Aşık olmak heyecan, coşku ve mutluluk gibi duyguların aynı anda en üst seviyede yaşanması anlamına gelir. Onunla birlikte olduğunuzda gözünüz başka hiçbir şeyi görmeyebilir. Çevrenizin sizi bazı konularda dikkatli olmanız konusunda uyarması hiçbir işe yaramayabilir.

Mantıklı karar vermenin en zor olduğu aşkın yoğun yaşandığı zaman diliminde yanlış kararlar almamaya özen göstermelisiniz. Tutamayacağınız sözler vermek, hayatta size ait olmayan düşünceleri benimseyeceğinizi düşünmek bunun en tipik örnekleridir.

Onun için fedakarlık yaparken kendinizden ne kadar ödün verdiğinizi düşünmelisiniz. Asla olmayacağınız biri olmaya çalışmamalısınız. Yemek yapmayı sevmeyen bir kadın zamanının tamamını mutfakta geçirmeye başladığında mutsuz olabilir. Anne olmayı düşünmüyorsanız bunun için kendinizi zorlamanız gerekmez. İlerde yaşamak istediğiniz hayatın aksine bir hayat seçiminde bulunmak zaman içerisinde sizin mutsuz biri olmanıza neden olabilir.

Aşıkken yapılan en sık hatalardan biri de çevrenizdeki insanları ihmal etmenizdir. Aile ve arkadaşlar size bu dönemde saygılı olmalıdır evet ama bu onları ihmal etmeniz gerektiği anlamına gelmez. Zamanınızı iyi yönetmeyi öğrenmelisiniz. Aileniz, işiniz, sosyal çevreniz ve aşık olduğunuz insan arasındaki dengeyi kurabilmelisiniz.