanç niteliğindedir. Ülkenin her bölgesinde sıcaklık, samimiyet doğuştan kazanılan bir faktör niteliğindedir.

Arkadaşlık ilişkilerinde de samimiyet, dürüstlük en önemli unsurlar arasındadır. Sosyal ilişkileri pekiştiren, hayatın daha eğlenceli geçmesini sağlayan ve mutlu paylaşımların yapıldığı arkadaşlık, karakteristik özelliklere göre hızlı sirküle ya da uzun yıllara dayanan dostluklar niteliğinde sağlanır.

en_iyi_arkadaslklar-600x422.jpg


Uzun Süreli Arkadaşlıklar

İlkokul, ortaokul, lise veya üniversite arkadaşlıkları, iş arkadaşlıkları, asker arkadaşlığı, mahalle arkadaşlığı, yazlık arkadaşı gibi pek çok kategorisi bulunan insan ilişkisi kategorisidir.

Arkadaşlık edinmek, alışkanlık edinmek gibidir. Pozitif alışkanlıklardan biridir. Arkadaşlık tamamen kişilerin karakteristik özelliklerine bağlı olarak belirlenir. Kimisi ikili takılmayı severken kimisi çoklu arkadaş gruplarından hoşlanır. Kimisi flörtiz arkadaşlıklar edinirken kimi, dostluk perçinler. Bu tamamen, kişinin arkadaşlık anlayışına ve çocuklukta zeminini kurduğu arkadaşlık paylaşımlarına bağlıdır.

hizli_arkadasliklar-600x400.jpg


Hızlı Sirküle Arkadaşlar

Kimi hızlı yenilenir kimi daha yavaş değişir. Hayat ilerlerken bazıları daha tez canlı oldukları için yeni ortamlar keşfetmeyi, yeni insanlar tanımayı ve yepyeni dostluklar kurmayı alışkanlık edinir.

Bazıları ise yıllar boyunca aynı arkadaşlarla görüşür. Hızlı sirküle arkadaşlıklarda şayet olumsuz şekilde bitmeden yeni arkadaşlıklar başlıyor ise kişinin sosyalliği, çevre ile yoğun etkileşimiyle alakalıdır. Olumsuz biten ve sürekli yeni başlayan arkadaşlıklarda ise ya kişinin arkadaşlıklar kurmayı beceremediği ya da karakteristik özelliklerine bağlı olarak kuralcı olduğunu gösterir.

Arkadaşlarımdan Dolayı Derdim Var Diyorsanız Tıklayın !