Ayakların uzun süre ayakkabı ve nemden dolayı kapalı kalmasından dolayı mantar oluşabilir. İnatçı olan bu sağlık sorunu ile mücade etmek uzun zaman alabilir. Kullanılan ilaçların yanı sıra doktorunuza danışarak uygulayabileceğiniz bir yöntem var. Nane özleri içeren ağız ve diş temizleme gargaralarını ayaklarınızdaki mantardan kurtulmak için kullanabilirsiniz.

Mantardan Kurtulmak İçin Ağız Gargarası

Ayaklarınızı temizledikten sonra ağız gargarası bulunan bir kap içinde günde 15 dakika bekletin. Sonrasında ayaklarınızı tekrar durulayın ve iyi kurulayın. Ayaklarınızdaki mantarlar tamamen geçene kadar hergün uygulayabilirsiniz.

Ayak ve tırnaklarda oluşan mantarlardan kurtulabilmek için kağıt havlu kullanmalısınız. Bez havlular bakterilerin tekrar cilde temasına neden olabilir. Hergün temiz çorap giymelisiniz. Gün içerisinde ayaklarınızı havalandırmalısınız. Ayakkabılarınızın temizliğine özen göstermelisiniz. Geçmeyen ayak ve tırnak mantarları ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Uzun süre ayağınızda yer etmesi durumunda mutlaka doktora başvurmalısınız.